Do moderatorow w sprawie ciaglego zwracania uwagi

Ok. Sorry. Zgadzam się. Moderatorzy starają się, aby to forum było poukładane, miało ręce i nogi… itd. To na prawdę trudny obowiązek.

Ale to:

http://dziecineo.prv.pl/

nazywa się faszyzm.

Zanim użyjesz jakiegoś słowa, sprawdź co ono oznacza.

Nie, to nie jest faszyzm, tylko krzyk ludzi sprzeciwiających się zalewowi internetu poprzez głupotę, infantylizm, niechlujstwo, bezmyślność jego użytkowników.

Sprawdziłem bardzo dokładnie.

X-MEN skończ już proszę ten temat. Nie wiem o co ci chodzi i szczerze mówiąc chyba nawet nie chcę wiedzieć. Jeżeli nie podobają Ci się zasady i sposób moderowania tego forum, to nie musisz z niego korzystać.

Temat uważam, za wyczerpany.

Co sprawdziłeś ???

Maszy wyciągi badań OBOPu jaki procent wiadomości wysyłanych przez internatów jest kompletnym bezsensem ??

Pomimo wszystko radzę zastosuj sie do porady kolegi Monczkina, bo teraz nie robisz nic innego tylko się błaźnisz.

nie no z troche z tymi wszystkimi uwagami modów przesadzacie…ale co do polskich znaków to się zgadzam, że niepotrzebne są, a jak ktoś nie może ich urzywać bo np. nie ma zainstalowanej polskiej klawiatury, a np nie ma uprawnień do jej doinstalowania to co??

To się zmienia podpis lub się pisze do moderatora na PW.

Ściągam ostrzeżenie. Choć szczerze mówiąc, można przecież użyć modułu sprawdzającego pisownię w przeglądarce…

Mam nadzieję że mój post będzie ostatnim w tym temacie. To co miało być napisane i powiedziane - zostało napisane i powiedziane.

Sprawa jest prosta i jasna.

Forum dobreprogramy jest moim zdaniem jednym z najlepszych for (ów) o oprogramowaniu i komputerach. Jest tak dlatego że panuje tu porządek i dyscyplina. A to w głównej mierze zasługa moderacji i administracji.

To przecież Twórcy forum/vortalu zdecydowali na początku że projekt jaki tworzą ma być (z mojego punktu widzenia) prosty, zrozumiały i wolny od śmieci oraz piractwa a jednocześnie zapewniać każdemu zainteresowanemu dostęp do zrozumiałej i aktualnej informacji oraz rzetelnej pomocy.

Skoro zatem tak zostało to wszystko stworzone to tak też musi być (z czego się cieszę).

Jeżeli ktokolwiek ma za złe moderacji to że zwracają uwagę użytkownikom odnośnie:

• polskich znaków

• nazewnictwa tematów

• pisania ot-ów

• piractwa

• reklamy

• spamowania i wielu innych rzeczy

niech najpierw przeczyta REGULAMIN. To on jest wyznacznikiem tego co dzieje się na forum, co można czego nie można i jakie są zasady tu panujące.

Każdy użytkownik rejestrujący się na forum wyraża zgodę i zobowiązuje się regulaminu przestrzegać. A skoro robi to świadomie to o co w ogóle można mieć pretensje.

To tak jakby zarzucić operatorowi komórkowemu że zablokował nam telefon bo 3 miesiące nie płacimy rachunku! To naszym obowiązkiem jest dokonywać opłat bo taki jest regulamin świadczenia usług w tym przypadku. Nikogo nie interesuje że byliśmy za granicą, nie mamy internetu żeby wejść do banku czy złamaliśmy nogę idąc na pocztę.

Skoro zobowiązujemy się płacić to płacimy a jak nam się nie podoba - zmieniamy operatora. Proste

Skoro zobowiązujemy się przestrzegać regulaminu forum to go przestrzegajmy. I nie będzie problemów ani upomnień.

Kończąc pragnę wyrazić podziw dla Moderacji i Administracji. Wystarczy spojrzeć do Śmietnika żeby zrozumieć z czym na codzień muszą zmagać się w/w “stróże porządku” a to zapewne dopiero wierzchołek góry lodowej.

Jeżeli to forum ma być o legalnym oprogramowaniu - niech tak będzie - nie pomagamy piratom.

Jeżeli to forum ma być porządne i czyste od spamu - sami o to dbajmy.

Jeżeli to forum ma być pomocne - pomagajmy rzetelnie a nie piszmy głupoty.

Jeżeli to forum ma być zrozumiałe - piszmy po polsku i nazywajmy tematy jak należy.

Oszczędzimy trudu:

• sami sobie

• wyszukiwarce

• moderatorom

Tyle ode mnie sory za “monolog” ale pamiętajmy że to my - użytkownicy tworzymy forum i jak samy nie zadbamy o porządek to zrobi się śmietnik o wszystkim i o niczym.

