Fifa 18 nie działa, komputer się restartuje

Faktycznie:slightly_smiling_face:OK,podłączyłem.
Czyli są podłączone 24 piny,CPU i ten PCI-E.To wszystko?
Reszta kabli niepotrzebna?
Jeśli tak ,to czy muszę je jakoś związać czy mogą tak sobie wisieć?
Bo przy odłączaniu starego zasilacza widziałem że wszystkie kable były związane w kilku miejscach,nie wiem czy mogą być luzem czy trzeba związać (trochę ich jest i są dość długie)?

Nieużywane kable spinasz razem i wciskasz np pod dysk twardy do zatoki.

Warto to ogarnąć tak, by nic nie walało się po obudowie.

Niepotrzebnie używasz do dysku czy tam napędu przejściówki MOLEX na SATA. Odpowiednie kable masz w zasilaczu.

Spiąć czymkolwiek?
No właśnie miałem o to spytać,bo tam jest jeden niepodłączony kabel od tego SATA.Nie wiem czy wcześniej był podłączony (nie zauważyłem przy odłączaniu starego zasilacza).Miałem się zapytać czy może być odłączony,ale teraz rozumiem że mam odłączyć całą tą przejściówkę?

Opaska samozaciskowa potocznie nazywana trytytką, tyrytytką, trytką itp.

image

Możesz też związać czy cokolwiek innego zrobić.

Teraz widzę, że to chyba jest rozgałęźnik SATA. Nie wiem po co tam był dodany. Wywal go i bezpośrednio podłącz zasilacz, bo masz niepotrzebny burdel.

image

Odłączyłem,teraz jest dobrze?

I tyle… jeżeli chodzi o dysk. Terasz resztę luźnych kabli zwiń razem i wciśnij np w wolną przestrzeń gdzie masz napęd optyczny.

Już coś takiego będzie git:

Tylko że ja mam dość grube i długie te kable.Związać czy spiąć ich się nie da,spróbowałem je tyle ile się dało upchnąć:

Jak się popieści to się zmieści. Niemniej Twoja obudowa nie pozwala na jakieś racjonalne układanie kabli. Upewnij się tylko, że nic samo z siebie się nie przesunie i np. nie wpadnie do wentylatora.

Upchnąłem ile się dało i trochę podkleiłem taśmą klejącą żeby nic się nie obsunęło.
To złożę go i włączę,mam nadzieję że będzie dobrze.

Niestety,złożyłem kompa,włączyłem i jest ciemny ekran.Komputer się włączył ale nie ma obrazu.O co chodzi?

Kabel od monitora podłączyłeś pod płytę główną czy do karty graficznej?

Podłączyłem tak jak było poprzednio,do wejścia HDMI.Wcześniej tam było podłączone i monitor działał.

Nikt nie wie co to może być?

Czegoś może nie podpiąłeś. Wtyczka zasilająca 4-pin procesora podłączona? Dwie wtyczki zasilania karty graficznej podpięte?

Monitor włączony?

Jakie dwie wtyczki zasilania karty?
Do karty podpiąłem jeden kabel PCI-E i nic więcej.
4 pin czyli ten CPU podłączony.
Oprócz tego podłączone jeszcze 24 piny.
Z tego co pisaliście nic więcej nie trzeba podłączać.

Jeśli w karcie masz jedno wejście zasilania, to podłączasz jedną wtyczkę PCI-e. Jeśli masz dwa wejścia - to podłączasz dwie wtyczki.

1 polubienie

Podłączyłem ta drugą wtyczkę i monitor działa.Gra też działa.
Wielkie dzięki panowie:slightly_smiling_face::+1::clap:

A jak Furmark? Uruchamia się i działa stabilnie?

Mam kolejny problem z ta gra.Gralem w nia jakis czas,potem mialem jakies 2 tygodnie przerwy,a jak znowu ja wlaczylem,to sie nie uruchomila,tylko pokazal sie komunikat Your computer does not meet the minimum requirements for playing this game.GPU does not support DirectX11.0 which is required.Jakim cudem moj komputer nie spelnia wymagan,jesli do tej pory spelnial,gra dzialala,a ja nic nie zmienialem,nie wgrywalem tez zadnych nowych programow.Chcialem wejsc w ustawienia gry,ale nie da sie ich otworzyc,jest za to komunikat Wystapil nieobslugiwany wyjatek w aplikacji i dalej cos tam pisze,ale bardzo szybko znika i otwiera sie Origin.Nie wiem co z tym zrobic.Sprawdzilem karty graficzne,dzialaja poprawnie,chcialem zaktualizowac sterowniki,ale wyszlo ze sa zainstalowane najnowsze.