Wiecie może tym chcieli zaznaczyć że już nic nie będzie takie samo jak przed przejęciem z logiem jedynie forum się ostało w miare ładnej formie
Kilka(naście) lat temu słyszałem od znajomych, że Akademię Rolniczą we Wrocławiu nazwano Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu w celu uniknięcia skojarzeń. Alternatywnym pomysłem był podobno Dolnośląski Uniwersytet Przyrodniczy, znając studentów skrót DUP(a) byłby bardzo popularny
To logo DP przywołało wspomnienia - “piszę na DuPie”
Teraz, to znak dupny i dd.
Było logo dobreprogramy i rozumiem, że to jest/był chroniony znak towarowy, czy jakoś to się tak określa.
Gdzie deska klozetowa?
Nie wiem kogo portal zatrudnił do re-brandingu loga, ale jak widać po końcowym efekcie, nikogo dobrego. Nowe logo jest po prostu brzydkie i nijakie. Rozumiem samą potrzebę zmian, ale nie na gorsze.
A mnie akurat się podoba minimalizm tego logo.
Większość niby nie kuma jak ktoś używa takiego skrótowca. A już najlepsze jak ktoś robi DP.pl i niby próbuje się połączyć.
No wspaniale ,że jest to skrót tylko jeśli skrót jest w miejscu loga to dla mnie on stał się logiem ,które ktoś zrobi w 5 minut na kolanie. Oczywiście często loga mają w sobie skróty ale zawarte w jakieś obrobionej formie a nie po prostu napisane dwie literki. Nie wiem czy to ma być na stałe ale wygląda to fatalnie.
@krystian3w Facebook na takich ludzi się przygotował
Tak przygotował, wszystkie literówki wykupuje jak głupi…
Po prostu żadnego rebrandingu nie ma, ktoś dzisiaj przypomniał tym tematem górze, że mieli jakiś rebranding zrobić, więc machnęli favicon pierwszą lepszą czcionką z domyślnie zainstalowanych, jedną literkę dali pogrubioną i ta-da. Mamy nową ikonkę, mamy nowe logo, minuta w Photoshopie. Favicon zwykle jest ikonką charakteryzującą portal, na którym jesteśmy. Ma się łatwo kojarzyć. Co przeciętny człowiek widzi poprzez dP? Dosłownie wszystko i nic. Nad tym nawet grafik nie siedział, nie ma co się łudzić.
Jak to logo zostało dopasowane do loga grupy WP zobaczcie sobie na wp i ich logo
@narandill Dlaczego zmieniłeś tytuł mojego tematu? Ja wcale nie pytałem o favicon, tym bardziej o favicon forum, bo temat założyłem w dziale “O portalu”, a nie “O forum”.
Koniec trollowania w tym temacie ok?
Chcecie porozmawiać o logo – to ja jestem właściwą osobą. W tym wątku póki co toczy się dyskusja wokół favicony, która logotypem serwisu nie jest. Doprecyzowanie tematu pozwoli zwrócić dyskusję na właściwe tory.
To, że ludzie zaczęli dyskutować o faviconie, to dlatego że go zmieniliście na forum ostatnio, nie ma wpływu na to o co zapytałem, a chciałem się dowiedzieć jak postępują prace nad logotypem portalu o którym wspominał Tomasz Bryja. Czy ja jakoś niewyraźnie piszę albo troluje?
Etap rebrandingu jest póki co w trakcie i nie mogę jeszcze zdradzić jego wyników, prócz tego, że nie zmieni się dużo – w przypadku DP dalej oficjalnym logotypem będzie “dobreprogramy”.
Mogę powiedzieć, że mam już gotowe projekty i dotyczą nie tylko dobrychprogramów, ale także wszystkich serwisów technologicznych w Grupie WP, tj. tech.wp.pl, fotoblogia.pl, komorkomania.pl, gadzetomania.pl, gry.wp.pl – którymi obecnie, jako team stricte z DP się zajmujemy i rozwijamy.
Rodo bez blokowanego przewijania i bez losowego ID!
Ja tylko pozwolę sobie zauważyć, że w przypadku zmiany layoutu “nowocześniej”, tzn. podobnie do strony głównej wp zawalonej reklamami po sufit, wcale nie znaczy lepiej. Chociaż wątpię żebyście mieli jakikolwiek wpływ na ilość i lokalizacje adsense ( i innych ) na stronie
Mniej ludzików jedzących płyty, więcej reklam!