Witam wszystkich. Postanowiłem ,że znów zacznę swoją przygodę z GTA 4. Zainstalowałem grę, patch i spolszczenie. Odpalam ale gra muli trochę . Kiedyś gdy miałem XP SP3 to nie muliło. Teraz mam Win 7 i jestem nie zadowolony gdyż gra się tnie. i moje pytanie jest takie :
co musiałbym dokupić/zmienić w kompie by grać normalnie przez przymulenia jak kiedyś ? instalacja XP nie wchodzi w grę bo ten system już mnie nie interesuję.
Moja płyta Główna : Asus P5GC-MX/GBL
RAM : Jedna Kość 2 GB DDR2 (HYNIX)
Karta Graficzna : ATI Radeon HD 2400 Series (256 MB)
Z ramem nie mam kłopotu 4 GB to jest max dla mojej płyty. Proszę wszystkich o bardzo rozsądne odpowiedzi tylko tych użytkowników którzy mają pojęcie o tym bo nie chcę potem kupić czegoś co nie będzie działać. Dodatkowo daje Raport z EVERESTA Corporate Edition:
Zmień ustawienia dźwięku bo przy tej grze to pomaga. Start -> Panel Sterowania -> Dźwięk -> Odtwarzanie -> Głośniki -> Właściwości -> Zaawansowane -> Format Domyślny -> Ustawione jest na 24 bitowe 48000 Hz (jakość studyjna). Zmień na 24 bitowe, 96000 Hz (jakość studyjna).
z tego co pamiętam, bo sam używałem, jest jakiś mod poprawiający wygląd grafiki i jednocześnie zwiększający nieznacznie fps. Niestety nazwy nie pamiętam. Poszukaj gdzięś na forach poświęconych tej grze.
Jak na moje to system nic tu nie robi. U mnie na prawie identycznym konfigu + Windows Vista gra działa płynnie w rozdziałce 1280x800 na prawie max ustawieniach.
Pokombinuj z ustawieniami. Przede wszyskim wyłącz synchronizacjepionową.
Co prawda to prawda, demonem szybkości on nie jest ale tak by dało się grać w GTA 4 jest dobry . Bo na XP grałem i się nie cieło. Sposób z tym dźwiękiem zadziałała, gra jest płynniejsza o wiele prawie jak na XP-ku. Wyłączyłem tą synchronizację pionową i zaraz zobaczę efekty czy są. a co do tego programu optymalizującego FPS to ma go ktoś ?
PS. Jka byłem kupił tą kartę co użytkownik na forum sprzedaje to poszła by ?
Znalalzem w necie jakies commandline ktore poprawia jakosc . jak bede w domu przetestuje. odpoiwe mi ktos w koncu czy jak bym kupil ta karte graficnza to by dzialala ?!
a po co mi lepsza ? uwqazam ze geforce sa lepsze niz ati i chce wlasnie ta. tylko nie wiem jeszczer a pytam po raz 3 czy pojdzie mi ta karta w moim kompie ?