Dyskusja o nowej stronie DP

Ciężko wrzucić, a się udało. Teraz przyszła pandemia. I od razu zaznaczam: to nie znaczy, że “nie da się zorganizować”, bo się da. Tylko nikt nie chce być sponsorem imprezy na której X osób zachorowało.

Raczej zwalą, że replace dla Firefox coś miesza:

https://kb.adguard.com/en/general/how-to-create-your-own-ad-filters#replace-modifier

?? O czym mówisz?

Ale te komentarze na głównej to usuńcie :stuck_out_tongue: Albo chociaż “napisz komentarz” który po kliknięciu odsyła w sekcje komentarzy bez czytania tekstu.
Dobra pomarudzone to…
A ja mimo wszystko propsuje DP za blogi, raz że na parę artykuły sam natrafiłem, dwa że z paroma tematami udało się mi dzięki temu dotrzeć do szerszej publiczności :wink: I czekam aż wrócą bo mam jeszcze co nieco unikalnej wiedzy do przekazania, kontynuacje wątku o EMC :smiley:

Uwielbiam tą naiwność ludzi po drugiej stronie ekranu, myślących że społeczność jest zgodnym bytem, któremu podoba się to samo. A w efekcie portal by nigdy nie powstał xD

Nie jest zgodna. Ale akurat tu wszyscy się zgadzamy, że nowy wygląd jest straszny xD

Tak jak poprzedni był straszny. Nowy silnik forum był straszny. Asystent… no on akurat jest obiektywnie straszny.

To dość przykre @gtxxor że obiecane nowe DP, wręcz przerosło Was podczas transferu, mimo że byliście tak bardzo pewni swego. Dziś mija 3 dzień od pełnej nadziei wiadomości:

Przed Wami nowe dobreprogramy w całej okazałości

I wybacz, rozumiem że transfer swoje wymaga, potrzeba czasu, ilość danych do przerzutu i tym podobne, ale na litość boską … nie dość że portal wygląda jak komentatorska Polygamia (rozumiem design silnika) albo nowa odsłona serwisu polityczno-społecznego Pudelek, to całkowicie stracił swą użyteczność i sens. Dla przykładu:

1. Nowy design - może potrzeba się przyzwyczaić … zobaczę za jakiś czas. Na razie wręcz kłuje mnie w oczy i jedyne co mnie ratuje to tryb ciemny. Niezagospodarowane miejsce z widokiem na reklamy dildo, kurzych łapek pod oczami czy totolotka, nie jednego denerwuje.
  2. Reklamy - obiecałem nie przeklinać, ale ■■■■■ mać! Komentarza nie trzeba rozwijać …
  3. Komentarze - nie dość że lecą ze sporym opóźnieniem lub całkowicie nie są brane pod uwagę, to jeszcze są źle liczone pod wpisami (ukryte a’la odpowiedzi). Godzinę temu napisałem pierwszy kometarz o wpisie do Cyberpunku, po 30 minutach okazało się że ubiegło mnie 100 anonimów, wpisując dwie DWIE (2) literki … a mojego komentarza jak nie było, tak nie ma.
  4. Łapki - usuńcie proszę łapki w dół - nie dość że niczego nie wnoszą, to robi nam się portal pokroju Fejsbuczka
  5. Ramka blogów zepchnięta na sam dół … nie można dać jej wyżej? Ponoć stawiamy na więcej publikacji społecznościowych?
  6. Forum - przerzuca na nową kartę … po co? Co nie pasowało? Kto zgłaszał z tym problem?
  7. Gry - przerzuca na Polygamię … rozumiem że chłopakom źle się wiedzie, patrząc po ilości komentarzy ale tam jest podobnie. Nie mają może forum i blogów, ale jest tam równie dobrze skopane co u nas.
  8. Blogi - raz działają, raz nie. Teraz na szczęście da się je oglądać, ale ten sztandar reklam “Wybrane dla Ciebie” pod wpisem, bardzo zniechęcają do pisania komentarzy.
  9. Blogi (stopka) - poza tym w tych “wybranych” są przynajmniej 2 reklamy które pokazują poziom, niski poziom. A potem ktoś wytknie blogerom że oni sobie wybrali te gówniane reklamy.
  10. GDZIE NAKLEJKI? hehe musiałem to napisać. Mam nadzieję że w koszu na brudną bieliznę?
  11. Edytor blogów - nie pytam kiedy, ale czy jeszcze do końca miesiąca go ujrzymy?
  12. Stopka: REDAKCJA - dysleksja czy zamierzone działanie by pokazać że w języku angielskim ignorujemy “ą”, “ę”, “ł” ?
  13. Stopka: REGULAMIN - opiera się na “Zasady korzystania z portalu Wirtualna Polska”. Ale DP nie jest portalem Wirtualna Polska, a DP :slight_smile: Jak już, to może warto wspomnieć w pliku zasad, jakie są portale pod WP :slight_smile:
  14. Stopka: POLITYKA PRYWATNOŚCI - j/w
  15. Stopka OGÓLNIE - czasami można do niej dojechać, a czasami w ogóle. A jak ktoś zechce się skontaktować, a nie będzie mógł … to po prostu do was nie napisze? Pomyślcie może o tym, bo nie każdy wie, że będzie MUSIAŁ wejść na jakiś wpis by dopiero po przekopaniu się przez tysiące wpisów anonimów, dokopać się do stopki z adresem mailowym redakcji DP :man_facepalming:
  16. I ostatnie - kiedy MY blogerzy, otrzymamy możliwość pisania, sprawdzenia swoich statystyk twórczych, wypuszczania wypocin? Bo jak na razie widzę że DP wypluwa co chwila swoje teksty, obarczane setkami bucowatych wpisów anonimów, wykorzystujących okazję dziurawych komentarzy a mi się serce kraje że nie mogę wypuścić swoich wpisów …

