Dodanie efektów do grafiki

Mam ps cs3, ale kompletnie się na nim nieznam. robie sobie grafike i nie wiem jak dodać światło i zrobić żeby logo windows było takie bardziej szkliśte. oto moja grfika żeby było wiadomo o co mi chodzi ce8a9f704b6561dam.jpg

aha i niechodzi mi o to żebyscie mi to zrobili czy coś, ale żebyscie mi wyjaśnili jak to zrobić.

=====================

Tytuł zmieniono.

Monczkin.

aby napis byś szkilwy pobaw się layers czyli warstwy i opacity czyli mieszanie na dole po prawej, mozesz też kliknąc prawym klawiszem mysze na wartswe z napisem o dodać cień za pomocą blending options a o jakie swiatło ci chodzi??

chodzi mi zęby logo windowsa było szkliwe…takie cukierkowate, a światło to żeby jakby wzmocnić te padające na całość

aha i to jest jpg, bo zrobiłem to całe w corel draw x3

w PS możesz dać takie swiatłwo filter>render>Lens Flare i tylko opcje ustawić dobre i bedzie wyglądać

ale to światło żeby było takie bardziej liniowe tzn takie jak już jest tylko mocniejsze

to nie wiem jak ale ty wziełeś tło już gotowe??

kuhar chodzi o logo (to kółeczko) tak?

Spróbuję pomóc :stuck_out_tongue:

A więc, postaraj się zrobić takie światełko jak jest np. na userbarach. Robisz to tak:

Layer > New Layer. Zaznaczasz dowolnym narzędziem do zaznaczania miejsce na grafice gdzie ma być to takie światełko.

Potem bierzesz dowolny pędzel, zamalowujesz zaznaczone miejsce na biało całkowicie, ustawiasz opacity (przezroczystość) na np. 40%, jak uważasz. powinno wyjśc ci na logu takie coś:

005a13c63abd6e55m.jpg

oczywiście na różnych kolorach to inaczej wygląda, możesz to zrobić np. w kolorze jasnoniebieskim lub innym :wink:

możesz też kliknąć dwa razy LPM na warstwie z tym światełkiem i pokombinowac tam, np. teraz dodałam Gradient Overlay i takie coś wyszło:

73427df372124ddbm.jpg

Jeśli nie o to chodziło to postaraj się opisać dokładniej o co Ci chodzi :wink:

no…mowilem ze nic nie umiem wiec poszedlem na latwizne

Złączono Posta : 29.07.2007 (Nie) 15:42

a co do tego lloga windowsa to jest teraz jeszcze bardziej zamazane a mi chodzi żeby było właśnie bardziej cukierkowate

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=980957

Tapeta na szybko

http://images29.fotosik.pl/41/e403e7649f6d493e.gif

================================

Zanim wrzucisz obrazek do posta, to poczytaj regulamin odnośnie jego wielkości. Rozjechałeś forum.

Monczkin.

bartheez to nie jest rozwiązanie mojego problemu :frowning: a wyszło Ci tak sobie :stuck_out_tongue:

kuhar bo to na szybko twój problem jest dziwny

ale co to ma do rzeczy że zrobiłeś coś tam??

kuhar to zebyś sam pomyslał i zrobił tło a nie brał gotową pracke kogoś

ale to nie ma być jakaś tam super praca…po prostu chce się nauczyć robić konkretną żecz w tym progamie

kuhar powiem ci kiedy ja zaczynałem to robiłem sygny a nie tapety zacznij od tego to potem się wszytskiego nauczysz i czytaj tutki co są zamieszczone na forach graficznych

po pierwsze ja nie robir tapety a po 2 to jak jesteś taki dobry to mi powiedz jak zrobiić to światło i żeby to logo windy było cukierkowate

kuhar już ci powiedziałem nie wiem co to znaczy jakieś cukierkowe??

a to śwatło?? a to logo to żeby było takie jakby śzklane, błyszczące, takie mniej matowe

przeczytaj pierwszy moj postw w tym temacie i bedzie dobrze