Witam tak jak w tytule potrzebuję nowej płyty głównej do karty graficznej i9 10900k bo taką zamierzam sobie kupić oraz ile do takiej karty graficznej będę potrzebować wiatraków i jakie polecacie kupić oczywiście w dobrej cenie za dobrą jakość.
Zapomniałem dopisać czy udałoby mi się gdzieś sprzedać tak to moją aktualną kartę graficzną? Używana około 4 lata i5 6500 a jak mi się uda to za jaką cenę. Dzięki
…to procesor!
Pisz jak człowiek i edytuj post zamiast spamować kilkoma postami z rzędu.
Druga sprawa i9 10900k to jest Procesor, a nie karta graficzna.
Nie rozumiem o co ci chodzi z tymi wiatrakami… chcesz kupić chłodzenie do procesora?!
Czy jednak chodzi ci faktycznie o kartę graficzną?!
Jak faktyczne chcesz kartę graficzną to najlepiej z 2 lub 3 wiatrakami nie wiem ile chcesz kasy przeznaczyć… napisz coś więcej ale już po polsku i z sensem. To wtedy będę mógl ci dać bardziej klarowniejszą odpowiedź .
Dobra płyta główna pod ten procesor to będzie taka.
https://www.morele.net/plyta-glowna-asus-rog-strix-z490-a-gaming-6732927/
Lub ta z większą ilością wejść usb i nie tylko
https://www.morele.net/plyta-glowna-asus-rog-strix-z490-e-gaming-6732924/
Jezu sorry pomyliłem się i zamiast napisać procesor napisałem karta graficzna jeszcze raz sorry. Z wiatrakami chodzi mi to żeby mi się ten procesor nie spalił ani nic takiego i płyta główna żeby była tak do 500 zł. Wiatrak mam 1 aktualnie SPC Case Fan 120 i nie wiem czy wystarczy on do schłodzenia tego procesora. I czy pomożesz mi wycenić ten mój aktualny procesor? Więcej odpowiedzi będę dawać o 17 i odpowiem na wszystkie. Płyta główna nie musi mieć jakoś dużo wejść usb. Aktualnie do komputera mam podpięte tylko słuchawki myszkę i klawiaturę i do jakiś innych wejść internet+ monitor na takie duże coś i to się wkręca tak jakby no i samego kompa do prądu więc tyle co mam teraz by mi wystarczyło a moja płyta główna to: MSI B150M MORTAR (MS-7972) Wersja 2.0 i też mógłbym ją sprzedać? Jak tak to za ile? Używana też około 4 lata. (Jestem zielony w tych tematach więc nie krzyczcie)
Może mu chodzi o zintegrowany w nim iGPU tj. UHD Intel 630 XD
Umiesz czytać? Poprawiłem się powyżej
To może edytuj swoje wpisy (łącznie z tytułem). 10 razy mniej wysiłku niż płodzenie postu, gdzie tłumaczysz się z pomyłki.
Skoro z Ciebie już taki haker, że nie potrafisz poprawiać wpisów przez edycję. Mylisz procesor z kartą graficzną to nie potrzebujesz DOBREJ, a przyzwoitą płytę główną.
Taki, proponowany wyżej, Asus Rog Strix z490 pełnie skrzydeł rozwinie dopiero przy podkręceniu procesora (szczerze wątpię byś to planował)
Średniej klasy płyta główna spełni z nawiązką Twoje oczekiwania. Co do chłodzenia też nie ma co szaleć. Taki Spartan 3 LT wystarczy aż nadto.
Nie ładnie… Skoro nie umiesz sie zachować dzieciaku to nie udzielę ci odpowiedzi radź sobie sam skoro taki mondry (pisownia zamierzona)
I nie “es” a “ez”, bo przyjdzie jakiś Rumun i będzie ci pisał “ro” “ro” “ro”, bo myślał, że jesteś Hiszpanem .