Ostatnio przeglądałem sobie różne akcesoria z gier do noszenia. Jako fan serii Wiedźmin i Assassin’s Creed (nie wszystkich ) spodobały mi się takie gadżety:
Medalion https://cdp.pl/medalion-wiedzmin-3-dziki-gon-ek-8.html
Pomyślałem też, że takie akcesoria są świetnym pomysłem na prezent. Czy znacie jeszcze jakieś fajne gadżety lub czy macie jakieś ulubione? I czy znacie jakieś opaski z gier tego typu jak wyżej podana?
To że Tobie się podoba, nie oznaczać od razu musi że spodoba się osobie obdarowanej. Kiedyś myślałem podobnie jak ty i zakupiłem znajomej bluzę z Assasina bodajże wzorowanej na części trzeciej i choć była ona wielką fanką serii, to bluza wylądowała w szafie bo po prostu co tu dużo pisać … siara chodzić w takiej “nowoczesnej” bluzie.
Jeżeli idzie o model to każdy dostaniesz, tyle że nie takie kolorowe (no, może z zardzewiałym bagnetem problemu nie będzie). Szukaj po sklepach z militeriami albo wędkarkich / surviwalowych.
Tyle tylko, że nie repliki, a noże po prostu. Dobrze pamiętać, że nie można posiadać przy sobie (poza mieszkaniem) kosy z ostrzem dłuższym niż chyba 11cm.
Jak więc widać noża tam nie ma, chyba że byłby “ostrzem ukrytym” - wtedy podpada pod ustawę.
Wniosek z tego jest taki, że jeśli masz fantazję i taką chęć, to możesz sobie przewiesić dwa miecze przez plecy i paradować tak przez miasto. Wolna wola.
I jeszcze jedna uwaga na zakończenie. Nawet gdy w Ustawie o broni i amunicji, gdy wymienia się różne typy broni, to wcale nie oznacza od razu, że trzeba mieć na nią pozwolenie - np. wiatrówka.