Tak jak w temacie.
Do czego gównie używacie Linuxa?
Ja używam do przeglądania internetu.
A Wy?
Proszę o wypowiedzi
Tak jak w temacie.
Do czego gównie używacie Linuxa?
Ja używam do przeglądania internetu.
A Wy?
Proszę o wypowiedzi
Ja używam Linuxa głównie do marudzenia na temat Linuxa
Ja do serwowania po internecie, programowania, nauki, a niekiedy nawet do grania (dysku mi nie starcza, bo tyle mam binariów gier).
PS: Chyba nie gównie, a głównie
A ja z ciekawości
Używałem do wszystkiego, przez ponad 10 lat - od rozrywki do pracy.
Jedni używają do zabawy, inni jako główny system. Byłem tym drugim.
Na NASie (serwer smb, hypervisor)
Serwery webowe
Internet, spotify, wideo mkv przez vlc. Do tego kupowac windowsa…?
Linuksa używam dokładnie do tego samego, do czego przed laty używałem Windowsa.
Używam go do odpalania programów z których korzystam. W pracy jest to mój jedyny system operacyjny, w domu mam jeszcze Windowsa na drugiej partycji, ostatni raz użyłem go do odpalenia programu do rozliczenia PITa.
do pałętania się po internecie, nauki, słuchania muzyki i grania
P.S. Linux to kernel, system to GNU/Linux
Polecam e-pity.pl - wtedy Windows do niczego już nie będzie Ci potrzebny
A Linuksa używam do… może inaczej: nie wyobrażam sobie innego systemu operacyjnego na moich komputerach.
Używam linuxa do normalnej pracy. Korzystam z open office oraz internetu
Do gier.
A do wszystkiego innego Windows.
Winda tylko gry, cała reszta Linux.
Tylko ja kładę nacisk na to aby mieć pełne synchro między Windows, Linux i Android. I z każdego miejsca dostęp do wszystkich plików i zasobów. Czasami jest z tym trochę zabawy przy ustawianiu, ale da się.
W roli serwerów bazodanowych, FTP (backupy) i serwerów plików.
Do surfowania po sieci, kodi, pisania drobnych pism i e-maili, obróbki domowych fotografii, sporo też gram i czasami grzebię w sofcie telefonu. OpenSUSE TW.
fascynujący temat okazuje się że linuxa można używać,
Zauważyli to nawet w MS. I przy kolejnej aktualizacji (Redstone 5) zmieniają stare jądro NT na Linuksa.
i to nawet ok, linux też ok, ale ten temat? wypisywanie rzeczy co kto robi? system jak system, można obejrzeć filmy, przejrzeć neta, postawić jakiś serwer, jak się nie mylę to i na windowsie też te rzeczy można robić, pewnie na upartego i na reactosie już by się udało…może będzie GNU/Redstone5