Może ktoś już wpadł na to, ale podpowiem:
Jeżeli czekamy na zadanie i Next Attemp mamy odległy (np. godzina), to można spróbować zapauzować na chwilę, ewentualnie wyłączyć klienta i włączyć ponownie.
Czas powinien się skrócić.
Trochę ciężko pauzuje się o 1 w nocy, w biurze odległym o 10 km
… Ty wcale nie specerujesz, Ty idziesz do pracy zresetować komputer w serwerowni.
Dałbym wiele za taką dobrą wymówkę, nawet o 1 w nocy.
Ja tez kilka razy liczyłem na Alzheimera czy inne. Jeśli nie chcesz, to możesz ustawić w jakich projektach brać udział.
Tyle to wiem, bardziej chodziło mi o sprawdzenie, czy “na koronawirusa” jeszcze się liczy.
Edit: dobra, nie ma tematu. Oba Ryzeny kopią znowu na rzecz COVID-19.
Powiem tak - nieważne czy ktoś liczy na starym procesorze, czy na farmie serwerów, każdy się liczy.
Bo moc obliczeniowa całego tego przedsięwzięcia to ponad 1,6 eksaflopsów, a to moc większa, niż… 100 największych superkomputerów razem wziętych.
To robi wrażenie.
Tak na marginesie, UNB Team się nam wybił…
Witam
Bardzo się cieszę z dużego zainteresowania projektem Folding@home albo Rosetta@home.
Większość z nas ponosi koszta eksploatacyjne ( zrzucicie sprzętu komputerowego) oraz koszty związane z energią elektryczną, związku z tym w ramach częściowej rekompensaty zachęcam do dołączenia do zespołu TELOSCOIN (jeżeli nie wybraliście innego TEAM). Zawsze coś tam wpadnie kryptowalut którą można wymieniać (dokonać zakupów np. na Kryptobay.eu).
Więcej informacji możecie poczytać na
-
Mała rekompensata dla użytkowników Folding@home
https://medium.com/@quakeandy/dołącz-do-folding-home-przyspiesz-badania-nad-lekiem-przeciwko-koronawirusowi-sars-cov-2-397fe25a7f81 -
Mała rekompensata przy dołączeniu do projektu Rosetta@home
https://medium.com/@quakeandy/dołącz-do-rosetta-home-przyspiesz-badania-nad-lekiem-przeciwko-koronawirusowi-covid-19-f9d5ed067126
Zachęcam również do dołączenia do polskiej społeczności Teloscoin na discord:
tam inni użytkownicy również mogą pomóc.
Ja już nie kopię - dałem sobie na wstrzymanie po miesiącu
No ja jeszcze jadę. Na kompie służbowym - nim go nie oddam - trochę się jeszcze policzy. No i czasami na grafice coś pójdzie, jak pracuję.