Dobre sterowniki

Kolego wiem jaki masz procesor i jaka jest jego wydajność, YT 720p to dla niego bardzo poważne wyzwanie.
Jednak jeszcze nadaje się do użytku, ojciec ciągle nie chce zmienić na nowszego lapka z P8600.

Ładuj najnowszą wersję 64bit.

Polecam mimo wszystko dać mu SSD, to diabelstwo niesamowicie zmienia komfort pracy na takich staruszkach.

Może kiedyś kupię SSD. Ale wiem, dlaczego tak ucudawniam ten procesor. Pamiętam, MIcrosoft się chwialił, że Win 8.1 i 10 zostały preprojektowane z myślą o słabszych komputerach, a jak się przewijam między tymi półkami z Lenovami i Asusami po 1200z, i tak sprawdzam, to nawet spoko chodzą, a mają 2GB ramu i jakiś Celeron. Ja se oglądam w 720p bez problemu na 8.1.

Przy obciążeniu procesora 100%.

To nie chodzi spoko, czysta przeglądarka w takim netbooki ze wsparciem sprzetowym dekodowania zrobi robotę. Jak chcesz w sklepie kupić cos i oglądać niżej i3 8xxx/Ryzen 2200U nawet nie patrz.

Wyłączyłem programy samouruchamiające się podczas logowania (Steam, etc.) i gdy nic nie mam włączone mam 1% procesora wykorzystane. Filmiki oglądam przy 26-39%.

Przypominam, że to 8.1, nie siódemka. Siódemka to mi cały ram dosłownie zjadała, a o procesorze nie powiem. Dlatego przerzuciłem się na nowsze systemy (8.1, 10(chyba))

A co znaczy to (chyba)?

Że chyba będę aktualizował do 10

Pykanie ustało. Wystarczyło pobrać zipa, odinstalować sterownik i oprogramowanie urządzenia, rozpakować zipa, zrestartować kompa.
Teraz słucham piosenek adekwatnych:
“Cud maszyna, choć trochę zabytkowa…” - WFM (Genowefa Pigwa)
Dźwięk teraz naprawdę ma jakąś jakość, a tak jak napisałem, pykanie ustało. Dzięki @anon2166525 za podpowiedź #3 , ale znałem już tą stronę.
Koniec tematu.

Czyli teraz jedziesz na jakimś co system dopasował, rozpakowanie zipa ≠ poprawna instalacja sterownika.

Działają te z Visty, trzeba instalować w trybie zgodności po uprzednim wyłączeniu sprawdzania podpisów cyfrowych. Wiem, bo stawiałem niedawno dziesiątkę na masakrycznie starym sztruclu z okolic 2005 r…
PS
… oraz instalować sterownik rozpakowany ze ścieżki, a nie jego instalatorem.

System dopasował, ale działa.

Próbuję właśnie dychy, ale nie dam Wam gwarancji że zadziała.
Chociaż jak się zainstaluje dobrze to nawet lepiej bo mam czytnik linii papilarnych i będę miał Win Hello.

Jeżeli czytnik jest kompatybilny z hello to zaskoczy sam.

Na win 8 działał więc czemu na dyszlu ma nie działać?

8 nie ma hello?

Hello było wprowadzone w 10. W Win 8 był tylko komunikat o zeskanowaniu palca.

Proszę jak mało wiem o win8.
Za szybko mnie wkurzył.

Ja tam lubię 8, mam z nim wiele spędzonych lat. Miałem raz takiego ultrasłabego netbooka z atomem, to na óśemce działał jak na i5.
A co do siódemki to <wiem, jestem dziwny> ale nigdy do niej nie pałałem sympatią. </wiem, jestem dziwny>

@anon37220909 - wciągnąłem Ciebie chłopie na pasek “Ulubione”
:smiley::joy: