Sugestia, aby dodać możliwość oceniania artykułów przez zalogowanych czy niezalogowanych użytkowników (pozytywny negatywny). Z podglądem tylko dla redakcji oceny. Może poprawi to wybór, jakość artykułów.
Jak zobaczyłem artykuł, że spłonęła serwerownia… która okazała się kopalnią krypto walut to myślałem, że coś mnie trafi
Jak sądzisz że to dobry pomysł daj +1 do głosów.
A idźcie w krzaki chłopaki. Jest brak kontroli i powiadomień. Jeden zalogowany może natłuc sobie setki polubień, co już udowodnili Koledzy.
Ułatwienia dla niezalogowanych, to zawsze czarny scenariusz. Za dużo jest utrudnień dla zalogowanych.
Nie poprawi bo nikomu na tym nie zależy, a szczególnie nikogo nie obchodzą jakieś plusiki, minusiki, łapki w górę, łapki w bok itp. dziecinada… Pomoże ignorowanie klikbajtów, czyli w zasadzie ignorowanie 90% treści tam się pojawiających. Aczkolwiek moim zdaniem to została przekroczona już masa krytyczna i DP nie da się uratować (nawet gdyby wszystkie newsy były rzetelne, obfite w treść itd. to nie zachęci to ani do powrotu tzw. starej gwardii, ani nowej wartościowej w stopniu realnie wpływającym na finanse). Taką drogę przeszło wiele portali w przeszłości i kończyło się zawsze tak samo. Smutne w sumie… Zmieniła się grupa docelowa, sami ludzie też, których nic nie interesuje w życiu ponad podstawowe potrzeby i rozrywka. Ażeby być jeszcze bardziej zgorzkniałym to dodam, że ze szczególnym uwzględnieniem informatyki nic ich nie interesuje. To koniec nie tylko DP, to koniec wszystkich tego typu portali. I nie tylko w Polsce tylko na całym zachodnim świecie. Kanały komunikacji - to się też zmieniło. Ludzie czerpią „wiedzę” z Mordokniżki, Ćwierkaczy i Niezgodnika. A i nawet to zalewają gnojem politycznym, a teraz nawet sanitarnym.
Można powiedzieć wręcz, że mówisz i… masz
A w zasadzie - prawie. Ta możliwość została już dawno temu wymyślona i jest stopniowo wprowadzana na serwisy WP. Obecnie można oceniać teksty na tech.wp.pl, ale z czasem ta opcja zapewne dotrze i na dobreprogramy. Wyprzedzając pytanie kiedy i czy na 100% - nie jestem w stanie powiedzieć.
I to jest kolejny problem. Rodzaj komunikacji ze społecznością. Na przykładzie:
Można powiedzieć wręcz, że mówisz i… masz
A w zasadzie - prawie. Ta możliwość została już dawno temu wymyślona i jest stopniowo wprowadzana na serwisy WP. Obecnie można oceniać teksty na tech.wp.pl , ale z czasem ta opcja zapewne dotrze i na dobreprogramy. Wyprzedzając pytanie kiedy i czy na 100% - nie jestem w stanie powiedzieć.
Korpogadka: „Już jest, ale jednak nie ma, no już już już, ale w sumie to nic nie wiemy. A teraz pora na CSa.” Tak to brzmi. Bez obrazy, ale to taka marchewka na kiju, na dodatek podprogowa by zaglądać na tech.wp.pl zamiast na DP.
A powinno być: „Zostało to już zaimplementowane na tech.wp.pl. Czy kiedykolwiek ta funkcjonalność trafi na DP, tego nie wiemy.”. Krótko. Jasno. Bez owijania w bawełnę.
Chcesz prosto? Okej - jest na razie na techu, jak się sprawdzi to wejdzie na DP, jak się nie sprawdzi to pewnie zejdzie i tam. Dziękuję, dobranoc.
Znacznie lepiej, pokusiłbym się nawet o stwierdzenie że tym razem zupełnie w porządku. Tylko po co te emocje? Informacje - tylko to się liczy. Ja tam bym się cieszył za zwrócenie uwagi, która pomaga mi w samodoskonaleniu, mało tego cieszyłbym się na Pani miejscu że jest społeczność, której nadal zależy. Same plusy…
Prywatnie ubolewam, że jako społeczeństwo idziemy w kierunku przekazywania suchych informacji i gubimy zdolność czytania między wierszami. Zero finezji i polotu, „tylko informacje”.
Ale to taka moja dygresja.
Od czytania między wierszami, finezji i polotu jest beletrystyka. W informatyce jest matematyka. Tak jak w prawie, jak w każdej zorganizowanej strukturze. Tutaj nie ma pola na interpretacje, motylki i wzdychanie do księżyca. Ale to taka moja dygresja.
Spokojnie, to nie wykład z fizyki kwantowej tylko luźna rozmowa na forum
Uważam, że ta uwaga, akurat w tej sytuacji, jest skierowana nie do tej osoby.
Mnie natomiast przeraża fakt, że osoby z takimi poglądami, mają dostęp do tworzenia przekazów w mediach.
Takie coś nie ma sensu. Bo jeżeli ocenę będzie widziała tylko redakcja to się nawet tym nie przejmie. Przecież oni nawet mają wywalone na merytoryczne uwagi w komentarzach pod artami i się nie przejmują a mają się przejąć oceną która będzie widoczna tylko dla nich.
Moim zdaniem ma większy sens niż widoczne, bo widoczne pewnie ludzie zaspamują. Nie wiem czy widoczne czy niewidoczne jest lepsze. W moim odczuciu niewidoczne.
No to zostaje czekać. Tylko oby nie weszło w takiej samej formie, bo tam można więcej niż 1 raz dać + czy -, nie da się cofnąć oraz da się ocenić jednocześnie na + i -.
Moim zdanie zależy od długości przekazu. Jeżeli informacja jest, krótka to przekazywanie w sposób prosty jest najlepszy, jak jest dłuższa np. jakiś artykuł, to same suche informacje trudno się czyta.
Nie, przy tej redakcji nie ma to żadnego sensu w żadnej formie. Ich to gówno obchodzi jakie tam oceny będą.
Obawiam się, że jeżeli wejdzie to w takiej samej formie. Natomiast zgłoszę te uwagi co do ocen już teraz, może uda się to poprawić na techu.
Zdradzę Ci tajemnicę. Redakcja ma przełożonych, których akurat to obchodzi, skoro wymyślono taką funkcjonalność
Patrząc na treść, to tych przełożonych interesuje tylko klikalność.
Raczej funkcję. Słowo funkcjonalność ma zupełnie inne znaczenie.