Dobre sterowniki

Witam,
jakie sterowniki do dźwięku by działały najlepiej na moim laptopie?

LENOVO 3000 N100 0768-BPG S/N L3-FL917 07/01

Procesor: Core 2 Duo T7200 2.0GHz
System: Windows 8.1 x64
Karta dźwiękowa: Nie wiem, jedyne sterowniki, które JAKKOLWIEK działały to SoundMax, ale ideał to nie był.

Nie chciałbym przeinstalowywać systemu, ale jeżeli muszę, to jaki byłby najlepszy? Przypominam, że mam procesor x64.

Za wszelką pomoc dziękuję.

https://www.driverscape.com/manufacturers/lenovo/laptops-desktops/0768bpg/10395

https://drp.su/ru/laptops/lenovo/3000-n100/sound?os=windows-8.1-x64

Ale jak to pobiorę to w menedżerze urządzeń jest multum sterowników. Który wybrać? Poza tym, mówię, że chyba mam Soundmaxa. Co do driverscape.com, pobierałem sterownik z tej strony i przy instalatorze pisze, że program nie obsługuje osprzętu tego komputera.

Windows sam nie wyszukał ich? Sterowniki Ci na jakosć dźwieku nie wpłyną, nie w tak archaicznym już sprzęcie. To nie dla melomana. :wink:

No właśnie… Nie byłoby problemu gdyby głośnik nie pykał przed odtworzeniem dźwięku i mikrofon działał.

… ale to sie pojawiło, czy zawsze było?
Jak zawsze, to test na livecd z Linuksem, wyeliminujesz sterowniki W10. Może się okazać, że już z wieku coś te głosniczki niedomagają. :wink:

Głośniczki nie pykały na Windows, a na linux Owszem. Po prostu jak coś kombinowałem z mikrofonem (bo franca nie działa) to mi się coś sterownik zjechał. I nie, Windows nie wykrywa TEGO sterownika automatycznie, tylko jakies Urządzenie zgodne ze standardem HighDef. Audio Ale tak jak mówię, działa, znaczy, coś odtwarza po tym zajściu sterownik tylko SoundMaxa.

To nie mój rekord. Mam kilka Atarynek, które są już stare prawie jak świat.

Sterowniki odpowiednie dla systemu znajdują się w Windows Update.

Może znajdują się, może nie, sprawdzę.

Nie zawsze, pod Intel Atom Samsunga pewnie dalej MS nie zrobił by szło używać 1024 x 600 zamiast rozmazanego 800 x 600.

Sterownik dedykowany pod Windows 7 Starter daje maksymalnie 3 minuty pracy urządzenia i dużo BSOD-ów.

Intel i Samsung pewnie umyły ręce oznaczając netbooka jako niekompatybilnego i pewnie zostaje GNU/Linux.

Na pewno chciałeś udzielić odpowiedzi w tym wątku?

■■■

Tak, bo ktoś próbuje zrobić z WU złoty środek…

A to przepraszam… Nieogarnąłem :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja tak instalowałem jak miałem Windows 8.1, potem ściągnąłem ze strony producenta konkretnego komputera.

Tylko że, no… WSPARCIE LENOVO

Najlepiej ze strony pomocy technicznej Lenovo. Może już nie być (za stary komputer i wsparcia już nie ma)

Wsparcie ma, od wszystkich i wszystkiego.
TYLKO NIE OD LENOVO

No to jak ten do “Windows 7” nie pasuje i musisz mieć Windows 8.1; to może trzeba szukać na własną rękę sterownika modowanego?