szukam płyty gigabite ga m615me-s2 , potrzebna do wskrzeszenia PC pod Windows XP
Jest trochę ofert, ale szukaj: gigabyte ga m615me-s2 a nie gigabite ga m615me-s2, bo nie znajdziesz
Rzecz w tym, że taka płyta nie istnieje. Jest model GA-M61SME-S2.
I takiej płyty powinien autor szukać.
dziękuję za poprawkę S wziąłem za 5 ,w PC numery akurat są “do góry nogami”, więc drobna pomyłka zaszła
Już poprawiłem.
Koszt takiej płyty to kwota poniżej 100zł.
Na allegro trochę tego jest. Zanim coś kupisz, to zwróć uwagę na stan kondensatorów na tej płycie. Z własnego doświadczenia wiem, że lubiły się rozlewać, zwłaszcza przy procesorze.
po pewnej burzy piorun sfajczył płytę, ale nawet nie wiem , czy nie poleciało wszystko z dyskami włącznie
na PC były stare gry dzieciaków i trochę szkoda
Samej płyty praktycznie na pewno nie opłaca się zmieniać. Tutaj oferta z Phenomem (aktualnie masz zapewne gorszy procek) + 2GB RAM za 99zł http://allegro.pl/phenom-ii-x2-545-3-0ghz-2gb-asrock-k10n78fullhd-i6912117318.html
Jeśli używasz XP niezbędna będzie reinstalacja po zmianie mobo.
dziękuję, zdaję sobie sprawę, że pewnie po kolei trzeba będzie wszystko dokupić
już zerkam na ofertę
nie znam się na sprzęcie i tak wymyśliłem sobie,że kupując to samo złożę komputer
a jeśli zmienię płytę , czy podepnę grafikę 7600 GT, eh pewnie też do wymiany i procesor
Podepniesz grafikę po zmianie płyty, to nie problem.
Jeżeli masz odbudowywać komputer, to zastanów się, jaki chcesz na to przeznaczyć budżet.
Może się okazać, że kupisz gotowy komputer za takie pieniądze.
wiem o tym, ale jest tak ,że mam 2 obudowy, 2 karty grafiki, garść ramu , 2 zasilacze
i to wszysko tylko przeszkadza, więc chciałbym wykorzystać to co mam chociaż parę części
W takim razie napisz tutaj, co masz (sprawne podzespoły).
Dobierzemy do tego coś szybko i tanio.
byłbym bardzo wdzięczny, w sumie na 100% sprawny zasilacz i wentylatory,napęd, dyski HDD szt 2
karta grafiki mam nadzieję, że sprawna (nie mam jak sprawdzić)
oczywiście jestem za tym, aby sprzęt był nieco lepszy ,
Jakim budżetem dysponujesz na tą reanimację?
Mówiłeś coś wcześniej o pamięciach. Jeżeli masz, to jakiego typu są te pamięci?
Racja.
Omyłkowo skopiowałem z treści posta a nie z tematu.
pamięć 1 GB DDR2, 1 kość, , inne stare już o ile pamiętam coś po 128MB to nie wykorzystamy
budżet to w sumie nie wiem, obiecałem dziecku do zimy naprawić PC-ta
Może lepiej dzieciakom zafundować sprzęt z prawdziwego zdarzenia, zamiast złomka z niepewnych podzespołów. Przykładowa oferta z i5 3gen, 12GB RAM DDR3, dysk 1TB, markowy zasilacz 600W. W dodatku licencja na Win 7 i grafika, na której pograją w sporo nowszych tytułów.
http://allegro.pl/komputer-i5-3-1ghz-12gb-ram-gtx550ti-1tb-win7-600w-i6941747559.html
a takiego mają z kartą GTX 1050
tutaj chodzi o kilka gier co działają tylko na XP
w sumie to chyba Płyta może być ta proponowana, no i procesor do niej, a reszta powinna starczyć, tak na początek
Witam ponownie
zakupiłem płytę główną , jak wcześniej mi doradzono, no i jest pewien problem, w starej płycie było gniazdo do podłączenia drugiego HDD poprzez inne gniazdo niż pierwszy HDD, na tej płycie niestety nie ma takiego gniazda