Ale to nie znaczy że musisz rozsiewać spam w każdym możliwymi i nie związanym z tym temacie.
Hej,
Zaktualizowaliśmy właśnie forum do najnowszej wersji - jest to duża aktualizacja Discourse, która wprowadza zmiany m.in. w silniku do generowania grafik i awatarów.
Jak pewnie zauważyliście, awatary generują się obecnie bardzo powoli… Jest to sytuacja przejściowa i z czasem, kiedy większość zostanie przemielona na nowo, będzie ok W międzyczasie prosimy o wyrozumiałość i ew. zgłaszanie innych bugów, jeśli takie wystąpią (oby nie…)
Dzięki!
Ja np. muszę wrzucać grafiki na imgur, bo chwilowo ładowanie ich do posta blokuje się na “Wgrywanie 100%”
To jest pewnie związane z trwającym przetwarzaniem grafik, zakładam że problem się rozwiąże gdy będą awatary.
U mnie bezustannie (co jedno odświeżenie strony) pojawia się informacja o nowym poście w śledzonych tematach. Po kliknięciu nic nie ma.
Microsoft Windows 7 Professional x64
Google Chrome 70.0.3538.77 x64
Może to z winy, że nie gasną lampki koło czasu dodania posta / wątku.
Albo wieczny bug:
U mnie też nie odznacza przeczytanych tematów (czy wiadomości prywatnych). Zobaczymy co będzie jak przemieli te avatary.
ps.
No ale żeby taki serwer tyle mielił aktualizację to aż dziwne
Ale wreszcie przemielił…i u mnie jest prawie okej.
Rozumiem, że duża aktualizacja forum.
Nie rozumiem, dlaczego z tego powodu musiało zbraknąć tego, który dodaje programy. A z tego, to już żyją dobreprogramy i olanie tej funkcji, to poważny błąd.
Mamy już 18:25. Dzisiaj aktywność z dodawaniem artykułów nie maleje. Tylko z nowymi wersjami jest zamknięta stodoła.
A kliknięcie w ikonkę shoutboxa, które przy okazji zawiesza Pale Moona na kilka sekund, zostanie kiedykolwiek naprawione? Czy jednak mam twórców przeglądarki za to obwiniać?
Już po 20:00 i nadal nie ma aktualizacji programów.
Pewnie któryś ziom nadal srajkuje, chociaż pewnie go zmusili dzisiaj do pisania o aktualizacjach windowsa. Temat dodał po czternastej. pewnie wcześniej już nie było czasu na aktualizowanie programów.
Baza programów, to stajnia A. Dużo tam nieścisłości i nieaktualnych opisów. W boksie osiołek trawi odrobinę siana.
Smętny to obraz.
Gdyby wycieczka ufo wpadła i redaktorzy/moderatorzy posprzątali bazę programów w czynie pierwszomajowym, - to byłoby jakieś rozwiązanie, oczywiście po biczowaniu osiołka i dać mu więcej siana!
I ja mu wtedy mówię:
Boguś! Skrzyknij chłopaków, bierz Garoza i róbcie strajk! Inaczej siem nie ugnom…
Podwieziemy was motorówkom po Odrze, wyskoczycie od strony redakcji i dalej se już poradzicie!
Discourse nie wspiera raczej PaleMoon, nie przejdą na FX 60 ESR pod maską to raczej będzie mulić i zostaje tradycyjny wątek: Społeczność
https://github.com/gdpelican/babble - jak myślisz, że uda się rozwiązać twórcom wtyczki problem i nie stwierdzą podobnie, że też nie wspierają czegoś co silnik forum naprawia tylko w krytycznych sytuacjach.
Wesołego śmiacia!
Drugi dzień po południu i nie ma nowych wersji programów, a artykuły ciekawe i zwykły spam redakcyjny leje się jak woda.
Po co komu nowe wersje programów? Pudelkowe artykuły ważniejsze…
@Bogdan_G Wątek dotyczy aktualizacji forum, a nie programów na portalu. Jak masz zastrzeżenia to pisz do redakcji lub załóż wątek w kategorii “O Portalu”, a nie zaśmiecaj tego tematu.
Zgubiłem link, gdzie były informacje po aktualizacji o tym, co zmieniło się na forum. Może ktoś zarzucić linkiem?
Dlamnie tak samo jak było tzn. jest lepiej ale brakuje mi opcji zmiany motywu/ trybu na ciemniejszy lub nocny (forum).
Bo chyba nie ma domyślnie/standardowego ciemnego szablonu niby jednak jest… (ale nie u nas) a społeczności raczej wszystkie się zdezaktualizowały:
https://forum.dobreprogramy.pl/my/preferences/interface
Pewnie wtyczka co wyciągała motywy na wierzch znów nie jest kompatybilna z nowszą wersją, wcześniej był to błąd bezpośrednio w silniku.