Bullseye
Cena była bardzo atrakcyjna jak na swoje parametry. Parametry trzymał nawet po zapełnieniu w miarę, ale spodziewałem się niskiej jakości. Szukałem dysku tylko pod gry - nic czego byłoby szkoda przy padnięciu.
Teraz mam nadzieję że zwrócą kasę, to w tej samej cenie kupię lepszy dysk, bo ceny spadły
No jak się dałem nabrać na GoodRam Iridium. Bo niby takie solidne. Ale jak zaczęło wracać, to dałem sobie szybciutko siana. Za to nigdy nie padło mi coś takiego,
, a naprawdę tego idzie bardzo dużo, bywało, że brałem wszystko co na stan wchodziło w hurtowni jak była dobra cena. I nie, że tam jeden padł, czy dwa, nigdy, żaden. Jedne co się zdarza, to jak zapełni się np. 90% dysku, potrafi zamulić, ale format i jest potem ok.
Może fart taki, ale skoro nie sprawia problemów i jest sensowna cena i gwarancja.
A co, chcesz kupić dysk ode mnie? Ale ja drogi jestem, hurtownie nie mają tak atrakcyjnych cen, nawet po rabatach, żeby można było walczyć z jakimiś potentatami. Ale za to zarabia się w 99% na usłudze.
U mnie taka 128 SP kosztuje teraz 97zł ale gwarancja wstyd sprzedać komuś. To już CX 400, ma gwarancję 36 miesięcy i jest tańszy.
1TB były na promocji w x-cum Teraz regularna cena jest podobna, albo niższa. Jak zwrócą kasę, to będę musiał poszukać czegoś podobnej wielkości w okolicy 500zł
Lepsze IOPS od TemaGroup.
Teraz w cenie do 500zł jest nawet przyzwoity wybór. Ceny dysków dość szybko spadają. Nie bardzo już się opłaca brać talerzy, chyba że do archiwizacji.
Jako drugi dysk, ale mało miejsca, przymierzam się do 2 albo nawet 4 TB. Trochę mnie cena boli, więc jeszcze dumam, ale chyba się przełamie i kupię kompromisowo D Black SN850 WDS200T1X0E plus WD Red WDS400T1R0A.
Jak chodzi o dyski NVMe to z czystym sumieniem mogę wam polecić
Średnia półka
WD Black SN750 lub 970 EVO NVMe
Wysoka:
Aorus Gen4 lub Viper VP4100
Nie ma co kombinować z innymi markami lepiej dopłacić te parę dyszek i mieć spokój a nie bawić się w janusza.
Mam w notatniku zapisane ceny komponentów które zwykle polecam osobą jak mnie proszą o sugerowane komponenty do zakupenia i widze że wciągu 2 miesięcy po mimo pandemi
Ceny NVME dysków spadły przynajmniej niektórych marek nawet sporo w dół.
Na przykład WD Black 500GB kosztował 432zł a teraz kosztuje 339zł spadek aż o 100zl w dół.