Moje komentarze dalej nie wchodzą.
Może wróćcie do poprzedniej wersji a ta wrzućcie jako produkcyjna dopiero po usunięciu błędów?
Dawno nie zaglądałem na portal i myślałem, że bardziej spudlić się nie da, a tutaj proszę! Rozpikselowane zdjęcie, urwany tytuł i możliwość komentowania. Cudo
W środku “artykuł” na 250 słów rozciągnięty w wąskiej kolumnie, aby wyglądał na dłuższy, opisujący przypuszczenia i plotki na podstawie jednego zdjęcia z chińskiego portalu. Zdjęcie najprawdopodobniej fejkowe. Kwintesencja dziennikarstwa
Myślę, że to już koniec DP a szkoda.
W ogóle najlepsze jest to, że pewnie bez większych przeszkód udałoby się znaleźć na forum 10 chętnych programistów którzy ogarnęliby (w zamian za garść gadżetów od sponsorów i np. dożywotnie zwolnienie z oglądania reklam) nowy portal w ciągu miesiąca czasu, tworząc go zgodnie z oczekiwaniami użytkowników i idąc na kompromisy ze strony reklamodawców.
Tymczasem nie chcę wiedzieć ile kosztowało stworzenie tego reklamowego potworka no ale nic nie mamy do gadania
Bo to już nie jest portal dla użytkowników, tylko portal do generowania pieniędzy
Wszystko przez to, że WP przejęło DP. To przez to się teraz tak dzieje i mamy to co mamy.
Nadal nie działa opcja usuń konto chciałem skorzystać z tego :).
https://pl.player.fm/series/poranna-rozmowa-w-rmf-fm/sawicki-kaczynski-nie-zaryzykuje-wyrzucenia-porozumienia-z-prawicy?t=386 od 6:26 - to przemycone przesłanie wplecione pomiędzy gadkę polityczną
Nie, to zupełnie nie tak. Pisałem już o tym wielokrotnie.
To od początku był projekt na biznes. Ile to lat temu dostaliśmy asystenta pobierania? A potem kto sprzedał DP i komu? Na pewno nie teraz i nie WP. Może to niepopularna opinia, ale kto wie, czy DP by jeszcze istniały, gdyby nie WP.
Bezpodstawne gdybanie Nie słyszałem nigdy, aby DP miało problemy z opłaceniem serwerów albo redaktorów.
A asystent pobierania wszedł chyba dopiero po spieniężeniu portalu przez założycieli
No widzisz, a ja słyszałem. W bezpośredniej rozmowie z Krogulcem. Mówił, że jest tak źle, że nie wiedzą, czy zapłacą za prąd.
Nie mieli pieniędzy na prąd, ale organizowali huczne hotzloty i coldzloty na setki ludzi? Brzmi wiarygodnie
Szach mat! Nie oszukujmy DP jak się sprzedało WP dostało pewnie całkiem okrągłą sumkę, Wp kupił DP aby iść w kierunku mega portalu i spamować ludzi reklamami, efekt jest tak jak widać. Posty pisane pod liczbę kliknięć i wyświetleń reklam. W przyszłości pewnie nawet będzie coś w stylu Buisness insidera i onetu, że jeden przekierowuje artykułami na drugi aby dodatkowo generować sztucznie ruch i wyświetlać więcej reklam.
Blokery reklam nie stały się popularne bo ludziom przeszkadzała jedna reklama, a z faktu że na portalach zaczynało być więcej reklam niż samych treści i nie dało się zwyczajnie czytać.
To nie my mieliśmy pieniądze na zloty, tylko sponsorzy
A teraz nie ma hotzlotów, bo nikt nie chce współpracować z wp?
Jakoś cebula wspominał, że ciężko mu wrzucić tę imprezę w budżet wp
HotZloty były imprezami sponsorowanymi przez firmy. Choćby przez Microsoft czy HP. Asystent pobierania też swoje dokładał.
Ale nieważne, chodzi o to, że portal zawsze służył zarabianiu, a nie dopiero teraz. I nie został sprzedany teraz WP, a znacznie, znacznie wcześniej.