A żeby nam użytkownikom pomóc w “chwili słabości” - Moderatorzy nad nami czuwają i w odpowiednim momencie zareagują. I tak ma być!

Ty na prawdę w to wierzysz?

Przecież wiadomo, że większość osób rejestrujących się na forum nawet nie zagląda do regulaminu.

Z tymi reakcjami moderatorów różnie bywa. Nie są to automaty, tylko żywi ludzie. Mają prawo mieć gorszy dzień. Mają też prawo się różnić i przez to inaczej reagować na te same sytuacje. Taki już ich urok. Po kilku dniach (tygodniach) spędzonych na forum użytownik wie na kogo trzeba bardziej, a na kogo mniej uważac. Problemem pozostaje wciąż tylko jedno - na czyj “dyżur” akurat się trafi :wink:

… a może by tak zrobić mały “egzaminek” przed rejestracją :mrgreen:

hmmmm… skąd ja to znam ??

BTW- co Wy o tym sądzicie ,niedobry pomysł, dużo rzeczy stało by sie “bardziej zrozumiałe”

nieważne czy zagląda czy nie, ale ma go przestrzegać. proste :wink:

Przerabialiśmy dawno temu ten temat:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 018#162018

Czego przykładem było wczorajsze zdarzenie jakie miałem.

Poprosiłem usera o zapoznanie się z regulaminem i otrzymałem PW z pytaniem - gdzie jest regulamin.

Drugie PW od usera, który otrzymał ostrzeżenie - pytał co zrobić, żeby ostrzeżenie zniknęło, bo źle to wygląda - przecież w regulaminie jest to opisane.

I tak to wygląda poza forum publicznym.

Jeden user po zbanowaniu - spamowanie forum linkami do swojego forum (forum bym tego nie nazwał) musiał wylać swój żal na GG - słowa jakie padały to:

określenie męskiego członka - oczywiście z błędem.

określenie używane do określenia płci rodziny psowatych

dwie odmiany wulgarnego słowa stosowane do osoby lubiącej sex

wulgarne określenie kobiecych narządów płciowych

wulgarne określenie męskiego członka

z łagodniejszych, to pedofil, świnia

zostałem też określony słowem oznaczającym niedorozwój umysłowy

i chyba słowem oznaczającym człowieka, który ma kłopoty z oddawaniem kału, ale nie jestem do końca pewny.

:lol:

A to tylko jeden dzień i jeden user.

jak pomnożymy to przez ilość userów mających zatarg z regulaminem, nie z moderatorem - niestety prawie wszyscy traktują to jak jedno, i podzielimy przez 2, to sami sobie policzcie.

:lol:

Najgorsze jest to, że tak naprawdę większość pracy nie daje efektu. Wchodząc z rana na forum, mając około 300 tematów do przejrzenia, człowiek ma chęć zacząć strzelać. Te same bzdurne nazywanie tematów, pytanie o cracki, logi bez opisu, helpy, ratunku… nic. Zero wyciągania wniosków.

Dlatego jak widzę tematy typu, zwracanie uwagi przez moderatorów, moderato się mnie czepia, czy tym podobnych, to mam ochotę tego nie czytać… ale muszę, w przeciwieństwie do userów, którzy muszą czytać, a tego nie robią.

Czepiasz się :stuck_out_tongue:

Pamiętaj, że nie robisz tego za darmo.

Wszyscy wiedzą, że co miesiąc na Twoim koncie ląduje okrągła sumka.

Nie jeden dałby się za takie pieniądze obrażac 24 godziny na dobę. :wink:

Zaparciuch? :wink:

Czy ja o czymś nie wiem? To ja też tak chcę. Poproszę okrągłą sumkę na moje konto co miesiąc.

A tak na poważnie - komu w głowie mógł uroić się pomysł, że moderatorzy na tym forum dostają jakiekolwiek pieniądze?

Z tego co mi wiadomo to dostaliście chyba gry …, a nie kasę :wink:

Masz niekompletne informacje :slight_smile:

I tyle :stuck_out_tongue:

Areh

Frog pozwolił sobie na ironiczny komentarz :lol: co u niego jest codziennością, w takich tematach :stuck_out_tongue:

Pisałem już o tym, chyba zresztą nie tylko ja, ale powtórzę, bo takowe “zarzuty” padały niejednokrotnie.

Żaden z moderatorów nie jest zatrudniony w dp oraz nie pobiera żadnych wynagrodzeń w żadnej formie. Wszyscy pracują społecznie, poświęcając swój wolny czas.

==========

Tak na marginesie, nawet jeśli, to nie powinno to chyba nikogo interesować.

To niby dlaczego :shock: ,jeśli pracujecie społecznie… chwała Wam za to.

Jednak , jeżeli pobieralibyście jakiekolwiek wynagrodzenie w zamian za moderowanie forum to niby dlaczego miało by to nas nie interesować ??

Ludzka ciekawość nie zna granic…

tylko nie odpisuj że głupota też :lol: