Nie zainstalowałem programów Ccleaner i Winrar przed ponownym skanowaniem FRST oto wyniki skanowana po czynnościach które mi Pan polecił zrobić : FRST.txt (34,7 KB) Shortcut.txt (38,5 KB) Addition.txt (26,2 KB)
Dziękuje za pomoc i czekam na dalsze instrukcje pozdrawiam .
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Wyszukaj cmd poprzez Win+S, gdy znajdzie wiersz polecenia kliknij Prawym i wybierz Uruchom jako Administrator
Wpisz komendę sfc /scannow [Enter]
Daj znać czy coś naprawiło i czy dalej mruga dioda.
Uruchomiłem komputer ponownie zanim zamieściłem plik cbs.log. Dioda dalej miga przy przeglądaniu internetu intensywnie a przy samym pulpicie raz na jakiś czas .
Czynność sfc/scannow znalazła uszkodzone pliki ale nie może naprawić niektórych z tych plików.
Plik Cbs zamieściłem w poprzednich postach.
To nie jest normalne zachowanie diody skoro przed wymianą procesora ta dioda w ogóle nie migała nawet przy pełnym obciążeniu komputera a teraz przy przeglądaniu stron internetowych nawet miga i przy samym pulpicie . Skoro czynność sfc/scannow wykazała że coś jest nie tak i nie naprawiała niektórych plików to trzeba zweryfikować które pliki są uszkodzone. Dlatego zamieściłem dodatkowo plik CBS.log w poprzednich postach.
No z tego co widzę to mi miga przy włączonym samym pulpicie mniej więcej tak samo jak tobie gdy obciążasz komputer bo 0 a 10 % zużycia CPU to jest różnica tak samo Ramu : 1,6GB a 4,5GB . W każdym bądź razie trzeba sprawdzić ten plik fix,txt z FRST oraz CBS.log z sfx/scannow jak ktoś się na tym zna to proszę o opinie i dziękuje za pomoc .
Musisz w końcu zrozumieć, że dioda informuje o używaniu dysku (operacjach odczytu i zapisu), a nie o obciążeniu komputera. Może od tego powinna zacząć się ta dyskusja!
Dobrze przyjmijmy że tak jest ale pozostała jeszcze kwestia : fix.txt z FRST oraz CBS.log z sfx/scannow a mianowicie : Funkcja Ochrona zasobów systemu windows odnalazła uszkodzone pliki ale nie może naprawić niektórych z tych plików . Szczegóły znajdują się w pliku CBS.log. CBS.log (746,9 KB) Fixlog.txt (2,9 KB)
Istnieje możliwość że nie mam wszystkich aktualizacji windows zrobionych gdyż wyłączyłem usługę Windows Update żeby mi nie pobierała niepotrzebnych plików i tym samym coraz mniej miejsca by było na dysku C .
Jak sprawdzić dostępność aktualizacji sterowników płyty głównej ? Jest jakiś program do tego ?
Które urządzenie z menadżera urządzeń mam usunąć jak uruchamiam menadżer urządzeń to ja nie wiem co ja mam z tamtej listy urządzeń usunąć .
W tym screenie z błędami sprzętowymi chodzi mi o to że wykres błędy sprzętowe osiągnął wartość 100 w pewnej chwili .
Zainstalowane aktualizacje, tzn. pozostałość po nich możesz usunąć. Dodatek Kreator oczyszczania dysku
Oczyść to co już zalega na dysku, włącz aktualizacje.