Firefox - jak rozpoznać rozszerzenie

W katalogu profilowym storage mam wszystkie pliki rozszerzeń, jedno rozszerzenie tworzy mi zawsze kilkadziesiąt plików, które zajmuja nawet ponad 20 mega- czy da się w jakiś sposób rozpoznać jakie to rozszerzenie? Sprawdzenie plików w tym katalogu nic nie daje, nie ma żadnej konkretnej nazwy , są pliki sqlite, i dużo plików 3581 4321 7654 itd.
Istnieje jakiś prosty sposób? Rozumiem że pewnie można odinstalowywac po jednym rozszerzeniu i ( może) ten katalog zniknie,ale chciałbym tego uniknąc.

Czy to moz-extension+++ coś? A Zawartość folderu idb 1671402671ueBglaorcokt0SCeahc.files?
To nie bój żaby, To tylko ublock origin i jego historia blokowania.

Dzieki wielkie Bogdan, pierwszy raz Krystian sie spóźnił :wink:
Lubię wiedzieć co mi siedzi w przeglądarce. I to była zagadka.

1lajk

Nazwa z idb była w googlach i na redicie znalazłem, bo sam mam bydlę w storage. Poszperałem, upewniłem się i dlatego odpowiedziałem.
Pozdrawiam :slight_smile:

Szukałem po nazwie :slight_smile: Ale takich ciągów liter i cyfr google nie obsługuje.

Wsadź cache FF do RAM, tez będziesz spokojniejszy.

Wsadziłem jakieś 15 lat temu :slight_smile: Najlepsza sprawa ever. Wystarczy firefox portable i już.

https://www.google.pl/search?q=1671402671ueBglaorcokt0SCeahc.files&iflsig=AINFCbYAAAAAYHdh3AVj1jGkqfJ1AtXDebfFzbHXpPLJ

Ok :slight_smile: Masz rację, ja wpisałem tylko to moz-extension+++e6b324da-dd85-48cb-8b93-74580f72e4e8 . Jak zobaczyłem że zero wyników to drugiego juz nie próbowałem, i to był błąd.

Poszedłem dalej i usunąłem to rozszerzenie w storage. Po ponownym uruchomieniu FF 87 okazało się, że wszystkie ustawienia uBO wcięło. Przywróciłem z kopii zapasowej i zaktualizowałem filtry. Ponownie wszystko gra i bydle wróciło w strorage.

A to ciekawe, ja mam wersje portable, która codziennie rozpakowywuje do ramdysku,i pakuje ją zawsze z najmniejszą możliwą wielkością pliku,i od jakiegos czasu usuwam własnie tez ten katalog,i nie zauważyłem,żeby mi coś znikałow ubo. Sprawdzę to jeszzce.

A to ciekawe, bo mam FF potrable pobrany i wypakowany z zip. Jest nawet domyślną przeglądarką w win 10 pro.
Za każdym razem odtwarza.

PIOTR - gwoli ciekawości mam przeglądarkę potrable iceveasel też na firefoxie 87. Spolszczona, tak samo ustawiona, z tymi samymi filtrami. To rozszerzenie w storage jest dwa razy mniejsze. Jej system nie widzi, bo ma w lokalizacji profil, w nim własne appdata i local appdata. System nie wie, gdy loguję się do banku. Nie ma go nigdzie w katalogach usera. Siedzi w dokumentach.
A spolszczam i ustawiam iceveasel, i ma popyt na innym forum. Już było 16 chętnych, bo zapodaję z hostingu 7-zip.

No faktycznie ciekawe od czego to zależy. Z tego co widzę to dostępna tylko na linuxa,więc nie sprawdzę jej.
Btw ja usuwam tylko te pliki 2365 6543 itd, wszystko inne zostawiam,więc może dlatego wszystkie ustawienia zostają zachowane.

To nie jest historia blokowania, uBO zlicza tylko liczbę blokowanych “plików”/“żądań sieciowych” np. Ajax, nie przechowuje częstotliwości używania filtrów jak to ma opcjonalnie wbudowany AdGuard (w ten sposób niby powstaje lista na iOS/Android jak ma się zmieścić w limicie 50 tysięcy reguł).

OOo skoro już jestes;) A wiesz może od czego zależy że ubo traci wszystkie filtry,i trzeba robic purge i ładowac od nowa? Czy jest to wymuszane czasowo, czy co sie musi stać zeby nagle wszystki filtry zostały wyłaczone? Mam taka sytuacje co jakiś czas, i nie wiem z czym to jest powiązane, że ileś dni /tygodni jest wszystko ok,i nagle filtry nie działają bo są wyszarzałe.

Ubo ma coś takiego jak kopia zapasowa, i nie wymyślaj.

domyślne, potem przywróc z pliku

Problem z dyskiem albo może w Firefox cuda zachodzą, ja niby miałem tak zapchany profil, że w PCC/PCZ aż zablokowały się filtry na klikanie typu clickTimeout / clickInteractive / clickComplete / clickCompleteText.

Co do wymyślania to też nie ma co przesadzać, bo to może być nawet bug z tym, że filtry nie odświeżają bazy lokalnej jak kiedyś powstało z 30 wątków o tym, że uBo blokuje coś filtrem który nie ma dopasowania. Niby już to naprawiono ale nie da się wykluczyć, że cykl wydawniczy raz na miesiąc nie robi sieczki z kodu jaką przegapi się w testach automatycznych.

Nie wiem co wy robicie z tym FF. jeszcze raz, cache w ram, ciastka usuwane po wyłaczeniu/ - wyjatki/
kilka miesięcy intensywnego używania. cały katalog FF:

Cały katalog FF razem z profilem? To niby jak to możliwe, jeśli firefox portable 32 bit oryginalnie ma 300 mega bez żadnych plików temp?mówie oczywiście o windowsie.

Tak to powinno wyglądać:

Na windzie ze 100 Mg więcej i już.