Zastanawiam się nad kupnem nowej grafy i mam takie pytanie czy warto dopłacić do 2070 super, czy też 2060 super wystarczy spokojnie na granie w 1080p przez jakieś ± 5 następnych lat ?
Obie karty na to pozwolą, tyle że mocniejsza w wyższej jakości. To tylko kwestia twojego budżetu.
Lada dzień będzie miała premierę nowa generacja konsol, Sony i Microsoftu. Więc, jak mniemam, nastąpi skokowy rozwój w świecie gier. Plus do tego Microsoft chwali się wsparciem dla ray tracing’u tak, więc uważam, że patrząc na kilka lat do przodu warto dopłacić do 2070.
Albo za niedługo (około miesiąca? ) powinny być rx 5800/xt co powinno wpłynąć na ceny rtx 2070.
Między 2070 a 2060 jest zasadnicza różnica że na 2060 rtx i dls szkoda włączać, a na 2070 bez problemu ustawisz oba na high. Tak, robi to sporą różnicę graficzną, jeśli grasz w fajniesze gry jak W3, SoTR czy RDR2.
…czy na przykład gra “Control”. Tytuł z i bez śledzenia promieni świetlnych to dwa różne doznania.
Lud wspomina że niedługo 3000 pokaże się, ale to samo gadanie było przy 2000 i nie zbyt to wpłynęło to na ceny, ale to amd już może trochę nabruździ, oby
Ogólnie chodzi mi o to czy lepiej jest te 500-600 zł dorzucić aby mieć święty spokój na te ±5 lat z grafą.
Ja na twoim miejscu bym się nie zastanawiał. Kiedyś też celowałem w “średnią” półkę. Tłumacząc sobie: a po co mi te wszystkie wodotryski.
Raz - dobrze zaimplementowane efekty naprawdę poprawiają odbiór tytułów
Dwa - za dwa/trzy lata będzie to przepaść między średnimi a niskimi ustawieniami w tytułach AAA
podaj model procesora, ale ogólnie tak jak koledzy wyżej piszą, lepiej dopłacić do rtx 2070s i spokój na 3-4 lata
Zdecydowanie jak dopłacisz to powinno spokojnie dać radę.
Yyy procesor rozumiem, że już masz CPU? Bo wiesz, ze 9600K już teraz w FHD nie starcza do wszystkich gier, a co dopiero za 5 lat?
Grafika spoko.
Całego kompa poskładałem jakieś 2 lata temu, na razie nie chce mi się rzucać na nic nowszego, tylko chce zmienić wyjącą 1060.
Ok, w takim razie nadal 2070
No to 2070s wybrana, najwyżej jeszcze trochę się poczeka, może ta premiera amd zbije trochę cenę, mnie by pasiło.
Wybacz że zawracam gitarę, ale muszę trochę odkopać temat, a mianowicie jest teraz troche bardziej przystępnej cenie ten model https://www.ceneo.pl/90935365
i tu pytanie czy warto ? bo z porównania wygląda tylko na ciupkę słabsze zegary, ale pytanie czy względem kultury pracy podobnie ?
Wybrany przez Ciebie Gainward RTX 2070S wygląda całkiem dobrze.
KFA2 GeForce RTX 2060 SUPER 1-Click OC 8GB GDDR6
W dobrej relacji ceny do jakości wykonania, oraz wydajności jest karta KFA2 RTX 2060S.
Rozejrzałem się jeszcze za reckami z grafami od gainwarda i to co zobaczyłem, a raczej usłyszałem w tych reckach zdecydowało że będę brał Phantom GS, tak że dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Z modeli RTX2070 Super do około 2,5k można wymagać pół-pasywnego układu chłodzenia i solidnego backplate. Warto też luknąć na Asusa i MSI. Za 1,8k jest fajny 2060S od Gigabyte z backplate i pół-pasywnym chłodzeniem. Pytanie w co grywasz i czy karta ma ładnie wyglądać do obudowy z oknem. Pytam, bo może styknie Ci 2060S. W kwestii wyboru modelu ważne jest też co podoba Ci się z wyglądu.
Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB GDDR6
Po ostatnich wtopach asusa i moich kiepskich doświadczenia z ich płytami głównymi, nie chce mieć z nimi nic do czynienia.
A msi trio nie zmieści mi się do obudowy no i jest o stówkę droższy bo buda to meshify c, bez szkła, bo to bubel równie zbędny co rgb, i wedle producenta tylko 315mm wejdzie
jako że wyrwało się ostatnio the divison 2 :P, wiec chciało by się w to pogierać, a nad 2060 super dywagowałem, ale dla świętego spokoju stwierdziłem że te parę stówek mogę dołożyć aby na dłużej starczyła.