Witam, nawiązując do Temat dysku przedkładam poniżej logi, o które prosił użytkownik z ww. tematu dysku. Wszystko opisane w tamtym temacie. Pokrótce… nie odtwarza wszystkich filmów na laptopie Lenovo ideapad 100 z Win 8.1 pro, a na innych komputerach odtwarza. Poniżej logi.
No tak, więc trzeba sprawdzić, czy nie ma syfu w systemie, proste. Po co wątek kolejny? Ano po to, by tu dać logi. To w tym dziale zajmujemy się babolami i adwarem w systemach.
Już w tym nie siedzę więc nie jestem na bieżąco dlatego na twoim miejscu poprosiłbym @iJuliusz choćby z tego powodu ze wyskakuje ci błąd aktywacji systemu (0xC004F074) a masz lub mialeś zainstalowany aktywator KMSpico a ja w „czystość” tego rodzaju plików nie wierzę. A poza tym, coś tam sie znajdzie do wywalenia.
Masz problem z Microsoft.ZuneVideo. Na Win 10 to aplikacja Filmy i Telewizja (moze to ona powoduje twoje problemy). Na Win 8.1 to chyba to samo.
Poszukałbym tej aplikacji i w jej ustawieniach uruchomił funkcje resetowania.
Uruchomił w wierszu poleceń(administrator)
sfc /scannow
No i napisał jakie formaty nie sa odtwarzane.
Dzięki wszystkim zaangażowanym. Wziąłem do siebie jedną rzecz „aktualizuj do win10”. Sugestia pojawiała się od kilku użytkowników i po formacie i zainstalowaniu systemu problem sam się rozwiązał. Odtwarza wszystko, a o to chodziło, bo laptop służy tylko jako „TV”.