A jeśli taki filmik z malware zostanie włączony na Androidzie, na czystej przeglądarce (Chrome), to czy ma to takie samo działanie szkodliwe, jak na pececie?
A sprawdziłeś cała stronę początkową DP? Bo na początku strony tez mam wszystko ok dopiero jak zjadę na dół kawałek widać pustą stronę kiedyś tak nie było coś musieli skaszanić w filtrach.Sprawdzę Twoje porady dziękuję pozdrawiam.
Edit: nadal to samo a ten disconnet to się jakoś konfiguruje? czy sama instalacja wystarczy?
początek strony jak kawałek przewinę.Od tego dokładnie miejsca przewijam i nico, brak reklam, brak sponsorowanych tematów WP, tylko moje dobreprogramy, Co do paska przewijania prawego - u Ciebie jest dwa razy mniejszy, czyli strona główna u Ciebie dwa razy dłuższa…
Tak u mnie wygląda DP główna cała strona, przy Twoim powiększeniu:
Czyli co jest nie tak u mnie?
W uBlock -> zakładka “Moje filtry” wpisz sobie coś takiego:
www.dobreprogramy.pl###new-tools
www.dobreprogramy.pl###popular-tools
W sumie nie wiem, co tam masz do blokowania. Tajemnica usuwania zbędnych promowanych tematów, pustych miejsc, zbędnych elementów tkwi w ublock origin - moje filtry. Mam tam z setkę filtrów, - od szkodliwych skryptów, do niepotrzebnych elementów. Puste miejsca też można usuwać.
Albo skopana przeglądarka…
Takie bezpieczne przeglądanie netu, to przez parę lat coś się dodawało do moich filtrów.
Przykład: przedwczoraj dodałem https://r.dcs.redcdn.pl/http/ - to usuwa film reklamowy na początku filmów z CDA. Na stronie wbijam.pl właśnie filmy japońskiej mangi są na serwerach CDA i filmik w filmie wkurzał jak nie wiem co. Zatrzymałem filmik, skopiowałem url i część adresu wkleiłem jako filtr do zablokowania.
Lamus w CSS? Ukryć można tak, by nie rozwalać mocniej spisów programów w prawej kolumnie.
łap lamo i się ucz:
dobreprogramy.pl##.app-list > div > div[id*="-"]:not(.active):style(display: none)
dobreprogramy.pl##.app-list > div > div[id*="-"].active:style(display: block)
Filtry polskie reklamowe oraz konto “premium” na Dobreprogramy.pl (plebs niekomentujący / nierecenzujący / bez często wyróznianych wpisów blogowych ma OK).
Poradziłem sobie zainstalowałem AdBlocker Ultimate musiałem skorzystać z opcji “Block Element” wykasować dwie niewidoczne gołym okiem reklamy i wszystko jak na razie ok ublock origin pomimo takiej samej opcji nie blokował dziękuję za chęć pomocy pozdrawiam.
Brawo usunąłeś sobie pewnie spis “popularne” i “nowości”.
I to nie są reklamy, chyba że spisy są dla ciebie reklamą by coś z DP zainstalować:
dalej twierdzisz że to 20 ukrytych reklam?
Rozwiązania dla uBO/AdGuard:
-
CSS:
dobreprogramy.pl##.app-list > div > div[id*="-"]:not(.active):style(display: none) dobreprogramy.pl##.app-list > div > div[id*="-"].active:style(display: block)
“
!important
” jest zbędne, nawet Nano Adblocker powinien to ogarnąć. -
Dopuszczenia naprawiające bugi z wieloma rzeczami (np. czerwona kropka na ikonie powiadomień o aktualizacji programu):
dobreprogramy.pl#@#+js(set-constant, Object.prototype.bodies, true) dobreprogramy.pl#@#.ads @@||www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js$script,domain=www.dobreprogramy.pl
Po dopuszczeniu trzeba stronę przeładować by się cache odświeżył, inaczej bugi nie znikną.
Myślę, że spokojnie można się bez tego obejść. A lamusów to poszukaj sobie wśród najbliższych. Jeszcze jeden wyskok w moją stronę i zaszczycisz plonkownicę.
Dziękuję zgadza się dodałem to do adblocker ultimate i jest ok a moje wcześniejsze rozwiązanie było złe bo faktycznie pozbyłem się tej kolumy z programami nawet nie zwróciłem uwagi.
Wylogowałem się i uruchomiłem przeglądarkę z wyłączonymi dodatkami. Pokazała się, że w każdym temacie przewijanie kończyło się na dużej pustej reklamie w artykule.
Co to za zombi?
Aktualizacja może czegoś była a trackerów raczej dalej tyle samo (może dopiero teraz Dexter je policzył i zdębiał ).
Ja nie rozumiem, po co kombinować i robić sobie problemy.
Co kombinować, jakie problemy. Lubisz oglądać reklamy to twoja sprawa…
Jasne, jeśli chodzi o reklamy, nie pytam(em).