Dobrze by jednak było, abyś zostawił włączony komputer po swoim trupie
Jakiś czas temu próbowałem. Ale raz działały i CPU, i GPU, raz tylko jedno z nich (częściej CPU), a czasem nic…
Po reinstalce olałem z tego powodu.
Ale mnie spektakularnie wyprzedził i_like_ipfire Chyba ktoś serwerową maszynę uruchomił.
FAH nalicza bonusowe punkty za szybkość wykonywania zleconych zadań, a na mocniejsze maszyny daje większe molekuły do policzenia i te też są lepiej punktowane. Tego wyścigu już nie wygram, ale próbować trzeba
ps.
Linusowi mało komputerów jakie włączył do FAH, to teraz podłącza serwer rozdzielający pracę o pojemności 100TB
Na tyle na ile potrafiłem i znalazłem informacje w internecie. Mimo wszystko i tak losowo aplikacja dobierała sobie podzespoły…
Za głupi na to jestem…
To już było poruszane we wcześniejszych postach. Obecnie jest bardzo dużo chętnych do pomocy w sieci FAH i nie zawsze na każdą konfigurację jest dostępne zadanie do obliczenia.
Niestety wymaga to cierpliwości, ale efekt jest zauważalny
Bo obliczenia głównie lecą na mobilnym GeForce-ie. Pracuję na zintegrowanej, a na dedyku program robi obliczenia. Ale fakt - wszystko zależy od tego, jaką paczkę się dostanie. Na GeForce-a dostałem taką, którą liczył około 30 godzin i za nią skasowałem prawie 100 000 kredytów.
Mi w ogóle nie łapie zadań na gtx2070s. Muszę to przetestować jeszcze na Windowsie skoro zadania na grafikę są tak dużo punktowane.
U mnie średnia za zadanie to tylko 900pkt, a u Ciebie 4200
Inna sprawa, że przez długi czas nie zauważyłem, że nie mam podanego passkey i chyba mi nie naliczało punktów
No to na takiej mocnej karcie, to nieźle powinno śmigać. Ja mam GTX 950M. Ale tak, jak pisałem - najwięcej punktów za wyliczenia na grafice.
Teraz już nawet prawie 4,7k.
Faktycznie widać, na czym lecą obliczenia. Zastanawiam się tylko, czy @anon17641694 leci z obliczeniami na procesorach czy na GPU. Ale coś mi się obiło o uszy, że na Ryzenach?
Bo tam mimo wszystko jest więcej obliczeń robionych, bo wykonywane są na rdzeniach CUDA, a tych w przeciętnej grafice jest wiele więcej niż rdzeni logicznych w mocnych procesorach.
Widocznie Linux nie obsługuje CUDA, albo jego włączenie wymaga bardziej zaawansowanej konfiguracji klienta - o sterownikach już nie wspominając.
Tak: 2920X, 1600 AF i 3600. Na grafice też liczyłem (1050Ti), ale wtedy system łapie przycinki. Raz czy dwa policzyłem, dostałem za każdym razem coś około 10k kredytów. Dla mnie gra nie warta świeczki
… a mnie ciekawi ile by punktów nakopała integra Intela, bo patrząc na Wasze, to jestem dumny z “mojego” starego apu. 384 rdzenie graficzne, 64 MB vRAM budżet procka obniżony z 65 na 45W… Kurcze, fakt najlepiej kopie się na Radeonach.
Wbijaj na pokój i sprawdź, każdy punkt się liczy.
ps.
@anon17641694 płaci za walkę z wirusem pieniędzmi za prąd, a nie modlitwą i oklaskami… No nie wiem, czy cos z tego będzie
Codziennie ryzykuję mandatem 500 za prędkość i utratę prawka. Co to jest te parę groszy na energię…
No u mnie na drugim z komputerów - w sumie to służbówka z poprzedniej pracy, której jeszcze nie oddałem, bo czekam na zapłatę dwóch ostatnich rachunków - jest tylko zintegrowana grafika, więc mam do wyboru tylko obliczenia na procesorze. Zresztą na tym głównym kompie też liczy albo na I7, albo na GTX-ie. Integry nie widzi wcale.
Ja puściłem obliczenia na grafice i różnica między obliczeniami na cpu jest gigantyczna. Już pierwsze zadanie 3h liczenia 97tys pkt Tylko nie ma zbyt wiele takich dużych zadań, więc przeważnie leci coś mniejszego na cpu.
No właśnie widzę, że ładnie w rankingu śmignąłeś. U mnie cały czas coś liczy się na grafice. Ale faktycznie taka wielka paczka trafiła się na razie jeden raz. Teraz sobie liczy takie po 30k punktów - ale na grafice. Na procesorze mam wstrzymane, bo potrzebuję nieco mocy do aktualnych zadań.