Grafika 4d

a więc ktoś może wytłumaczyć co to jest 4D ?? bo ja nie pamiętam a chętnie bym sobie przypomniał a gry 4D to może będą ale hologramowe

hahahaha

Widać jak działa marketing i reklama. Gierka wzbudziła zainteresowanie i kontrowersje, teraz ludzie będą wyczekiwać na premierę. Od razu polecą kupić żeby zobaczyć co to ”4D”

no to jeszcze raz cztery wymiary reprezentowane są przez osie X, Y i Z (wiadomo o co chodzi -> szerokość, wysokość i głębia czy jak to tam nazwać ehehe) oraz wymiar czwarty czyli czas :slight_smile:

Fotografia to grafika 3D

Film, gra to grafika 4D wzbogacona czasem (zmianami grafiki)

= to co mamy już dziś hahahhaha

Wyobraz sobie taka sytuacje

-podwyższenie na ktore musisz sie dostać, a oboka obok zawieszona wysoko skrzynia . nic prostszego , wystarczy zestrzelic łancuch trzymajacy skrzynie, a gdy spadnie wejsc na nia i cofnac czas . O to w tym chodzi

oczywiście, że tak :lol:

klasyka, to klasyka :slight_smile:

Normalnie ROTFL. Poprawiłeś mi humor przed wyjazdem do Krakowa :smiley:

są zdjęcia 3D jak nie wierzysz to gdzieś na forum chyba tamaty były

Ale czy fotografia polega na zdjęciach 3D :shock:

a czy żeby fotografia(inaczej zdjęcie) wyszło w 3D to trzeba fotografować chyba no nie ?

Ale tu mowa o fotografii…

3D ? No faYnie, a gdzie głębia?

3D = długość+wysokość+szerokość …w fotografii, to chyba grupość papieru :smiley:

Fotografujesz elementy 3D, ale wynik otrzymujesz 2D chłopie…

Podobnie jest z telewizją! Gry, to też 2D stylizowane na 3D (dodanie cienia, gradientu etc.)

Prawdziwe 3D to hologram, lub przedmiot rzeczywisty…

…no a 4D już za chiny ludowe nie zobaczysz na własne oczy 8)

• no chyba, że jako rzutowanie na 2/3D…

Jeszcze co do fotografii 3D itp. - to zwykła fotografia 2D, gdzie wykorzystano pewne zjawiska optyczne do stworzenia złudzenia trójwymiarowości… :wink:

btw

czasem warto by skorzystać z szarych komórek (nie telefonów, tylko tych mózgowych - no chyba, że się białko scięło :smiley: ) zanim zacznie się pisać jakieś rewelacje

…chociaż to dział na luzie - to przynajmniej pośmiać się można :slight_smile:

też jest płaski teraz wybiliście mnie z kontekstu który miałem przedstawić i nigdy pewnie się nie dowiemy o co mi chodziło

grafika 4D istniejie! Wejdżcie tutaj: http://www.harmwal.nl/hypercube/ I się przekonajcie. z boku kliknijcie na przycis 4D i potem 3D i poruwnajcie

Narzekacie na grafikę 3D. Można kupić monitor z prawdziwą głębią (czytałem w Ekspercie i dawno temu w w focusie lub podobnym piśmie). koszt to tylko Paręnaście tysięcy dolarów. Cóż, coś za coś :slight_smile:

Ludzie pomyślcie! !!

nie ma czegoś takiego jak 4d… jest 3d i tak pozostanie już zawsze, 4d można nazwać proces tworzenia gier tzn. map. itp. a dokładniej : koło to koło a nie tak jak teraz mniejsze kwardaciki :wink:

Exar-Kun - wybacz, ale coś ci się pomyliło. 4 wymiary istnieją odkąd istnieje współczesna fizyka. Pisał o tym inż. Piniol - x,y,z i t (czas). W ten sposób w miarę łatwo i przyjemnie opisywać większość zjawisk. Jednak wszystko jest kwestią przyzwyczajenia i elastyczności umysłu. W matematyce i fizyce istnieją przestrzenie n-wymiarowe (n>3) czego przykładem mogą być chociażby macierze.

Należy przede wszystkim pamiętać, że to, że czegoś nie widzimy, nie jest dowodem na nie istnienie tego czegoś.

W wesołych miasteczkach są kina 4D. I wiecie o co w tych kinach chodzi z tym 4D. O to że film jest normalnie 3D tylko że jeszcze są zapachy i pogoda (pada deszcz, wieje wiatr) a awszystko to ze specjalnych maszyn pod nad i przed siedzeniami.

Może o to chodzi w tej grze chociaż nie wiem jak to połączą z domowym komputerem.

Może chodzi też o hologramy ale to też nie takie proste połączenie, może chodzi im o takie coś z takimi okularami ciekłokrystalicznymi ze je zakladasz i wydaje sie ze ty jestes bohaterem w grze ale takie coś jusz istnieje…

Pozostaje tylko czekac i zobaczyc co wymyslili.

Złączono Posta : 10.07.2007 (Wto) 18:08

Worms 4D co z tego wynika. Jakoś za dużej rużnicy nie ma. Niezbyt rozumiem o co tam chodzi.