Mam ps cs3, ale kompletnie się na nim nieznam. robie sobie grafike i nie wiem jak dodać światło i zrobić żeby logo windows było takie bardziej szkliśte. oto moja grfika żeby było wiadomo o co mi chodzi
aha i niechodzi mi o to żebyscie mi to zrobili czy coś, ale żebyscie mi wyjaśnili jak to zrobić.
aby napis byś szkilwy pobaw się layers czyli warstwy i opacity czyli mieszanie na dole po prawej, mozesz też kliknąc prawym klawiszem mysze na wartswe z napisem o dodać cień za pomocą blending options a o jakie swiatło ci chodzi??
A więc, postaraj się zrobić takie światełko jak jest np. na userbarach. Robisz to tak:
Layer > New Layer. Zaznaczasz dowolnym narzędziem do zaznaczania miejsce na grafice gdzie ma być to takie światełko.
Potem bierzesz dowolny pędzel, zamalowujesz zaznaczone miejsce na biało całkowicie, ustawiasz opacity (przezroczystość) na np. 40%, jak uważasz. powinno wyjśc ci na logu takie coś:
oczywiście na różnych kolorach to inaczej wygląda, możesz to zrobić np. w kolorze jasnoniebieskim lub innym
możesz też kliknąć dwa razy LPM na warstwie z tym światełkiem i pokombinowac tam, np. teraz dodałam Gradient Overlay i takie coś wyszło:
Jeśli nie o to chodziło to postaraj się opisać dokładniej o co Ci chodzi
kuhar powiem ci kiedy ja zaczynałem to robiłem sygny a nie tapety zacznij od tego to potem się wszytskiego nauczysz i czytaj tutki co są zamieszczone na forach graficznych