Konfiguracja jest prosta. Klikamy PPM ikonę programu w zasobniku systemowym i wybieramy advanced control i następnie (pozostałe wypełnione przeze mnie pola są nieistotne, ale możecie podać swój nick z forum):
Dodatkowo z menu zasobnika systemowego możemy wybrać sobie tryb On Idle, w którym program będzie wykonywał obliczenia tylko wtedy kiedy komputer nie będzie używany.
Webowy klient zachowuje się jakbym miał F5 wciśnięte.
Program wykorzystuje 30% mocy jednego z komputerów przez jakiś czas, potem dwie godziny nic nie robi…
Po skończeniu bloku zastyga i nic nie robi.
Obciążenie tu nie ma wiele wspólnego z przeglądarką, ona pokazuje tylko postępy albo i nie, większość czasu wyglądało jakbym miał F5 wciśnięte a jak już zaskoczyło to nie pokazywało żadnego postępu albo wyświetlało wszystko jak powinno.
Loteria, na każdym z trzech komputerów inaczej.
Aplikacja na jednym nie pokazywała mi postępu.
Czasami nie używała grafiki.
Ogólnie obciążenie na moich dwóch Xeonach i GTX1660s nijak nie było odczuwalne, mogłem spokojnie robić swoje.
Pomyślałem, ze buguje ci się coś na webcliencie dlatego poleciłem edge, a bez względu czy masz odpalony webclient czy advanced control czy oba zamkniesz to core programu działa w tle i jeśli chce to obciąża procesor w zależności jaki ustawisz mu ciężar i moment odpalania obliczeń. Kwestia tez czy serwer przydzieli ci zadania, bo chętnych jest dużo na tyle, ze serwery nie nadążają przydzielać zadań i widzę ze raczej preferują mocne configi.
Nie wiem, ja tego nie ogarniam aż tak. Czasem dostaje zadanie na gtx2070s, a amd 2070x się nudzi cały dzień, a czasem robią kompy z c2d, a mój stoi. Kto ich tam wie. @anon17641694 dostał takie zadania na weekend, ze z 14tys pkt które ciułał kilka dni czy tydzień, wyskoczył na 300tys na theadripperze
U mnie podczas pełnego obciążenia CPU można spokojnie pracować. Przy obciążaniu GPU mam ścinki w interfejsie - mrozi myszkę co chwilę na ułamki sekund.
Ja nie mogę ogarnąć jak liczyć na GPU pod Linuksem dlatego liczę tylko na CPU.
Poza tym mam dwa zadania w kolejce, których też nie może dźwignąć Działa to jak działa. Powinieneś napisać parę porad jak to dobrze skonfigurować, bo idzie ci najlepiej.