http://http://tech.money.pl/hi-tech/artykul/chrome-wyprzedza-firefoxa,11,0,1509387.html?rfguidfo
Witamy chroma - jedyną słuszną przeglądarkę
http://http://tech.money.pl/hi-tech/artykul/chrome-wyprzedza-firefoxa,11,0,1509387.html?rfguidfo
Witamy chroma - jedyną słuszną przeglądarkę
No i wreszcie coś porządnego. Też używam Chrome i mówiąc o szerokim wyborze dodatków (Tak! powstrzymałem wszystkie reklamy za pomocą trzech adblocków!) jest trochę niebezpieczny. Bardzo wygodny interfejs przyjazny użytkownikowi
A ja powiem szczerze, że wolę Firefoxa. Firefoxa od Chrome odróżnia to, że ma znacznie bardziej praktyczniejsze dodatki np. DownThemAll (akcelerator pobierania) masa dodatków do pobierania z YouTube i innych portali i konwersji(Download helper) świetne dodatki do usług Google(np. podgląd gmaila, kalendarza czy keep z paska dodatków) i masa innych, do tego ma świetne możliwości personalizacji i optymalizacji. Chrome takich rzeczy nie ma, są jakieś badziewiarskie gry, dodatki-odnośniki do usług ale nie ma dodatków, które wykonują coś konkretnie.
I mówię to po przeszło trzech latach używania Chrome.
Jedyne czego mi brakuje to osobnych procesów dla kart.
Karty w osobnych procesach już się tworzą dla Ff patrz projekt Electrolysis.
Testowałem ostatnio i jest to to stabilne, szybko chodzi tylko problem jest w tym że potrafi troszke dłużej strony wczytywać (ale myślę że to poprawią w najbliższym czasie)
Mam podobne zdanie - problem w tym, że od jakiegoś czasu Firefox ma takie problemy z wyciekami pamięci, że łeb boli. Bywa, że przy 6-7 kartach ciągnie 2,5GB, a zamiast szybkości raczy mnie matowym oknem z dopiskiem “(brak odpowiedzi)”.
Ja Polecam Tobie Mozille Firefoxponieważ google chrome jest wolny a co do firefox’a to lepszy wygląd
Ludzie, co do wycieków pamięci na Ff to z moich obserwacji wynika że winny jest flashplayer po jego wywaleniu przeglądarka stała się znacznie stabilniejsza
Dokładnie, za wycieki jest odpowiedzialny Flash, dziadostwo jest tak niedorobione, że głowa mała.
Chrome!
Kiedyś używałam Mozilli, teraz przerzuciłam się na Chrome i chyba lepiej mi się pracuje z tą przeglądarką.
Jeśli chodzi o Chrome kontra Firefox to wybór jest tylko jeden - Opera (www.opera.com)
Bardzo szybka, płynna, można bez problemu instalować wtyczki z Chroma, po prostu bajka.
Opera to po prostu o wiele szybsza i stabilniejsza siostra Chroma.
post = chrome; uważamy że google chrome i firefox nie ma różnicy ale co do naszej przeglądarki jest ona dokładna nie szybka
post = firefox; uważamy że nasza przeglądarka jest szybka i średnio dokładna. (dokładność można zmienić w about:config [tylko dla firefox !] )
post = opera;nasza przeglądarka to nowsza wersja google chrome i my nie mamy różnicy.
Opera Moim Zdaniem Jest Brzydka Z Powodu Paska Gdzie Wpisujemy Link Dlaczego Jest Tam ładujący sie pasek ? dlaczego z prawej strony jest ile MB Strony sie załadowało ?
a ja polecam mozille. koncepcja fimy jest najbardziej przyjazna dla uzytkownika, nacisk klada na profesjonalizm i wolnosc informacji ale z chromem nie bardzo maja jak walczyc bo google jest wszedzie.
też macie crashe w FF ? bo ta przeglądarka zaczyna mnie już irytować
JimForce, kolor czerwony jest zastrzeżony dla administracji forum. Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba.
W starej Operze tak było. Zainstaluj najnowszą Operę 20.
To chyba proste. Po to, byś to wiedział.
Osobiście polecam Firefox, działa szybko i stabilnie. Chrome to wielka krowa, ciągnie straszną ilość ramu, ostatnio bierze się też na zużycie procesora. Wiele razy zauważyłem, że często chrome zanim załaduje stronę, to długo myśli i myśli, w tym czasie Firefox zdąży załadować z 20 stron.
Opery tymbardziej nie polecam, jest chyba bardziej obciążała od Chrome, do tego ma duże ściny.
Ja na przykład nie zauważyłem, by mój chrome zużywał mi więcej niż 95MB RAM i 1% procesora przy 20 kartach. Firefox ma przeciwnie, wiele RAMu i procesora na niego idzie, a za dobrego silnika nie ma. Oczywiście to moja opinia. Jak chcesz wybierać dla siebie przeglądarka, przetestuj każdą i sam zdecyduj.