Kup konsole jak nie znasz się na komputerkach. Twój komputer nie spełnia wymagań i nic z tym nie zrobisz bez wymiany podzespołów.
Jak to nie spełnia wymagań?Po pierwsze,wg podanych specyfikacji,spełnia minimalne wymagania,więc gra powinna działać.Po drugie,gra działała,wszystko było w porządku,więc niby dlaczego nagle przestała działać?
Nie spełnia. Przecież karte graficzną masz za słabą.
No faktycznie,wydawało mi się że karta jest dobra.No ale dlaczego nagle gra przestała działać?W czasie kiedy w nią nie grałem,praktycznie w ogóle nie korzystałem z komputera,gdyż na co dzień używam laptopa.Nic w kompie nie zostało zmienione.Nie mogę wejść w ustawienia gry,a nawet wtedy gdy na początku gra się nie uruchamiała,w ustawienia mogłem wejść i je zmieniać.O co tu chodzi?
To są sprawy komputerkowe których ja konsolowiec rozwiązać nie umiem.
Rozumiem.Może ktoś inny tu się orientuje?
Nie chcę wydawać więcej pieniędzy na tą grę.Poza jej kupnem miałem jeszcze na nią trochę innych wydatków,poczynając od kupna komputera,gdyż głównie do grania go używam.
Zasilacz za slaby chyba
Specjalnie kupiłem Vero L3 500W,użytkownicy z forum pisali,że będzie dobry.I rzeczywiście,gra zaczęła działać.Zasilacz jest ten sam,a gra nie działa.Nie zmieniło się NIC,więc o co tu chodzi?Dodam może,że gdy włączam ustawienia gry,to one się nie włączają,ale pojawia się komunikat “Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w tej aplikacji” i potem jest jeszcze sporo napisane,ale szybko znika i włącza się Origin.Zdążyłem tylko przeczytać,że pisze coś o debugowaniu i jakimś JIT.
Całkiem możliwe, że jednak jakaś aktualizacja się pojawiła. W końcu piszesz o kliencie Origin, więc może on sam dostał jakiś update.
Nie znam się na tym,ale aktualizacja PO 3 LATACH OD WYDANIA GRY?
Zerknąłem w internecie na temat tego debugowania JIT i przyszło mi coś na myśl.
Mianowicie wtedy,gdy wystąpił ten problem,najpierw,jak zawsze,chciałem się zalogować do Origina,ale miałem świeżo kupioną klawiaturę,jeszcze nie ustawioną i miałem problem z wpisaniem logina i hasla,zanim doszedłem jak to zrobić,parę razy zrobiłem to błędnie.Kiedy w końcu się zalogowałem,włączyłem grę i wyszedł mi ten komunikat,że komputer nie spełnia wymagań (parę postów wyżej go podałem),a kiedy chciałem zobaczyć ustawienia gry,też się nie udało,tylko był ten komunikat o debugowaniu i JIT.Czy kilkukrotne próby logowania mogły spowodować jakiś błąd w działaniu/uruchamianiu gry?
Dodam jeszcze,że odkąd zacząłem korzystać z tego komputera,nie wgrywałem do niego żadnego antywirusa,bo przeczytałem,że takowy może powodować problemy z działaniem gry.Jednak teraz kiedy gra nie działa,wgrałem 360 Internet Security,przeskanowałem system i wyszło że jest 203 “problemy”.Co ciekawe,program nie wykrył żadnych wirusów,tylko “problemy”.Oczywiście włączyłem “napraw”,no i niby jest OK,ale gra nadal nie działa.
Może ktoś mi doradzi nie tyle w sprawie samej gry,co problemów z komputerem?Bo wychodzi na to,że gra nie działa,bo coś się stało z kompem.Dziś znowu przeskanowałem antywirusem,wyszło 32 problemy,które niby program naprawił.Jednak gra nadal nie działała,więc włączyłem jeszcze raz skanowanie i pojawiło się 13 problemów.Może wypiszę te znalezione błędy.Wygląda to tak:
13 problemów można naprawić
SYSTEMOWE PLIKI ŚMIECIOWE 82.6 MB
Windows Font Cache Files
Microsoft IE Browser (IE Kernel) Cache Files
Thumbnail Cache Files
Microsoft Edge Cache Files
Patches Left Offer After Automatic System update
Windows Crypto API Certificate Cache Files
System Temp Files
ZAAWANSOWANE PROBLEMY (mogą potrzebować dalszego procesu)
Ochrona Wi-Fi
Aktualizacja sterownika
Sound Card Realtek High Definition Audio
Sound Card Intel ® Display Audio
Sound Card NVIDIA High Definition Audio
Motherboard Intel ® 6 Series/C200 Series Chi… (nie wiem co dalej:)
Network Adapter Realtek PCle Gbe Fami… (to samo)
NIE MA PROBLEMÓW
Naprawa systemu - Bezpieczny
Zagrożenie bezpieczeństwa - Bezpieczny
Polepszenie wydajności systemu - Zoptymalizowane
Jak włączyłem “napraw”,pozostało 6 problemów
Ochrona Wi-Fi
Aktualizacja sterownika
obie z podpunktami
Przy obu jest opcja “Pomiń” i “Napraw”.Jak włączam ten drugi,wyskakuje okno z ofertą kupna pełnej wersji (czy tam ulepszonej) 360 IS.
Teraz jeszcze okazało się że nie mam połączenia z internetem.Komunikat “Zdalne urządzenie lub zasób nie akceptuje połączenia”.Co to jest?