Głośniki do 300zł. 2.0 lub 2.1. Jakie?

Zastosowanie to głównie rekreacyjnie muzyka, gry wiadomo cudów za tą cene nie ma ale co byłoby najlepsze. Jakie wybrać bo jestem nie w temacie. Może jakieś geniusy bo słyszałem o nich dobre opinie, może fenda oferuje coś ciekawego? A może jeszcze coś innego

looknij:

Logitech Z533 (mam i polecam).

1 polubienie

Jakbyś mógł tak ciut dorzucić do tych 200 zł:

Na pewno warto. :wink: Płyta MDF a nie jakieś logitechowe czy creativowe plastiki. :wink: W tej cenie z góry mówię, że sensownych 2.0 nie ma co szukać. Dopiero bliżej 300 zł.

@anon70487172
To fajnie, że mu polecasz głośniki za 300 zł, gdzie szuka za 200 zł. :wink:

2 polubienia

Uwielbiam neofitów. Dopiero co założył konto, a poprawia innych jakby był użytkownikiem forum od co najmniej dekady. Sam na pytanie o głośniki do 200PLN proponuje takie za 250, ale wytyka drugiemu cenę o kilkanaście złoty większą.

tu można przeze mnie proponowane kupić za 189PLN
http://allegro.pl/glosniki-logitech-z533-2-1-dwa-kolory-promocja-i6610899384.html

Tak, odwieczna walka Logitechów i Creativów, jakby nic innego nie istniało i był to jedyny słuszny wybór.
Ja wiem, że w osiedlowym sklepie Microlabów czy Edifierów nie ma, ale to nie znaczy, że trzeba kupować plastikowe buble głośnikopodobne.

Nie wiem ile masz lat i jakie doświadczenie, dlatego nie będę Ciebie obrażał, ale ja w sprzęcie siedzę od podstawówki (~15 lat). To, że dopiero teraz zacząłem się tu udzielać o niczym nie świadczy. I sprawdź w słowniku, co znaczą słowa których używasz.

Po pierwsze - autor nie podał czy mogą być używane, także domyślnie podaje się sprzęt nowy ze sklepu. Twoje to używane/odnowione/ze zwrotu. Tak czy siak - ryzyko.
Po drugie - dałem wyraźne uzasadnienie, czemu podałem głośniki droższe niż podał cenę.

1 polubienie

To tym bardziej nie powinieneś mi wytykać ceny, skoro sam nie zamierzasz się trzymać ramek. Przeze mnie proponowanych też nie można kupić używanych?

Więcej pokory, ja zanik komuś wytknę błąd trzy razy się zastanowię, dziesięć razy sprawdzę. Widzę, że gimnazjalistom to przychodzi łatwiej.

Ja też wyraźnie zaznaczyłem czemu polecam. Kupiłem, używam od kilku lat i jestem bardzo zadowolony.

"Polecam, bo sam kupiłem, bo nie znam się na sprzęcie audio, ale polecam :joy:"
Autorowi ja za to polecam poszukanie propozycji na forach poświęconych tematyce audio.

Samiec alfa audiofil pierwszej wody włączył się do dyskusji.

O czym Ty człowieku piszesz?! Podałem przyczynę, czemu nie trzymam się ramek. Ty - nie. Napisałeś DWA wyrazy.

Przeze mnie proponowanych też nie można kupić używanych?

Przecież Ty właśnie proponujesz używane? Zajrzałeś w ogóle do tego swojego linka z Allegro?

Naprawdę nie mam ochoty więcej z Tobą dyskutować.

Precyzuję, że chodzi o nowe. Faktycznie do plastiku mam pewne zastrzeżenia czyli creative i logitech. Druga sprawa to przestańcie sie kłócić o jakieś głupoty. Po trzecie może poprostu podam różne modele jakie wypatrzyłem

Genius SW-G2.1 1250 Chociaż trochę wygląd mnie odstrasza lecz wiadomo, że nie to jest najważniejsze
Może jednak Logitech? Z333
Genius SP-HF1250B
GENIUS 2.0 SP-HF800A
MICROLAB B73-WD
Fenda A520U 2.1
Głośniki FENDA A521

Dobry wybór, jednak dobrze byłoby wymienić oryginalne cieniutkie nitki na jakieś tanie, ale jednak kable.

wiele dobrych opinii słyszałem

Słyszałeś opinię, że plastik potrafi grać. Weź człowieku się nie kompromituj…

Microlab B73 są ok. Oba modele Geniusa 2.0 też mogą być. Jednak jak nie bolałoby dorzucić dodatkowych 40 zł, to naprawdę podane przeze mnie FC330 zmiatają wszystkie tu wymienione. :wink:

1 polubienie

Pomyślę nad nimi poważnie i poczekam może jeszcze ktoś się wypowie. Zamierzam zamówić dzisiaj wieczorem więc mam jeszcze trochę czasu do namysłu

Jak już tu wyżej ustalone nie znam się na sprzęcie. Zadowala mnie brzmienie pierdzącego plastiku, ale jeśli mogę wtrącić to kolega chomik325 ma rację. Przeglądnąłem kilka podobnych tematów i wszędzie wspominanie jest by budżet rozszerzyć do ok. 250-300PLN
Ja swoje głośniki kupiłem dość dawno dałem za nie sporo ponad 400PLN i szczerze byłem przekonany, że po takim okresie ich cena spadła do interesującej Cię kwoty. Nie spadła, a wręcz wzrosła. No cóż czasem szczere chęci to za mało

Te głośniki będą w sam raz do 200 zł http://allegro.pl/glosniki-microlab-b77-2-0-i7133959891.html

…zaraz Cię oplują, że śmiesz proponować używane.