to jest sprzęt biurowy z dość słabą kartą graficzną i procesorem, który będzie się przegrzewać przy maksymalnym obciążeniu (w tych dellach polecam nie więcej niż i5)
Lenovo i MSI:
mocny procesor, słaba karta graficzna (ale też zależy do czego taki zestaw potrzebujesz)
spoko,
daj swój typ,bo towar już w salonie,
co pytam to lenowo nie msi.,
czy ten ips ma takie znaczenie ?
przesiadka będzie z asusa 17 cali, i7 2 generacji , nvidia 540M
Jeżeli GPU ma znaczenie przy Twoich programach to tylko 1650, patrząc na oba modele podoba mi sie Lenovo. Widać jak ma podziurawiony spód i to na oko może pozytywnie odbić się na kulturze pracy.
Zamiast 1650 wchodzi 1660 ti… 230mx to cienizna z 2-3x mniej wydajna.
16GB bo grając gry na 1660 gry pewnie będą zabierać z 5-6GB a na 8GB to tak na cyk,
a co jeśli będziesz chciał odpalić przeglądarkę dla poradnika… itp.
Ja osobiście wolał bym nie kupować w x-kom i jeszcze troche sie porozglądać w lepszych sklepach.
-bump-
Ja jednak wolał bym dołożyć do tego ROG’a bo nawet często go ma forum 3dmaxa i pary innych polecają, a tam ludzie lubią konkretny sprzęt… pytanie czy aż tak mocny lapek ci jest potrzebny.
@Quassar
jak może czytałeś wpisy wcześniejsze , dziś odbieram ,więc coś muszę wybrać
della już odpuściłem, zastanawiam między lenovo a msi , kusi mnie ten msi /tylko ta matryca bez ips/
x-com już kupowałem u nich asusa i jest ok,
gry nie będę raczej grał w najnowsze /najnowsze to mam 2-3 letnie , dirt, need for speed itp/
więcej zabawy to z fimami
No to weź tego HP paviliona albo omena co ktoś wyżej polecił.
na tamtych gorszych jest matryca EWV a to kłamana nazwa dla NT… take praktyki powinny być karane.
Za wciskanie starej technologi w nowej nazwie i zawyżanie ceny od lepszej IPS matrycy…
@Quassar
zlituj się , nie dawaj innych / już tak mam mętlik w głowie/
lenovo lub msi
dla mnie lenowo ma tyllko lepszą matrycę /nie wiem jak odświeżanie/ i cenę
msi większy ssd, dodatkowe wejście na mikrofon itd
No to masz odpowiesz bierz HP tego co ja dałem albo kolega powyżej.
Ale to sprzęt dla ciebie nie dla mnie ty decydujesz czego chcesz, a nie ktoś za ciebie.
Ja osobiście choć bym sie miał zes.rać nie kupił bym lapka do grania i być może też nawet do pracy… i wolał bym jednak dołożyć kasę do serii Asus ROG