Duży plik .tmp na partycji D (niesystemowej)

Witam,

Zauważyłem dzisiaj, że na partycji D (system jest zainstalowany na C) mam plik DUMP42aa.tmp. Zajmuje on 934MB (dla mojego 120gb-owego dysku to dużo).

Mogę ten plik usunąć? Do czego on służy?

Usuń, jak nie będzie się system rzucać o to że plik jest używany to nic się nie stanie. Nie instalujesz czegoś przypadkiem ?

mi takie rzeczy wrzuca na partycje z największym wolnym miejscem tylko że w większości przypadków się usuwają ale czasami mogą zostać

Ustaw w Panel sterowania - System tak jak na obrazku gallery/image_page.php?album_id=20&image_id=4026 opcje zapisywania informacji o debugowaniu i możesz jeszcze w narzędziu drwtsn32 odznaczyć wszystkie opcje. W ten sposób zablokujesz tworzenie tego typu plików przez system. Więc jeśli program takiego nie utworzy to więcej się on nie pojawi.

jak chcę to usunąć to wyskakują mi potrzebne uprawnienia administratora. Mam pozwolić?

Longhorn2009 - wolę tego nie wyłączać, bo mam teraz pewne problemy z płytą główną lub pamięcią RAM i przy błędzie wolę, żeby raporty się zapisywały

A co to za problemy? Może będziemy mogli Ci pomóc. Napisz co się takiego dzieje.

drawkora - założyłem wątek na ten temat tutaj - windows-sie-restartuje-ubuntu-wywala-blad-t459327.html#p2906075 - , ale niestety nikt już do niego nie zagląda.