Grafika 4d

No racja. Zgadzam się z tobą. Ale przyjrzyj się.Grafika 4D ma jakieś podwójne ściany, myśle że oprócz tych efektów, będzie grafika jak w rzeczywistości, ładne modele postaci, płynne animacje itp.

Byłem w takim kinie :smiley: zarąbista sprawa :smiley:

A co do gry to widziałem jej zwiastun na TV4 ( w jakimś programie o grach)

Po prostu chodzi o to że bohater (czyli my) będzie mógł dowolnie manewrować czasem.

Powiem wam że filmik wyglądał bajecznie :o

Wyglądał on mniej więcej tak, że stał główny bohater i w niego strzelała kupa “żołnierzy” (czołgi itp. :slight_smile: ) i on nagle spowolnił czas i po kolei ich zabijał.

Później stanął, czas zaczął biec normalnie a oni wtedy bęc :mrgreen:

Kino 4d? ;d

ja kiedyś byłem w kinie na filmie 3d. :stuck_out_tongue_winking_eye: super. ;d

a propos grafice 4d. sądze, ze to jest jakis chwyt. na zdrowy rozum to nie ma 4 wymiarów… a 4 wymiar to pewnie jakiś udoskonalenie. :stuck_out_tongue_winking_eye:

zresztą tu macie ten filmik

http://www.youtube.com/watch?v=c_NpwghJs80

a tu jeszcze inny

http://www.youtube.com/watch?v=iIeZ7N3PoA4

Czyli to nie jest żaden chwyt tylko prawda

Teoria na temat czasu jako czwartego wymiaru występowała bodajrze w książce Orwella “Wehikuł czasu” o ile mnie pamięć nie myli. Polegało to na tym, że każdy obiekt może mieć właśnie współrzędne X, Y, Z a dodatkowo możemy określić moment kiedy on “wystepuje”. Ile ta teoria ma wspólnego z prawami fizyki, nie wiem, ale pewnie niewiele. No chyba, że i Kod Da Vinci potraktujemy jako publikację naukową :slight_smile:

Powiem tak: kino 3D sie chowa :stuck_out_tongue:

myślałem że fiknę ze strachu (byłem na horrorze)

Kurcze, drogie to było, ale nie żałuje :mrgreen:

i czym się to różnie od 3d? ;d

lepsze efekty? ;>

ja pamiętam, jak 4 lata tamy bylem w muliplexie na filmie galapagos. ;d normalnie odlot. ;d

ja byłem w takim gdzie oprócz oczywiście 3D były:

ruchome fotele, powietrze (ciepłe, zimne), woda, jakieś coś pod fotelem co cię “smyrało”

Dodaj do tego film z gatunku horror :mrgreen:

Podsumowując:

Wyszedłem mokry, i z ciężkim oddechem :slight_smile:

Na koniec filmu “jechało się” kolejką w kopalni i wylatywało przez wulkan. wtedy oczywiście mnóstwo ciepłego powietrza na ciebie leciało (aż nie mogłem złapać oddechu)

Zobaczyłem te filmiki i LOL! Są super! Nie moge się doczekać jakiejś gry! np. worms 5! Będe móg zatrzymać czas i przesunąć robala i komputer go nnie trafi!

żartujesz tak ?? :?

Przecież to chodzi o tą jedną grę (a nie o jakieś inne)

Nie będzie innych gier 4D

Twórcy wymyślili to 4D (ten dodatkowy wymiar to możliwość manipulowania czasem)

Gra nazywa się Timeshift

wacek4 to gdzie jest ta nowosc? manipulacja czasem jest stara jak gry 3d :wink:

A skąd wiesz? Może w jakimś quake’u tak będzie? A wogule musi być jakaś inna gra z czasem 4D! NP: TimeShift 2! No pomyśl…

Człowieku władanie czasem masz już w Prince of Persia: Dwa Trony (np.). To jest chwyt. Einstein pisał, że 4 wymiar jest ale nie mamy na niego wpływu. To jest coś w rodzaju “dla jednych jest, dla drugich nie” ten wymiar to pseudo wymiar. Jako lekturę polecam “Wszechświat w skorupce orzecha” Stephena Hawkinga. Przeczytaj tam jest o czasie bardzo dużo zwłaszcza w aspekcie czarnych dziur.

gra wieje nudą, dlaczego kule bohatera lecą mimo że czas całego otoczenia jest wstrzymany ? juz lepsze bardziej innowacyjne było zwolnienie czasu w max payne

Ja byłem akurat w Międzyzdrojach

wacek4 chodziło o gre a nie o kino :wink:

@AZPR

dałem linki do filmików z grą (parę postów wyżej)

Gra dopiero się ukaże

ja tu nic innego niż w 3d nie widze :stuck_out_tongue: pare dodatkowych ścian, ale wrażenie takie same :shock:

Bo to taki szajs… I tyle :stuck_out_tongue:

A jakbym dorysował jeszcze jeden zestaw ścian to będzie 5D ??