Dobór odpowiedniej wersji wtyczki Flash Player dla starszego komputera PC z Win XP

Witam, od dłuższego czasu próbowałem naprawić zacinający się obraz filmów online po formacie komputera. W końcu się udało:

Pobrałem uninstalator flash player. 

Teraz wszystko działa OK tylko pojawia się komunikat: “Ta wtyczka jest narażona na ataki i powinna być zaktualizowana”

PC: AMD Athlon Xp 2600+  1,92GHz, 1,25GB ram, karta GF fx 5200  128mb, Win XP Prof z SP3

timoglok , zapoznaj się, proszę, z tym tematem i stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Witaj,

Flash player,raczej nie dobierzesz do wieku podzespołów komputera,a posiadanego systemu,i przeglądarek jakich używasz. Dla każdej przeglądarki pobierasz osobno wchodząc na stronę z tej właśnie przeglądarki,którą chcesz zaktualizować…Tu znajdziesz bardzo pożyteczny poradnik step by step.

Powodzenia:-)

http://www.fixitpc.pl/topic/5-dezynfekcja-kroki-finalizujące-temat/#entry42415

System Win XP profesional z SP3 32 bit

Jeżeli pobiorę Flasha który mi proponuje strona Adobe to obraz z filmów online się zacina

Usuwasz wszystko,co jest stare,wchodzisz na linki,pobierasz,instalujesz kolejno…

Jeszcze w rachubę wchodzą wersje przeglądarek.Jeśli przedpotopowe wersje,także mogą wywoływać błędy,gdyż nie mają wsparcia dla oprogramowania dodatkowego. Na temat firefoksa,nie powiem Ci nic,ja rozstałem się z nim daaawno temu,gdy zrobił się kobyłą,a firefoxcontainer zaczął zapychać pamięć. Co do opery. Jechałem cały czas na 11,15,ale za sugestiami Picasso,zainstalowałem ostatnią z silnikiem presto(12,16). Powiem tak,…Było lepiej na starej…:frowning: Link do opery,masz w tym samym poradniku:-)

po kolei:

IE, nawet jeśli nie używasz,a jest starszy niż 8,powinieneś zaktualizować.

Do czego służy Adobe shockwave,nie wiem,ale jeśli jest nowa wersja,i używasz,na pewno warto…

pozdrawiam

wszystko zaktualizowane, obraz się zacina :frowning:

to może ktoś kto ma podobnego PC z tym systemem niech napisze jakiej wersji Flash Playera używa? A ja sprawdzę ją u siebie

Proszę korzystać z opcji Edytuj , zamiast pisać post pod postem.

rgabrysiak

Wszystko zaktualizowane,a obraz zacina…

Piszesz,że format był,a wszystkie sterowniki,czy odpowiednie kodeki doinstalowałeś?

I jeszcze jedno,ale takie mgliste przypuszczenie,gdzieś czytałem,że userowi kolidował silverlight. Da się to wyłączyć? Wyinstalować na próbę?

No,i co chyba,nie mniej ważne,nie jest to typowe buforowanie w przypadku badziewnego łącza? ??

I ostatnie pytanie,format był,ale czy syfu aby na pewno nie ma? Bo format /C/ ,to nie wszystko…:slight_smile:

pozdrawiam

sterowniki karty graficznej najnowsze ze strony nVidia oraz K-lite Codeck Pack

neostrada 10mb/s - buforuje się szybko i do końca bo dźwięk leci płynnie

kolego wtyczki się instaluje najnowsze no chyba że lubisz mieć wirusy

a jak ci komputer nie wyrabia to nie wina wtyczki tylko za słabego sprzętu

szukasz cudów

nie powinieneś dobierać wtyczki pod sprzęt tylko odwrotnie

przed formatem działało wszystko dobrze więc komputer wyrabia

Witaj,

Powtórzę…Skoro twierdzisz,że działało przed formatem,to jest jedno wytłumaczenie. Po “formacie” czegoś zabrakło… FPlayer,zainstalował się,skoro okno jednak się otwiera. W przeciwnym razie miałbyś komunikat o konieczności pobrania tegoż, wraz z linkiem do pobrania z reguły…

Jeśli zbyt dużo paczek kodeków zainstalowałeś,czy nawet odtwarzaczy wideo(z wbudowanymi własnymi),a nawet programy do edycji wideo,mogą kolidować z systemowymi. Natknąłem się gdzieś na mięso rzucane pod Format Faktory(tylko przykład).

Edyta:

W którym momencie podawałeś logi? Zaraz po formacie,czy po zainstalowaniu wszystkiego,co masz teraz w systemie???

Skąd brałeś instalatory? Świeże ze stron producentów,czy z magazynu na innej partycji?

Jeśli ze stron,świeżynki,to czy rzuciłeś okiem na instalator,czy odhaczyłeś śmieci,toolbary,sponsorów…?

Taki Flash player ,za damski cycek oferuje Ci np Chroma,co jeszcze,nie wiem…:frowning:

Co oferują inne instalatory,nawet boję się myśleć… Dowodem na to-spróbuj coś z dp zassać,nie z tego buttona,co trzeba…

pozdrawiam

Z kodeków to tylko to K-lite Codeck Pack a z programów to tylko Windows Media Player 11 nic więcej dotyczące wideo.

Logi podałem już po instalacji wszystkiego.

“Razem z Flashem zainstalował się McAfee Internet Seciurity - też odinstalowałem”

To Ci weszło do firefoksa,nie patrzyłeś,co instalujesz,

A z dp…,i tu masz dowód na to,że nie wszystko złoto,co się świeci…  :mrgreen:  McaaaaAffe! !!

Jaki antywirus w systemie? Dodatkowe skanery…?

Ostatni pomysł jaki przychodzi mi do głowy,pomijając powyższe…

Po włączeniu pliku wideo na stronie,prawy klik=właściwości=wyłącz/włącz przyspieszenie sprzętowe.

Tudzież,ustawienia globalne=magazyn=zezwalaj na zapisywanie na tym komputerze

pozdrawiam

Mam Avasta. Używam także AdwCleaner i Jetclean.

poyspieszenie już zmieniałem i to z zapisem też

Na tej stronie http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=40034&start=80

Co do Firefoksa, to znalazłem, że komuś pomogła zmiana ustawień w about:config -  dom.ipc.plugins.enabled true zmiana na : dom.ipc.plugins.enabled false . Na tej stronie autor: ochotaboss@ ma podobny problem w Firefoksie i Chrome, i rozwiązuje problem.

nie pomogło

dziękuję za to że szukacie

Raczej RAM masz za mało. Zacznij od tego - panel sterowania/system/ zaawansowane/efekty wizualne/ustawienia/opcje wydajności/ zaznacz niech system windows wybierze optymalne ustawienia. Gdy ma się najlepszą wydajność, to często wyłączenie animacji w systemie, kłóci się z wyświetleniem animacji flash i będzie zacinać.

Chcą ludzie grać, a potem im zacina YouTube.

Dajesz zastosuj. Przechodzisz do zakładki zaawansowane/pamięć wirtualna/zmień - tu ustaw minimalny rozmiar pliku stronicowania na przynajmniej 2000MB i tak samo rozmiar maksymalny, co jest na tyle dobre, że zapobiega fragmentacji pagefile.sys. dajesz potem Ustaw, OK, zastosuj i restart komputera.

niech system windows wybierze … - było już tak ustawione