Nikt na to nie macha ręka. Po prostu karanie wszystkich za pojedyncze, niegroźne wyskoki mija się z celem. Patologiczne przypadki są raczej zdejmowane na bieżąco. Osobiście nigdy nie byłem zwolennikiem przesadnej moderacji, ale jak ktoś rzuca mięsem na lewo i prawo to raczej zignorowany nie będzie. Pewnie ktoś powie, że to niesprawiedliwe i pachnie kolesiostwem, ale staż użytkownika i jego wkład w aktywność społeczności też ma znaczenie przy wydawaniu werdyktów.
Tymczasem w tak zwanej redakcji dp…
Tak, tak. Nie grę, wiadomo. Jestem zbyt leniwą bułą, żeby to edytować. Mam tak po bytowaniu na dp
Marcinek ty jesteś tą w środku.
Ja też nie jestem zwolennikiem przesadnej moderacji, ale efekt takiego rozwiązania jest raczej średni (na forum jest jeszcze w miarę ok, pod artykułami gorzej). Nikt nie oczekuje karania za pojedyncze wyskoki czy głupi tekst. Ale już nie wiem czemu służy trzymanie trolli wrzucających memy w trakcie dyskusji o przyszłości portalu.
Memy to pasożyty umysłowe, dzięki którym istnieje kultura
vide: https://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C412279%2Cbadaczka-o-memach-jako-pasozytach-umyslu-tworzacych-kulture.html
Masz rację. Zgadzam się, że trzeba to naprawić. Moderacją zajmuje się inny zespół, to nie jest część redakcji. Jesteśmy w trakcie wdrażania zmian. Za dwa tygodnie będzie lepiej.
Dobrze wiesz, że nie mówię o memach Dawkinsa z „Samolubnego genu”.
Wiem, wiem Ale ten tu Naczelny Hejter to mi wygląda na Twojego osobistego wielbiciela
Ja myślę, że napisał w nicku, czym będzie się zajmował i to robi.
Po jakim czasie będzie go można awansować na Hejtera Hejterów a potem na Hejtera Wszystkich Hejterów?
Nie da rady awansować, bo po migracji odznaki przestały działać
Myślę, że mem jest w tym wypadku po prostu krótkim i treściwym podsumowaniem tego co dany osobnik sądzi o sytuacji. Można płakać czy się przepychać, a można też wrzucić mema, bo szkoda strzępić języka.
Przy aj niej tak to rozumiem. Memy poza tym są uniwersalnym przekaźnikiem emocji, często lepszym niż wszędobylskie emoji.
Ale macie kontrolę nad tym zespołem, czy też nie? Bo jak nie, to „wdrażanie zmian” na nic się zda. Będzie jak z reklamami : „nie my się tym zajmujemy” itp. Już kiedyś pisałem - nie macie żadnej samodzielności, robicie co wam każą, nie macie kręgosłupa. Na razie słyszę obiecanki „wkrótce”, „za dwa tygodnie” itd.
Tzn., że uważasz, że tak właśnie powinna wyglądać dyskusja na forum? W komentarzach pod artykułami również?
Nie zrozumieliśmy się. Ja niczego nie obiecuję, informuję tylko, co robimy.
Dobrze, masz rację. Dalej nie odpowiedziałeś na pytanie o kontrolę nad zespołem moderatorów.
Większość stron które połknęły duzi gracze zamieniają się w bazar i portal o wszystkim i niczym. Nie inaczej w przypadku DP, główna osrana reklamami z WP że bez blockera ani rusz. Taki trend, nic nie zrobisz a odpryskiem tego jest ucieczka społeczności i spadek jakości zawartości głównej czy forum…
Czy wrócą i kiedy powiadomienia na głównej stronie o komentarzach dla zalogowanych?
Witam.
Czy powiadomienia o nowych komentarzach na stronie głównej dla zalogowanych wróci i kiedy
Pozdrawiam
Cześć, z tego co mi wiadomo drużyna @Docent pracuje na tym, kiedy dokładnie się to pojawi? Najszybciej, jak to możliwe…
dziękuję za odpowiedź:+1: