Precyzuję, że chodzi o nowe. Faktycznie do plastiku mam pewne zastrzeżenia czyli creative i logitech. Druga sprawa to przestańcie sie kłócić o jakieś głupoty. Po trzecie może poprostu podam różne modele jakie wypatrzyłem
Genius SW-G2.1 1250 Chociaż trochę wygląd mnie odstrasza lecz wiadomo, że nie to jest najważniejsze
Może jednak Logitech? Z333
Genius SP-HF1250B
GENIUS 2.0 SP-HF800A
MICROLAB B73-WD
Fenda A520U 2.1
Głośniki FENDA A521
Microlab B73 są ok. Oba modele Geniusa 2.0 też mogą być. Jednak jak nie bolałoby dorzucić dodatkowych 40 zł, to naprawdę podane przeze mnie FC330 zmiatają wszystkie tu wymienione.
Jak już tu wyżej ustalone nie znam się na sprzęcie. Zadowala mnie brzmienie pierdzącego plastiku, ale jeśli mogę wtrącić to kolega chomik325 ma rację. Przeglądnąłem kilka podobnych tematów i wszędzie wspominanie jest by budżet rozszerzyć do ok. 250-300PLN
Ja swoje głośniki kupiłem dość dawno dałem za nie sporo ponad 400PLN i szczerze byłem przekonany, że po takim okresie ich cena spadła do interesującej Cię kwoty. Nie spadła, a wręcz wzrosła. No cóż czasem szczere chęci to za mało
No dobrze więc poszerzmy troszkę kwotę. Ale 300zł już razem z przesyłką (no chyba że będzie darmowa) to max/ Czy MICROLAB FC-330 będą najlepsze czy macie jeszcze jakieś propozycje
@dean999 głośniki polecone przez Enzo1 mogę polecić osobiście (Microlab B77). Mam od bodaj 5 lat i nie wyobrażam sobie wymienić na inne. Nowe kosztują nieco ponad 300 zł. Nimi rozbujałbyś nie jednen dom, nie mówiąc o mieszkaniu. Mocy sporo, jakość świetna. No i na gigantyczny plus - z tyłu pokrętła od strojenia Bass i Treble.
Myślę, że mało co w tej cenie jeszcze można polecić więc zastanawiam się pomiędzy MICROLAB FC-330 a Edifier R1010. Dodam, że pokój jest bardzo mały bo to jakieś 2x3 metry. Głośność więc jest bez znaczenia. Bardziej chodzi o jakość dźwięku
Wybiorę chyba microlaby, plusem jest subwoofer który przyda mi się w grach, regulacja na nim a nie jak Edifierach z tyłu, no i trochę niższa cena. A opinie są swietne.
No to ja właśnie powiem, że przeciwnie. Aby w pełni wykorzystać potencjał subwoofera, potrzeba właśnie sporo miejsca i odpowiednich warunków. Umieścisz go na biurku bądź w jakiejś dziurze, to będzie tylko buczeć. Będziesz zaś słuchać za cicho, to będzie Ci brakowało tego basu…bo właśnie będzie za cicho. Subwoofer tego kalibru jak z tego Microlaba, lepiej postawić na ziemi aby miał troszkę wolnej przestrzeni z każdej strony.
W takich warunkach właśnie lepsze są kolumny pełnozakresowe, czyli 2.0. Jak masz taką opcję - nie zastanawiałbym się. Edifier dobra marka.
EDIT: Ważne - outletowi X-Komu można ufać. Sam swego czasu wziąłem w outlecie laptop o 400 zł tańszy i nie zawiodłem się. Masz też w końcu gwarancję i to bardzo renomowanego sklepu.
Jednak zaryzykuje microlaby. Wcześniej miałem creativy T3100 więc myśle, że to będzie dużo lepszy wybór chociaż tamte nie były tragiczne. Właściwie to już zamówiłem. Nie słucham muzyki często. Głównie tylko przy tym jak ćwiczę i to jest ich główne przeznaczenie do tego trochę gier. Zobaczymy jak się będą sprawować. Dam znać