Witam, pewnie to miało być zamierzone ale ostatnio reklamy na dobreprogramy.pl nie są blokowane przez adblocka. I nic do tego bym nie miał, tylko że ten nowy mechanizm reklam jest bezsensowny - reklamuje angielskie produkty które można kupić w Walmart i Amazonie. Takie reklamy w ogóle dają jakiś dochód w Polsce?
EDIT:
Zauważyłem że jak ktoś ma ublocka to Rev Defender nic nie daje - i tak jest blokowany.
Mam to samo w Operze ,u znajomego podobnie wygląda w Chrome ,w obu przypadkach z zainstalowanymi rozszerzeniami uBlock I Ghostery ,najnowsze filtry niestety niczego nie zmieniają ,widać że problem leży w architekturze Chromium ,skąd taki pomysł? ,w Firefox na tych samych blokerach nie ma śladu po wynalazku: RevDefender który odpowiada za ten chłam, na chwile obecną jedyne co mogłem zrobić to zablokować Java Script ,jeśli masz przeglądarkę opartą na Chromium wejdź w Ustawienia ,następnie Prywatność ,Ustawienia treści, tu w zakładce JavaScript wejdź w zarządzaj wyjątkami ,dodaj http://www.dobreprogramy.pl i wybierz blokuj ,niestety po takiej akcji nawigacja w dp odrobinę traci ,choć upierdliwe reklamy znikają. Szukałem rozwiązania w sieci niestety na chwile obecną ani widu ani słychu.
Też są, mimo aktywnego ublocka, musiałem trochę poklikać aby je dodać do filtrów.
Nigdy na tym komputerze nikt nie wchodził na strony tej sieci handlowej. IP zmienia mi się bardzo sporadycznie (raz na kilka miesięcy), jak widać po postach innych, nie jest przyczyną to co napisałeś.
Potwierdzam. Reklamy tylko omijają adblocki na Chromium. Są nietrafione i po angielsku. Strona dp uruchamia się z 3 razy dłużej niż przed tym. Skuteczna metoda to w ustawieniach javascriptu dodać wyjątek - [*.]dobreprogramy.pl blokuj.
Ja na Firefoxie z uBlockiem Origin nie mam żadnych reklam i nie musiałem kombinować z filtrami. A te reklamy są jak piąte koło u wozu - nikogo Walmart nie obchodzi.
Teraz uważam że jednak uBlock jest o wiele lepszy, bo jest szybszy i blokuje KAŻDĄ reklamę, a AdBlock postanawia czasem nie blokować reklam które nie wydają mu się “nachalne”.