Widzę, że wszyscy tak mają. I to nie są powiadomienia do konkretnego użytkownika, ale w ogóle chyba wszystkie, jakie są. Ewidentnie do poprawki.
← Brakuje jednej ikonki w emotikonach znaczy jest to obrazek tekstu więc teoretycznie to nie brakuje
Forum śmiga aż miło. Szkoda, że w dalszym ciągu nie ma opcji włączenia ciemnego motywu, tak, jak na głównej.
Co do powiadomień, też tak mam, raczej wszyscy tak mają:
Każdy może sobie teraz w profilu ustawić, że jest z Redakcji
Świeżo dużej po aktualizacji, podniesienie o sporo wersji, nie działają tylko nieliczne elementy które pewnie zostaną dopracowane niebawem, jak dla mnie dobrze.
To też było wcześniej? następne do uwzględnienia
łoł
jestę Expertę
Nie wiem. Pisałem że nie działają nieliczne elementy i znalazłeś jeden z nich, najlepiej zgłaszaj do @Docent który właśnie odwalił kawał roboty podnosząc forum o kilka wersji. Discourse ma ponad pół miliona linii kodu, więc nie było to łatwe zadanie.
Kluczowe funkcjonalności działają, możesz pisać, migracja postów przeszła. Drobne błędy pewnie wynikają z braku dodatkowych wtyczek lub czegoś podobnego.
edit: nie musisz klasyfikować, zgłaszaj do @Docent choć fakt wygląda dość grubo. Generalnie błędy po aktualizacji mnie nie dziwią ale to wygląda na jakiś bug?
chcesz pomóc osobie robiącej migrację - przygotuj opis błędu wraz z opisem krok po kroku jak go wywołać.
Teraz nawet logowanie jest oddzielne na forum i na głównej. Ktoś panuje nad tym bałaganem??
Pewnie robiła to jakaś ‘customowa’ wtyczka napisana przez DP która wypadła i trzeba ją poprawic aby była zgodna z nową wersją Discourse.
Właśnie się dowiedziałem, że forum ma domyślnie tryb ciemny i został on wyłączony przez dp a my czekamy na ewentualne jego wprowadzenie …
Co to za bug znowu? Powiadomienia pełno nieprzeczytanych. Masakra!
Te powiadomienia - wygląda to na coś związanego z pracą skryptów aktualizacyjnych, które jak pisał @Docent pracuja teraz w tle. Wnioskuję tak bo ich najwyraźniej cały czas przybywa.
Skoro to Q&A to pewnie proste pytanie ale nie mogę znaleźć, gdzie się zmienia avatar?
Jak zwykle mały update: nad powiadomieniami myślimy i jeszcze trochę procedur aktualizacyjnych (tak jak pisałem wczoraj) zostało, błąd z jasnym tłem wtyczki retort do lajkowania myślę że będzie prosty do naprawienia.
Co do logowania, @anon41984168 to zawsze było wspólne - od czasu wprowadzenia nowego silnika serwisu musieliśmy jedynie rozdzielić sesje ze względów technicznych (abstrahując od tego, że moim zdaniem akurat tak jest lepiej - większość osób jednak się nie przenika, a fakt, że wylogowanie z forum wylogowuje też z serwisu i vice versa nie był czytelny dla nowych użytkowników - ale podkreślam, to moja opinia).
Reasumując logowanie zawsze było i jest wspólne, tzn. logujesz się na portalu i wracasz na forum. Jeśli jesteś zalogowany na serwisie, to kliknięcie „zaloguj” na forum powinno zalogować CIę automatycznie bez konieczności wpisywania hasła czy klikania czegokolwiek więcej.
Jakiś bug z numerkami tematów:
https://forum.dobreprogramy.pl/t/lenovo-thinkpad-t430s-do-usuniecia/626544/1
otwiera dużo starszy wątek: Złośliwe skróty oraz niechciana strona startowa
Ciągle jeszcze pracujemy nad różnymi tematami, więc przez chwilę forum może być niedostępne od czasu do czasu - z góry przepraszam za te niedogodności