Jeśli pendrive ma sprzętowy suwak do zmiany stanu to ok.
Może też coś może być namieszane z uprawnieniami w Windows…
Jeśli nie, to umarł. Ja też tak miałem, stąd taka sugestia.
Uprawnienia są w porządku, mam porządek w systemie. Suwaka nie ma Pendrive, wiem o co chodzi.
W najgorszym wypadku - umarł, kapeć.
Już zabieram się za to.
Beznadzieja. Nic nie pomaga:
Co robiłeś ostatnio z tym pendrive? Spróbuj teraz tego programu co dał @krystian3w, jak wszystko zawiedzie. Może on coś pomoże?
Windows Recovery Environment?
Pendrive praktycznie leżał pusty. Ostatnio potrzebowałem go do obrazu Windows, więc tak też zrobiłem. Później po prostu, sformatowałem Pendrive i tyle, odłożyłem go. Wczoraj podłączyłem go i pierwsze co, informacja że pamięć jest chroniona przez zapisem.
Wygląda to tak:
Tak czytam i czytam tutaj: https://www.rmprepusb.com/tutorials/repair-your-usb-flash-drive i dalej nie wiem, jaki program wybrać.
Ahhh. Coś mi się obiło, że Windows 10 ma problemy z kontrolerami Intel po jakiejś aktualizacji. Możesz mieć problem też. Zaczekaj za poprawką Windows Update.
Cholera, ok.
Zapewne dopiero w maju aktualizacja będzie (2004).
Szkoda, gdyby pendrive padł. Bo to zawsze dodatkowe GiB wolne.
Włącz insider wersja zapoznawcza i pobierz RTM 2004. Następnie jak się zainstaluje możesz spróbować odpalić tego pendrive. Ja jeszcze dodatkowo zrobiłem reset ustawień fabrycznych lokalnie nie z chmury i zauważyłem jedną rzecz. 2004 wymusza kod pin lub inne z Windows Hello. I nie idzie włączyć autologowania użytkownika w netplwiz. Aczkolwiek działa szybciej niż te przeklęte 1909. Sorki za określenie.
Nie mam ochoty na zabawę, poczekam na wersję stabilną. 2004 rzeczywiście nie obciąża dysków jak to portale chwalą się?
Mój HDD odżył i chodzi szybko na moim staruszku.
i tak być powinno od początku. Microsoft potrzebował na to 4 lata.
Chętnie pociągnąłbym dalej temat 2004, ale nie w tym temacie.
Mnie tylko martwi fakt następcy Windows 10 na rok 2021. Ale założyłem osobny wątek w dziale na luzie.
Kup sobie Enterprise z 10 letnim wsparciem, na firmę “kogucik”?
Po co mi wersja Enterprise i na firmę “kogucik”?
10 lat na przesiadkę i niby Enterprise jest tylko do firm, więc musiałbyś jakiegoś “kogucika” zarejestrować na pół roku, ogłosić upadłość i niby możesz przejąć licencję jako były właściciel “kogucika”.
A tak wykombinowałeś.
No i niby zero aplikacji Modern Design z Microsoft store, jedynie ciekawi mnie ciągle jaki tam jest kalkulator (kod z Windows 8.1 / 7)?
Jestem starej daty i może za proste są rozwiązania?
Pendrive jest widoczny w zarządzaniu dyskami jako dysk1 wymienny i ma dwie partycje 32 GB i 95MB
A ponownie użyj eaesusa mastera, czy gparted. Partycje tak mają, że można je usuwać. Usuń D i z nieprzydzielonego miejsca utwórz partycję podstawową “D” o rozmiarze dokładnie 32 GB, sformatuj w systemie plików ntfs, żeby zostało tam te 95MB nieprzydzielone. Bo dopóki są partycje - jest zawsze zarządzanie partycjami. Też mam cruzera sandisk i zawsze jest potrzebny do przerzucania plików między komputerami.
Będziesz mógł tam wrzucać wszystko.