Monczkin nie jesteś obiektywny. On wyskoczył mi z porównaniem do kota. To, że jest tu 2 lata nie znaczy, że może w ten sposób odnosić się do kogoś kto jest nowicjuszem.
I chcesz powiedzieć, że kot poczuł się urażony? :hahaha:
awarps Szanowny Userze
Piszę ten post, chcąc wytłumaczyć Tobie i Innym Userom pewne rzeczy. Forum jest “fanklubem” pewnej ideii, gdzie spotykają się ich wyznawcy. Osoby, które piszą na tym forum dzielą się na 4 grupy. Grupa Pierwsza ma zazwyczaj problemy z oprogramowaniem, sprzętem etc. i szuka pomocy - są to najczęściej nowi userzy. Druga Grupa, jest “doświadczona” i posiada wiedzę niezbędną do pomagania Grupie Pierwszej. Grupa Trzecia - najbardziej nielubiana i kontrowersyjna - to moderatorzy. Oni mają za zadanie pomagać wszystkim dookoła oraz dodatkowo pilnować porządku tz. wymuszać na userach przestrzeganie regulaminu i zasad jakie panują na forum. Czwarta Grupa to Administratorzy - oni stworzyli to forum i oni decydują o jego kształcie - Są na samym szczycie i do Nich należy ostateczny głos.
Userów wszystkich grup powinna cechować wysoka kultura oraz znajomość regulaminu i zasad.
Najgorzej z tym jest w grupie pierwszej - spowodowane jest to totalnym zignorowaniem informacji, które pojawiają się przy rejestracji na forum. Drugą przyczyną jest “złudzenie anonimowości jaką daje internet” - skoro nikogo nie widzę, nikt mnie nie zna to mogę robić i pisać co mi się podoba - otóż nie.
Wracając do rejestracji - jej warunkiem jest znajomość i zaakceptowanie regulaminu forum, regulaminu którego nie przeczytali, a skoro nie znają to jak mają Go przestrzegać ?? - błędne koło ?? Tak.
Przyczyny “konfliktów” należy szukać tutaj - przestrzegania można nauczyć i wymusić, ale charakteru człowieka nie - i nawet nikt nie ma zamiaru. Jeżeli kogoś drażni, niepodoba mu się - “ograniczanie wolności usera”, “czepianie się każdym kroku” itd.
to powinien zacząć szukać przyczyny od siebie, a później u kogoś, a jak i to co zobaczy mu się nie spodoba - wtedy szuka innych pokrewnych dusz gdzieś indziej
Kończę Moi Drodzy ten przydługi post, bo świeca się dopala, zmrok zapada a strzygi wychodzą na ulicę
Wasz Dyktatorek Monczkin
Człowieku jak ty na to wpadłeś??? :shock:
Sam sobie odpowiadasz na pytanie,skoro jesteś nowicjuszem to nie powinnieneś byc w tym dziale(przypominam że jeszcze nie ma tego działu).Ja chociaż że jestem na tym forum już prawie 2 lata nie uważam żebym zasłużył na to aby należeć do tego działu sympatyków.Userzy którzy chcą tam nalażeć powinni na to zasłużyć.Proszę zobaczyć jaką prace włożyli np. JN,Boczi,strumienianin, czy Pawek(chociaż nie zawsze zgadzam się z jego zdaniem )…
Ja tego nie napisałem :lol:
Popraw cytat bo inaczej będzie źle :evil:
Źle to może byc ale z kim???
PS.Zmienione
Dokładnie to miałem na myśli…
Policzyłbym się z Toba… na PW
Ale skoro poprawiłeś… to tematu już nie ma…