Google Chrome kontra Mozilla Firefox

http://http://tech.money.pl/hi-tech/artykul/chrome-wyprzedza-firefoxa,11,0,1509387.html?rfguidfo

Witamy chroma - jedyną słuszną przeglądarkę :wink:

No i wreszcie coś porządnego. Też używam Chrome i mówiąc o szerokim wyborze dodatków (Tak! powstrzymałem wszystkie reklamy za pomocą trzech adblocków!) jest trochę niebezpieczny. Bardzo wygodny interfejs przyjazny użytkownikowi :slight_smile:

A ja powiem szczerze, że wolę Firefoxa. Firefoxa od Chrome odróżnia to, że ma znacznie bardziej praktyczniejsze dodatki np. DownThemAll (akcelerator pobierania) masa dodatków do pobierania z YouTube i innych portali i konwersji(Download helper) świetne dodatki do usług Google(np. podgląd gmaila, kalendarza czy keep z paska dodatków) i masa innych, do tego ma świetne możliwości personalizacji i optymalizacji. Chrome takich rzeczy nie ma, są jakieś badziewiarskie gry, dodatki-odnośniki do usług ale nie ma dodatków, które wykonują coś konkretnie. 

I mówię to po przeszło trzech latach używania Chrome.

Jedyne czego mi brakuje to osobnych procesów dla kart.

Karty w osobnych procesach już się tworzą dla Ff :wink: patrz projekt Electrolysis.

Testowałem ostatnio i jest to to stabilne, szybko chodzi tylko problem jest w tym że potrafi troszke dłużej strony wczytywać (ale myślę że to poprawią w najbliższym czasie)

Mam podobne zdanie - problem w tym, że od jakiegoś czasu Firefox ma takie problemy z wyciekami pamięci, że łeb boli. Bywa, że przy 6-7 kartach ciągnie 2,5GB, a zamiast szybkości raczy mnie matowym oknem z dopiskiem “(brak odpowiedzi)”.

Ja Polecam Tobie Mozille Firefoxponieważ google chrome jest wolny a co do firefox’a to lepszy wygląd :wink:

Ludzie, co do wycieków pamięci na Ff to z moich obserwacji wynika że winny jest flashplayer :wink: po jego wywaleniu przeglądarka stała się znacznie stabilniejsza

Dokładnie, za wycieki jest odpowiedzialny Flash, dziadostwo jest tak niedorobione, że głowa mała.

Chrome! :slight_smile:

Kiedyś używałam Mozilli, teraz przerzuciłam się na Chrome i chyba lepiej mi się pracuje z tą przeglądarką.:slight_smile:

Jeśli chodzi o Chrome kontra Firefox to wybór jest tylko jeden - Opera (www.opera.com)

Bardzo szybka, płynna, można bez problemu instalować wtyczki z Chroma, po prostu bajka.

Opera to po prostu o wiele szybsza i stabilniejsza siostra Chroma.

post = chrome; uważamy że google chrome i firefox nie ma różnicy ale co do naszej przeglądarki jest ona dokładna nie szybka

post = firefox; uważamy że nasza przeglądarka jest szybka i średnio dokładna. (dokładność można zmienić w about:config [tylko dla firefox !] )

post = opera;nasza przeglądarka to nowsza wersja google chrome i my nie mamy różnicy.

Opera Moim Zdaniem Jest Brzydka Z Powodu Paska Gdzie Wpisujemy Link Dlaczego Jest Tam ładujący sie pasek ? dlaczego z prawej strony jest ile MB Strony sie załadowało ?

a ja polecam mozille. :slight_smile: koncepcja fimy jest najbardziej przyjazna dla uzytkownika, nacisk klada na profesjonalizm i wolnosc informacji ale z chromem nie bardzo maja jak walczyc bo google jest wszedzie.

też macie crashe w FF ? bo ta przeglądarka zaczyna mnie już irytować

ale google nie jest tylko dla chromów Sami Zobaczcie tą strone kiedyś tak było w wersji 3.6 itd…

JimForce, kolor czerwony jest zastrzeżony dla administracji forum. Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba.

W starej Operze tak było. Zainstaluj najnowszą Operę 20.

To chyba proste. Po to, byś to wiedział.

Osobiście polecam Firefox, działa szybko i stabilnie. Chrome to wielka krowa, ciągnie straszną ilość ramu, ostatnio bierze się też na zużycie procesora. Wiele razy zauważyłem, że często chrome zanim załaduje stronę, to długo myśli i myśli, w tym czasie Firefox zdąży załadować z 20 stron.

Opery tymbardziej nie polecam, jest chyba bardziej obciążała od Chrome, do tego ma duże ściny.

Ja na przykład nie zauważyłem, by mój chrome zużywał mi więcej niż 95MB RAM i 1% procesora przy 20 kartach. Firefox ma przeciwnie, wiele RAMu i procesora na niego idzie, a za dobrego silnika nie ma. Oczywiście to moja opinia. Jak chcesz wybierać dla siebie przeglądarka, przetestuj każdą i sam zdecyduj.