GTA V w EpicStore za darmola

Mam już grę na dysku. Ciekawy jestem. trybu Online, czy serwery wytrzymają.

Tak. Ale tak jak pisałem takie rozdawnictwo za darmo gier niczego nie zmienia w tym temacie. Ci co mają kupić daną grę to ją kupią a ci co nie to wybiorą pirata i dalej będą się panoszyć po serwerach razem z tymi którzy uczciwie za grę zapłacili. Więc to nie jest wina rozdawnictwa za free.

Teraz to jeszcze troszkę za wcześnie bo pewnie połowa osób ma wolnego neta i pobiera, odczekaj tak z tydzień góra dwa.

Komuś przyszła weryfikacja e-mail do Rockstar Games Launcher? Od 15 minut nie przychodzi do mnie.

Ja kiedyś miałem problem z ubi softem może nie tyle co z ubisoftem a samą pocztą po migracji na innego maila problem rozwiązał sie sam.

Może nie wysyłają, zobacz wgl czy gre masz przypisaną do konta…

Gra przypisana do konta. Ze względu na duże zainteresowanie grą, wszystko z opóźnieniem dochodzi. Mail z weryfikacją już mam.

To git.

Do kreatora postaci w trybie Online nie udało mi się wejść, tak więc, serwery przeciążone Rockstar ma.

A tak ogólnie to mam wykupiony pakiet internetu 10mb/s a pobieranie przez Epic Games leci mi tylko 500kb/s. Jest to śmieszne, na np steamie, Xbox wszytko pobiera się normalnie. Jest to błąd? Jak można go jakoś rozwiązać to napisałby ktoś co można zrobić aby pobierało się ze stałym łączem?

Mój internet lokalny to: 120 Mb/s
Trwa pobieranie… około 5,60 MB/s

Noi dlaczego tak się dzieje? Ale to nie tylko teraz tak mam jak serwery są przeciążone tylko zawsze tak jest. Nie raz dojdzie do 1mb/s i na tym koniec.

To się nazywa promocja.

63GB? Dlaczego nie 96GB?

Podstawa tyle waży, a tu masz wersję premium z dodatkami, więc tak się rozrasta.

A jak mam pobrane już ponad 70gb to mogę rozpocząć gre?

Dodałem bez problemu do konta dzisiaj GTAV. Zbieram te “darmowe” gry to jak będę na emeryturze to pogram :). Zapewne zaraz na allegro będzie wysyp za 10-20 zł GTAV przez januszy biznesu.

Dlatego pewnie wymagają 2FA. Trochę to ograniczy skalę, bo dużo osób nie wie nawet, co to TOTP i jak to ogarnąć bez QR kodu.
Z tego, co wiem to i na to znaleźli sposób. Robią screenshoty z włączenia 2FA na epicu, QR kod jak i instrukcje mają w zestawie oprócz hasła i loginu.

Zaraz mówisz?

Promocja jest do 21 maja więc po tym terminie znajdą się kupcy co nie wiedzieli lub nie zdążyli.

Ja mam takie pytanie. Rozumiem, że potem żeby w to GTA sobie pograć (nawet w trybie singlowym) to muszę mieć połączenie z netem. Tak?
Czy będę mógł sobie spokojnie pograć w tę grę w trybie offline bez połączenia z netem?