Grafika 4d

A jak walne pomieszczenia w kształcie walca to ile D to będzie?? 360D??

tak widziałem, ale to nie jest żadna gra 4d a zwykłe 3d z BT + efektem, więc zabardzo zachwycać się nie ma czym… gry 4d samej w sobie nigdy nie będzie, a to zwykły chwyt marketingowy…

Racja. Tylko ten user nie może tego pojąć… :frowning:

A jakbym dorysował jeszcze jeden zestaw ścian to będzie 5D Pytajnik

Z tego wynika że tak.

To chodźcie walniemy walec. Ciekawe ile D to będzie ??

bartekvip nie ma czegoś takiego jak walec w grach :wink: w grze nie masz czegoś takiego jak w rzeczywistośći… to że coś wygląda na koło nie znaczy że nim jest :wink:

nie mówcie że nigdy czegoś nie będzie,

jeszcze nie tak dawno ludzie mówili, że podróż w kosmos jest niemożliwa

a jeszcze wcześniej, że człowiek nigdy nie uniesie się w powietrze.

to co dziś dla nas jest niepojęte i niemożliwe za jakiś czas może być powszechne, lecz nie jest to regułą :!:

Komornik a gdzie niby jest ten 4 wymiar?? Jest tylko 3D bo s a tylko 3 wymiary (długość, wysokoś i głebia czy jak tam chcecie to nazywać)

Komornik ale w tym wypadku grafika 4d sama w sobie nie ma racji bytu… może sie jedynie udoskonalić proces robienia map, ale to nadal bedzie 3d…

D x 4 = DDDD (4D)

bzdury gadasz =] ilość wymiarów jest dowolna, nieskończenie duża, ot chociażby pojęcie czasoprzestrzeni

ja nie twierdze ze takie coś istnieje, całkiekiem niedawno nie znaliśmy plazmy

były 3 stany skupienia i nikt nie miał pojęcia jak to wygląda a dziś wykorzystujemy ją powrzechnie

a to co istnieje czy nie to pozostawmy naukowcom, bo z tego co czytałem to narazie mają tylko teorię

a jak z teoriami bywa to nie zawsze muszą sie okazać prawdą

więc poczekajmy trochę na oficjalny werdykt :lol:

I wszystko jasne :slight_smile:

nie istnieje 4D

szukałem

Znalazłem takie coś.

Może wam pomoże.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipersze%C5%9Bcian

Jest to Hipersześcian czyli coś 4D (teoretycznie)

Złączono Posta : 13.07.2007 (Pią) 21:43

http://dogfeathers.com/java/hyprcube.html

Tu jest fajna animacja hipersześcianu.

Jeżeli macie okulary anaglifowe (czerwon-niebieskie do 3d) i dobrze się wpatrzycie to można tam zobaczyc ze cała figóra skłąda się z idealnych sześcianów (widac inne figury czasem ale to wina rzutowania obrazu, tak na prawdę są tam same sześciany)

Fascynujące. Ciekawe czy Hipersześcian zostanie kiedyś rozszyfrowany.

N’o wszystko tak jak pisałem…ktoś dorysował kilka dodatkowych ścian i myśli że już 4D,5D i tak dalej…to są nadal figury 3d :stuck_out_tongue:

tak sobie zazartuje to moze 4D to ze uzytkownik bedzie uczestnikiem gry np zołnierzem itp… albo cos w tym stylu ale nie wiem JOKE

pinio150 a do tej pory uczesnikiem nie był? :wink:

to już mamy w 3D

A 4D to jakaś ściema chyba ze (teraz ja sobie zażartuje) bedziemy mogli patrzeć na naszego gracza z dolnej kamery prosto z podłogi :stuck_out_tongue:

Oglądałem w TV że 4D to w kinie np.w filmie jest fala to ochlapują cie wodą .