Dyskusje o Windows 7

Witam.

Jako iż Moderatorzy nie maja zamiaru robić nowego działu (bez obrazy) o Windows 7, dopóki nie wyjdzie postanowiłem założyć taki mały temacik o nim. Chętnie sam odpowiem na wszelakie pytania.

Jeżeli istnieje już taki temat, to proszę o podanie linku do niego, bo go nie znalazłem i z góry przepraszam…

To może ja najpierw spytam: jak mają się wymagania sprzętowe obecnego buildu Win 7? Jak wygląda zapotrzebowanie na pamięć?

flaszer , takie jak Vista.

Więcej:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ … 63061.html

viewtopic.php?f=5&t=247446

no to tak zapotrzebowanie na poczatek wynosi w granicach 470-500 mb ramu 1-3 % procek system ogolnie sprawuje sie na poziomie jezeli chodzi o build 6956 7000 bede testowal jutro oczywiscie na moim pc nie ominely mnie bsod ale tak wszystko wporzadku z tym systemem napewno juz teraz lepszy niz vista

Co wy tak z tymi moderatorami? Oni nie mają wpływu na layout strony- od tego są administratorzy.

Jeśli zaś chodzi o Win7, to mam go na tym szmelcu z podpisu i działa całkiem przyjemnie, tylko Aero nie działa.

Hmm, no to nie jest tak źle, jak myślałem. A wiadomo już kiedy oficjalna beta?

hmmmm powiem ci szczerze ze niewiem jedni mowia ze juz tetsterzy ja dostali oczywiscie wybrani a inni ze 5 stycznia wiec trudno powiedziec kiedy zacznie sie program beta i kluzce beda dostepne dla nas ja juz mam ten build i faktycznie w licencji pisze beta ale zobaczymy chlopaki juz mowia ze sa nowsze buildy 7004 ja widzialem screeny z nowszego ale to tam szczegoly niechce mi sie nawijac na forum walcie gadu wtedy moge glebiej cos powiedziec

czy Windows 7 ma wsparcie do instalowania sie na dyskach USB ? ( tzn czy jest mozliwosc zainstalowania Windowsa 7 na dysku SATA ktory jest podpiety do kompa przez obudowe zewnetrzna na USB). Bo jak dobrze pamietam to w Xp i Vista wyskakiwal komunikat ze nie wspiera tego rodzaju i nie szlo sie zainstalowac

oj powiem ci szczerze ze niewiem gdyz nigdy nie instalowalem w ten sposob mysle jednak ze juz to wsparcie powinno byc lecz nie jestem pewien

jesli macie pytanie piszcie swoje gadu bo za chwile gram i nie wbije na forum

Pablo55 , jak Ci nie działa? Może karta graficzna za słaba? Mi na Milestonach bez zarzutu działało :-s …

no niestety Windows 7 nie wspiera instalacji na dyskach USB.

Wlasnie do swojego laptopika podlaczylem dysk zewnetrzny na USB (SATA–>USB), wystartowalem z plyty DVD i podczas wyboru dysku\partycji na ktorym ma byc zainstalowany pojawia sie komunikat ze na dysku USB sie nie da :frowning:

A juz myslalem ze go przetestuje na dysku zewnetrznym a tu taki pasztet

Portal , może to Microsoft z czasem naprawi… Miałem ta samo z pierwszą BETĄ Visty…

a co nastepne wersje Visty daly sie zainstalowac na USB ? :slight_smile:

Ofocjalna, ta “stabilna” tak. Sam mam 1 na HDD USB. A jeżeli MS to oleje, to trzeba będzie jak na pendriva instalować.

Czy próbowałeś to instalować to z innego Windowsa [pop przez włożenie płyty, gdy normalnie Ci system pracował]?

a jak ty Viste na dysku USB zainstalowales ?

U mnie instalator informuje ze na tym dysku nie da sie zainstalowac poniewaz nie wspiera USB (instalacji z plyty bootowalnej). Inaczej nie instalowalem - poprzez juz uruchumiony inny system - gdyz balem sie ze na dobrym dysku nadpisze sektor startowy i bedzie pozniej problem - a czy nadpisuje cos ?

Ja Vistę przez Vistę zainstalowałem. Tzn. wsadziłem płytkę, jak normalnie Vista mi chodziła. Tak też w siódemce powinno być. Aha. DYSK MUSI BYĆ CZYSTY!! To taki minus Windowsów 6 (Vista i Seven) Jak z Twoim?

nie nadpisalo ci dysku na ktorym juz miales Viste ? - chodzi o sektor startowy

Bo ja sie troche tak boje zeby mi w laptopie dysku (sektora rozruchowego) nie nadpisalo jak bede tak instalowal