Powiem wam tak, Zagrałem w Gears of War, przedchwila przeszedlem Call of duty 4 i moim zdaniem jednak ładniejsza grafike od COD4 ma GoW i to o wiele a do tego mniejsze wymagania. W GoW fps nigdy nie spada poniżej 58-60Gps a w COD4 potrafi nawet do 45. Nie wiem dlaczego tak jest, może to wina silnika graficznego, Unreal engine 3 to jednak wielka moc xD Małe wymagania, Piękna grafika, Co do Crysisa nie grałem to sie nie wypowiadam, Widziałem u kumpla na 7300LE wersje demo i nie moge stwierdzic czy ma ładna grafe no ale zapewne ma i chyba każdy to wie ;d Co do CoD4, w gazecie pisali że ma grafike ostra jak żyleta, owszem ale gdy się stoi 1-1,5Metra od obiektu, Gdy się podejdzie to jest tragicznie (wszystkie tekstury na full z af max) Nawet w stalkerze obraz z bliska jest o wiele bardziej ostry. No nic trzeba jeszcze przetestowac Bioshocka Ale jak narazie z tych gier które widziałem rządzi GOW! Szkoda ze mam jeszcze taki lipny monitor
Nie moge się już doczekac jak załatwie sobie Crysisa albo Uzbieram na niego
Btw. Wie ktoś z was jak radzi sobie 8800GTS 512MB w GOW na DX10 z 4xaa? (1280x1024)
sk91 , pierwsza sprawa to to, że obie gry mają identyczne wymagania. Lecz każda z osobna wymaga innych sterowników do różnego sprzętu. A jednym słowem to GoW=■■■■. Gra bez najmniejszego sensu, a grafikę ma ładna ale nie tak bym padł na kolana. CoD4 ma masę plusów, ale jak to każda gra, ma też bugi… ale tak mało znaczne, że nie tracimy ochoty do gry.
Mi tam bardzo podoba sie Test Drive Unlimited… fajna grafa i wogole fajnie sie ciora w tego typu gry ;p… a i czy ktos nie ma linku do pelnej wersji gry?.. bardzo bym prosil ^^ z gory thx ;]
Może w Crysis jest ładna i szczegółowa grafika, ale moim zdaniem są dużo ładniejsze gry. Np. bardzo podoba mi się grafika w Gears of War - naprawdę świetnie to wszystko wygląda.
crysis… porażka roku 2007 215tys sprzedanych gier… o teraz jeszcze na xboxa360 chca wydac sobie sponsorów szukaja jeb*ne szwaby, enginu nie potrafią zrobić, no ale to ich nauczy, ze na pc sie gier nie wydaje. Crysis 2 exslusive for consol. Ps. http://xboxmovies.teamxbox.com/xbox-360 … omparison/
215tys??..Crysis sprzedał sie prawie w milionowym nakładzie(~990tys)…a wg mnie najładniejszą grafę ma Gothic, Oblivion, Crysis, Bioshock i Stranglehold…tak wnioskuje ze screenów ale już niedługo sam się przekonam ;]
a nakład Crysisa niski, bo większość przestraszyła się wymagań…a dzisiaj już takiego wrażenia te wymogi nie robią jak w dniu premiery.
Ja pamietam jak byłem mały, jak wszyscy biegali za dyskietkami na pegazusa :mrgreen: ja miałem jeszcze taki pistolet, tylko do dziś nie wiem jak on mógł działać? :? jak to działało w grach?jak ten pegazus wyczuwał ten pistolet? raczej podczerwieni tego nie miało
najlepsze były dyskietki które miały np. po 100gier w sobie m.in. MARIO :mrgreen: pozdro!
A jednak, pistolet był wyposażony w światłoczułą diodę. Wraz z naciśnięciem spustu ekran ciemniał i po nim zaczęła przebiegać mała jasna plamka. Układ światłoczuły w pistolecie sprawdzał czy nie jest w danym momencie oświetlony i jeśli był, to znaczy że w to miejsce “celował” pistolet.
Większość z was która pisze że Crysis ma piękną grafike zapewnie nie widziała tej Gry na oczy, ogladacie screeny z gry-online.pl itp i twierdzicie że Crysis jest cudowny. Niestety ma dużo błedów, tzn Też nie moge okreslić do konca jak jest bo mam TYLKO wersje DEMO. Dlatego okresle gre na jej podstawie, Widoczna linia pomiedzy kamieniami i podłożem, niektóre kamienie nie sa wyostrzone ( w stalkerze wszystko jest bardzo ostre) a co do lisci to wydaje mi się że akurat to wina mojego monitora (LCD 17" Samsung 710v) Bo w dużych rozdzielczociach jak na mój monitor 1280x1024 jest nieprzyjemny efekt snieżenia szczególnie trawy i lisci drzew ale mniejsza z tym, Uważam ze ta gra ma ładna grafike no ale niestety są błędy, Mam nadzieje że w pełnej wersji tego nie zobacze ;). Jak narazie dla mnie rządzi Unreal Engine 3. :mrgreen:
Btw. wie ktoś jakie będą wymagania Assasin’s Creed na full detalach z aax4 i 16af? da rade 8800GTS 512?