Dyskusja o nowej stronie DP

Moje komentarze dalej nie wchodzą.

1 polubienie

Może wróćcie do poprzedniej wersji a ta wrzućcie jako produkcyjna dopiero po usunięciu błędów?

Dawno nie zaglądałem na portal i myślałem, że bardziej spudlić się nie da, a tutaj proszę! Rozpikselowane zdjęcie, urwany tytuł i możliwość komentowania. Cudo :joy:

W środku “artykuł” na 250 słów rozciągnięty w wąskiej kolumnie, aby wyglądał na dłuższy, opisujący przypuszczenia i plotki na podstawie jednego zdjęcia z chińskiego portalu. Zdjęcie najprawdopodobniej fejkowe. Kwintesencja dziennikarstwa :smiley:

7 polubień

Myślę, że to już koniec DP a szkoda.

1 polubienie

W ogóle najlepsze jest to, że pewnie bez większych przeszkód udałoby się znaleźć na forum 10 chętnych programistów którzy ogarnęliby (w zamian za garść gadżetów od sponsorów i np. dożywotnie zwolnienie z oglądania reklam) nowy portal w ciągu miesiąca czasu, tworząc go zgodnie z oczekiwaniami użytkowników i idąc na kompromisy ze strony reklamodawców.

Tymczasem nie chcę wiedzieć ile kosztowało stworzenie tego reklamowego potworka :slight_smile: no ale nic nie mamy do gadania :slight_smile:

Bo to już nie jest portal dla użytkowników, tylko portal do generowania pieniędzy :wink:

6 polubień

Wszystko przez to, że WP przejęło DP. To przez to się teraz tak dzieje i mamy to co mamy.

Nadal nie działa opcja usuń konto :smiley: chciałem skorzystać z tego :).

1 polubienie

2 polubienia

https://pl.player.fm/series/poranna-rozmowa-w-rmf-fm/sawicki-kaczynski-nie-zaryzykuje-wyrzucenia-porozumienia-z-prawicy?t=386 :laughing: od 6:26 - to przemycone przesłanie wplecione pomiędzy gadkę polityczną :smiley:

Nie, to zupełnie nie tak. Pisałem już o tym wielokrotnie.
To od początku był projekt na biznes. Ile to lat temu dostaliśmy asystenta pobierania? A potem kto sprzedał DP i komu? Na pewno nie teraz i nie WP. Może to niepopularna opinia, ale kto wie, czy DP by jeszcze istniały, gdyby nie WP.

1 polubienie

Bezpodstawne gdybanie :stuck_out_tongue: Nie słyszałem nigdy, aby DP miało problemy z opłaceniem serwerów albo redaktorów.

A asystent pobierania wszedł chyba dopiero po spieniężeniu portalu przez założycieli :wink:

No widzisz, a ja słyszałem. W bezpośredniej rozmowie z Krogulcem. Mówił, że jest tak źle, że nie wiedzą, czy zapłacą za prąd.

@gtxxor Mam widok błędu 500 z konsolą :slight_smile:

Zerknij no tu.

Nie mieli pieniędzy na prąd, ale organizowali huczne hotzloty i coldzloty na setki ludzi? Brzmi wiarygodnie :smiley:

Szach mat! :smiley: Nie oszukujmy DP jak się sprzedało WP dostało pewnie całkiem okrągłą sumkę, Wp kupił DP aby iść w kierunku mega portalu i spamować ludzi reklamami, efekt jest tak jak widać. Posty pisane pod liczbę kliknięć i wyświetleń reklam. W przyszłości pewnie nawet będzie coś w stylu Buisness insidera i onetu, że jeden przekierowuje artykułami na drugi aby dodatkowo generować sztucznie ruch i wyświetlać więcej reklam.

Blokery reklam nie stały się popularne bo ludziom przeszkadzała jedna reklama, a z faktu że na portalach zaczynało być więcej reklam niż samych treści i nie dało się zwyczajnie czytać.

To nie my mieliśmy pieniądze na zloty, tylko sponsorzy :wink:

1 polubienie

A teraz nie ma hotzlotów, bo nikt nie chce współpracować z wp?

Jakoś cebula wspominał, że ciężko mu wrzucić tę imprezę w budżet wp :wink:

HotZloty były imprezami sponsorowanymi przez firmy. Choćby przez Microsoft czy HP. Asystent pobierania też swoje dokładał. :wink:
Ale nieważne, chodzi o to, że portal zawsze służył zarabianiu, a nie dopiero teraz. I nie został sprzedany teraz WP, a znacznie, znacznie wcześniej.