Cześć . kilka dni temu zauważyłem, że pojawiło sie nowe ui jak się ściąga pliki, no i jest fatalne. W starej wersji po najechaniu na przycisk ściągania miałem info o szybkości ściągania itd, w nowym nie mam nic, tylko musze nacisnąć ctr j żeby wyskoczył menadżer ściągania. czy da się w jakiś sposób przywrócić starą wersję? ewentualnie jakiś addon który to poprawi?
Oczywiście przeszukałem neta i nic ciekawego nie znalazłem.
Nie chodzi mi o przywrócenie całego starego ui,tylko nowego wyglądu downloadera.
Zainstaluj sobie i wypróbuj darmowy menedżer pobierania zewnętrtzny. Mowa tu o FDM (Free Download Menager:
Free Download Manager 6.13.4 build 3616 - dobreprogramy
Graficznie pokazuje przecież postęp pobierania (w kółku) a jak klikniesz to podgląd prędkości i tak dalej…
Nie trzeba wchodzić, aż do biblioteki.
Więc nic się nie zmieniło…
Chyba, że jeszcze nie mam najnowszej wersji i coś zmienili.
FF 89.0.2
No u mnie sie cos takiego pojawia,i nie mam pojecia skąd się to wzielo
No, ale @Bogdan_G masz już wersję 90 i pokazujesz w bibliotece.
Jak klikniesz na ikonkę podczas pobierania to pokazuje postęp i prędkość?
Bo może faktycznie coś zmienili.
Nie pokazuje po najechaniu na ikonę. W trakcie trzeba ctrl + J - wtedy wyskoczy okno pobierania z prędkością.
Ale nie chodzi o „najechanie” - tylko kliknięcie na ikonie.
Wówczas pokazuje od razu tak jak u mnie na pasku, bez potrzeby wchodzenia do biblioteki przez skrót.
Pewnie też pokazuje od razu, a u kolegi @PIOTRT - a coś się musiało w przeglądarce rozsypać, skoro nie pokazuje po kliknięciu w ikonkę pobierania, szczegółów.
Z tego co pamiętam, to nigdy nie pokazywało szczegółów po najechaniu myszką, tylko po kliknięciu w ikonkę.
Ok dzięki, widocznie coś mi się zwaliło, fatalnie to wygląda.
Ale po co mu dodatek, jak to działa dobrze w samej przeglądarce.
Musi sobie po prostu zresetować przeglądarkę, albo zainstalować ponownie i się naprawi.
Przy resecie trzeba zrobić sobie kopię swojego profilu Firefoxa.
Coś zepsułeś, wyłącz tymczasowo katalog „chrome” z plikiem „userChrome.css” (kluczem z about:config lub zmieniając nazwę).
Firefox ma tryb rozwiązywania problemów.
Czasowo wyłączają się wszelkie dodatki i inne.
Można sobie sprawdzić jak się zachowuje.
https://support.mozilla.org/pl/kb/firefox-tryb-rozwiazywania-problemow
dzięki panowie, doszedłem do tego że to jest coś nie halo ze skalą i układem windowsa, mam ustawione powiększnie na 150%, ale nigdy nie miałem takich problemów. najgorsze że zmniejszenie skali nie przywraca okienek,i wszystkie inne jak menu dodawania zakładek też są mikro. no nic,będę sie bawił
Może masz jakiś zainstalowany dodatek który Ci to robi? Najprościej odinstaluj FF i zainstaluj ponownie. (w tle widzę dodatek o nazwie zoom page spróbuj go wyłączyć)
Ja sobie to wrzuciłem na pasek./opcja FF bez dodatków/
Można zaznaczyć czy tylko tekst, czy wszystko …
To nie dodatek psuje interfejs Firefox, one od Quantum nie mają szansy ingerować tak w wygląd.
Skalowanie na 150% lub 150 DPI (niby w % to będzie „144”) może się gliczuje z małymi pop-upami.
W Firefox jest coś takiego jak layout.css.devPixelsPerPx
i tym można próbować zmniejszyć powiększenie jak aplikacja się buntuje przed powrotem na wartości „100%” / „96 DPI”.
Skalowanie ustaw na 100%
Ułatwienie dostępu - wyświetlacz - ustaw większy tekst
W przeglądarce ustaw minimalną czcionkę na 11 albo więcej - to zależy od czcionki.
Tako mi się pisze post:
Nie zawsze to daje pozytywny wynik.
Po prostu napisy nie mieszczą się w okienkach i wygląda to kiepsko.
Ja ma ustawione skalowanie 125 i wszystko jest OK.
Oczywiście zmniejsza się rozdzielczość - mam lapka FHD i na domyślnej jest jednak wszystko za małe dla mnie.
Coś za coś…