Wczoraj zainstalowałem najnowszą betę Windows 7 na najnowszym VirtualBox’ie i niestety nie da się udostępnić Internetu na wirtualny system, na poprzedniej becie podobno działał dodatek Guest Additions, na tej wyskakuje błąd, że nie jest kompatybilny. #-o
Oczywiście instalowałem na laptopie(XP Pro SP3, 2GHz procek, 2GB pamięci) bo miałem obawy, czy mój PC(podpis) uciągnie wirtualną “siódemkę”.
Byłem, zdziwiony jak szybko przeszła instalacja. Myślałem, że będzie zamulać, a śmiga aż miło. Tylko przydał by sie Internet i wymiana plików z XP, bo bez tego ciężko dokładnie “obczaić” system. No i sterowniki jeszcze muszę mu po instalować, mam nadzieję, że te dedykowane do Visty podejdą bez problemu.
EDIT: Nie wiem jak to się stało, ale teraz po uruchomieniu “siódemki” działa na niej Internet. Widocznie potrzebował restartu.
Na prawdę nie wiem czym się tak podniecacie. Faktycznie startuje szybciej u mnie np. o całeeee 5 sek. do tego nie idzie założyć sterów od intela, sterów od SB Live 5.1, aplikacji i sterów od integry audio z Gigabyte, po wyłączeniu kontroli konta użytkownika nie idzie instalnąć gadżetów, explorer jakoś dziwnie, mało płynnie działa itd…
Może final to poprawi, aczkolwiek co chodzi o “płynność” przy otwieraniu okien to wątpię A może stajnia MS chciała przez to pokazać, że Viśta nie jest wcale taka beee. Najgorszą sparawą dla J. Kowalskiego jest wykastrowanie z galerii fotografii funkcji “napraw”!
jejku przecież to beta a wy chcieli byście co to niektórzy aby chodziła jak stabilna wersja i aby działy sterowniki nie przystosowane do tego systemu, to że paru osobom chdzą sterowniki to chwała za to producentom systemu że jest choś trochu kompatybilny z oprogramowaniem do poprzednich wersji systemu