Dyskusje o Windows 7

Wczoraj zainstalowałem najnowszą betę Windows 7 na najnowszym VirtualBox’ie i niestety nie da się udostępnić Internetu na wirtualny system, na poprzedniej becie podobno działał dodatek Guest Additions, na tej wyskakuje błąd, że nie jest kompatybilny. #-o

Oczywiście instalowałem na laptopie(XP Pro SP3, 2GHz procek, 2GB pamięci) bo miałem obawy, czy mój PC(podpis) uciągnie wirtualną “siódemkę”.

Byłem, zdziwiony jak szybko przeszła instalacja. Myślałem, że będzie zamulać, a śmiga aż miło. Tylko przydał by sie Internet i wymiana plików z XP, bo bez tego ciężko dokładnie “obczaić” system. No i sterowniki jeszcze muszę mu po instalować, mam nadzieję, że te dedykowane do Visty podejdą bez problemu.

EDIT: Nie wiem jak to się stało, ale teraz po uruchomieniu “siódemki” działa na niej Internet. :smiley: Widocznie potrzebował restartu.

pewnie jak tak szybko się instaluje to albo MS wynalazł jakąś superszybką kompresję albo za dużo to tam nie włożyli funkcji do tej 7-ki

bo to beta…

ps. jak wcześniej napisałem WIN7 to 40% Viśty, poza tym zobaczcie na rozmiar plików instalacyjnych…

Na prawdę nie wiem czym się tak podniecacie. Faktycznie startuje szybciej u mnie np. o całeeee 5 sek. do tego nie idzie założyć sterów od intela, sterów od SB Live 5.1, aplikacji i sterów od integry audio z Gigabyte, po wyłączeniu kontroli konta użytkownika nie idzie instalnąć gadżetów, explorer jakoś dziwnie, mało płynnie działa itd…

Może final to poprawi, aczkolwiek co chodzi o “płynność” przy otwieraniu okien to wątpię :frowning: A może stajnia MS chciała przez to pokazać, że Viśta nie jest wcale taka beee. Najgorszą sparawą dla J. Kowalskiego jest wykastrowanie z galerii fotografii funkcji “napraw”! !!

Niestety nie można zainstalować programów do emulacji wirtualnych napędów! !!

Dla mnie to już duży błąd albo chcą żeby ludzie ich nie używali.

jejku przecież to beta a wy chcieli byście co to niektórzy aby chodziła jak stabilna wersja i aby działy sterowniki nie przystosowane do tego systemu, to że paru osobom chdzą sterowniki to chwała za to producentom systemu że jest choś trochu kompatybilny z oprogramowaniem do poprzednich wersji systemu

Na starych PC, zapewne 7’ka spawdza się lepiej niz Vista. Nie wiem czy w przyszłości będzie równiez i na nowych, obecnie nieee.

Spokojnie nikt tu (chyba) nie narzeka, są tylko błędy zgłaszane które do końcowego wydania pewnie zostaną poprawione…

(A później i tak pewnie Service Packi 1,2,3,4,5,6,7,8,9…)

Wystarczy zamontowac plyte np w deamon tools, lub wypakowac pliki z obrazu iso (np 7-zip, albo winrarem) i odpalic normalnie setup.exe

Odrazu mówię że jedynym programem do wirtualnych dysków jaki działa w miarę stabilnie na 7 to PowerISO :x

Sprawdzałem wydajność kompa pod win7 ocena wyszła marna :lol: ale nie o tym pod spodem miałem link kliknołem odesłało mnie na stronę

http://www.windowsmarketplace.com

ale dalej już nic niema zwiedzał ktoś już to ?

orientuje sie ktos kiedy w koncu Ms wyda oficjalnie bete 1 ? cos na poczatku mialo to byc 5 stycznia ale nadal nie ma.

Oficjalnie beta 1 ma się pojawić koło 13-15 stycznia.

Wskaż źródło informacji.

Już z trzy posty w tym dziale są o tym, aero pisał.

A kim jest areo? Ja już myslałem, że oficjalnie ktoś z MS o tym fakcie poinformował :stuck_out_tongue: a to okazuje się, że w gimbusie gadali.