Wybacz że może lista punktowa mojego niezadowolenia, przypomina listę zmian łatki 1.21 Cyberpunk 2077, ale właśnie tak się czuję. Jak wydymany V który oczekiwał fajnej kasy za zwinięty korporacji Arasaka za specjalny chip z Johnym Silverhandem. A dostaje za to kulkę w łeb. Nie o takie ideały walczyłem. Macie obsuwę? Napiszcie o tym na głównej, chociaż tak wizerunkowo wypadniecie lepiej - Mea Culpa, Przepraszamy, Działamy, Prosimy o cierpliwość, Docent robi po godzinach, #chlopakzmiasta, Damy radę!, każdy dostanie gwiazdkę do profilu. Tłum się cieszy, wiwaty, karawana jedzie dalej!

Swoją drogą i tak bardzo fajnie że się w ogóle udzielasz na forum @gtxxor, bo jeśli @Docent odpowiada za większość poruszanych tu problemów, to strasznie sobie podkopuje opinię, nie wypowiadając tutaj ani słowa.

6 polubień

Za długi post, nikt tego nie przeczyta. Z tego byłyby 3 artykuły na główna :joy:

2 polubienia

Byłby blog, ale … <liczę na domysły>

No i właśnie dlatego nie macie dostępu do blogów :joy:

Ostatnie wiadomości na kanale RSS pochodzą z 18-go kwietnia.
Czy zamierzacie utrzymać/aktualizować ten kanał z newsami?

Ja przeczytałem, jak z resztą wszystko, co piszecie o nowym “cudzie” na Wisłą.

Chyba nad Odrą…

Sorry, geolokacja nie zadziałała.

Czemu na głównej, na avatarze nie pokazuje, ze ktoś mój jakiś wpis skomentował?? Bez sens totalny ta nowa strona z deszczu pod rynnę wpadliście Nie chce mi sie na nią zaglądać powoli.

Zwróć uwagę, że URL kanału się zmienił

Gdybyś słuchał uważniej byś zrozumiał. Powtarzanie wycinku dyskusji nie przekazuje całej prawdy ale z drugiej strony, pamietam jakim jesteś konformistą więc nie powinno mnie to dziwić :slight_smile:

Ciebie przy tej rozmowie nie było, więc nie masz pojęcia, co było jej tematem i co Leszek mi powiedział (a nie tylko to powiedział). Ty wtedy siedziałeś gdzieś daleko i wychylałeś kolejny kufel piwa. Fakt, upał był niemiłosierny, ale to jednak nie usprawiedliwia konfabulowania.