HotZlot 2008 - organizacja dojazdu

W te okolice jade tydzień po zlocie :slight_smile:

może ktoś będzie wracać ze zlotu w kierunku Zielonej Góry ? :lol:

A Ty już o odjeździe myślisz :stuck_out_tongue:

bo nie mam zbyt łatwego dojazdu do Żar :stuck_out_tongue:

więc już teraz musze wszystko wiedzieć :stuck_out_tongue:

Jadę z PZN tym pociągiem o 2giej z czymś… koszulki z 1-szego zlotu nie mam, ale założę czerwoną z B rh+ na klacie i logiem fundacji krewniacy na plecach :smiley:

Koledzy którzy wsiadają w Katowicach…macie już jakieś konkretne numeryczne rezerwacje ??

Wagon nr 42 w którym jedzie “Małopolska” jest doczepiany na dworcu głównym w Krakowie,zapewne będzie tam full miejsca więc możecie się spokojnie w nim zalogować… :slight_smile:

1060cw3.png

Zgłaszam się :wink: Mam wykupiony bilet z kolegą właśnie w wagonie 42 :slight_smile:

Jestem już wstępnie umówiony z Jarkiem_OSW na dworcu PKP w PZN… proponuje spotkać się przed KFC (dla osób które jeszcze chcą się dołączyć) i prośba dla osób z Wrocławia: zróbcie jaką ‘rezerwację’ przedziału, abyśmy wszyscy siedzieli razem i mogli zacząć zlot już w pociągu :smiley:

Opole (okolice) <-> Jastrzębia góra (HotZlot)

Czy ktoś wybiera się samochodem ? - albo chce się zabrać ? :dres:

Ja rowniez :slight_smile:

Czy przy kupowaniu biletu w kasie na dworcu można rezerwować też miejsce ?

jeśli pociąg jest objety rezerwacją to owszem :lol:

Najlepsze jest to, że nasze kochane PKP na stronie podało, że TLK zatrzymuje się w Legionowie w którym mieszkam. Dziś poszedłem kupić bilet z rezerwacją i co sie dowiedziałem? Ta jedyna (tego dnia) TLK nie zatrzymuje sie na stacji LEGIONOWO! No i teraz nie dość, że muszę walić do Warszawy to placić bezsensownie za trasę miedzy Wawa, a moim miastem nie wsponę juz o stracie czasu( w chwili obecnej pociag z Wawy do mojego miasta jedzie póltorej godziny mimo, że odległość miedzy stacjami wynosi tylko +/- 40 km! ). Radze Wam, jeżeli jedziecie pociągiem i nawet na stronie jest podana informacja iż pociąg zatrzymuje sie na Waszej stacji upewnijcie sie na dworcu.

Z tym płaceniem to bym się tak nie śpieszył, nie wiem czy przewodnik na skutek zaistniałej sytuacji nie ma obowiązku pokrycia kosztów dojazdu. Dowiedz się na informacji :slight_smile:

ta i będzie czekał pare lat na rozwiązanie sprawy :lol:

Niekoniecznie, trzeba by tylko wiedzieć z jakiego powodu akurat w tym dniu pociąg nie zatrzymuje się na danej stacji

powód znam, gruntowny remont peronu z którego zawsze odjeżdza TLK. Ale dobra nie ma co walczyc bo i tak nie wygram. Różnica biletu bedzie nie aż tak wielka tylko czasu szkoda bo musze wstac 3 h wczesniej i dojade zmęczony na zlot :confused:

Czyli wina PKP, ja bym wsiadał w pociąg do Wawy i jechał na podstawie biletu na TLK.

też bym tak zrobił ale w pociagach Kolei Mazowieckich oprócz kanarów jeździ tzw. “Renoma” czyli kanarzy którzy maja płatne od złapanego i ich wielkie g obchodzi to co sie dzieje w Legionowie. Dadza mandat w reke i powiedza teraz sobie wyjaśniaj.