HotZlot 2008 - wątek ogólny

Chyba nie miał na myśli rzeczy wynikających z umiejętności czytania ze zrozumieniem i wyciągania logicznych wniosków. Zlot jest dla wszystkich pełnoletnich czytelników wymienionych 3 saitów.

Mariuce00:

A ja dalej czekam na możliwość rejestracji. :wink: Odpowiedziałem już Liskowi, pozostaje mi zachować cierpliwość :slight_smile:

Cierpliwość została nagrodzona, filozof jest na liście :slight_smile:

:smiley: :smiley: hurra dostałem zaproszenie a bałem się że mi się nie uda mi się zarejestrować i pojechać, nie wiem czym sobie zasłużyłem na taki zaszczyt ale dzięki

można sie tutaj ubiegać o zaproszenia :stuck_out_tongue: ?

Od 11 sierpnia będzie otwarta publiczna rejestracja - po prostu się zarejestruj.

a jakie jest prawdopodobieństwo ze ja i mój kumpel sie załapiemy ? :slight_smile:

to zależy od tego, jaki macie refleks i co będziecie robili po 11 sierpnia :wink:

Czy mogę wysłać wam najpierw 50zł, a po 11 sierpnia ewentualne 70zł? Nie chce wysyłać od razu całej kwoty ponieważ nie wiem czy osobie z która mieszkałem rok temu w pokoju uda się zarejestrować i pojechać ze mną wcześniej.

Obie opłaty trzeba wnieść w ciągu 7 dni od daty rejestracji. Prosimy aby wnosić je łącznie - łatwiej będzie nam weryfikować zgłoszenia, a przy 200 osobach (w tym cześć z dodatkowym noclegiem) będzie z tym trochę roboty… :wink: Zarejestrowałeś się 4 sierpnia, więc masz czas do 11 sierpnia na przelew. 11 sierpnia rozpoczyna się otwarta rejestracja więc będziesz już wiedział czy ta dodatkowej osobie udało się zarejestrować.

BTW, mam nadzieję, że pisząc “dodatkowa osoba” nie masz na myśli swojej “drugiej połówki” (nie pamiętam z kim byłeś zakwaterowany rok temu) bo w tym roku nie planujemy pokoi koedukacyjnych :stuck_out_tongue:

A w tamtym były ? Ciekawe…

Kilka było. Mieliśmy z tym zresztą niezłe zamieszanie, bo większość “par” nie pofatygowała się aby wcześniej dać znać, że chcą wspólny pokój. Powiadamiali nas o tym już po przyjeździe na miejsce myśląc, że będzie można sobie spokojnie wybierać, przebierać jak w hotelu podczas gdy ośrodek był zajęty w 100%, wszyscy byli poprzydzielani do konkretnych pokoi i trzeba było w naprędce zamieniać… (wcześniej nawet nie przypuszczaliśmy, że część osób jest razem bo miały inne nazwiska)…

W tym roku chcemy jednak wyeliminować to zjawisko. Zależy nam na tym żeby poświęcić się w pełni imprezie, a nie naszym “lepszym połówkom” - dlatego także my (redakcja) mimo usilnych i długotrwałych nalegań naszych małżonek/sympatii pozostaliśmy nieugięci :wink: (podobnie zresztą jak rok temu), a możecie mi wierzyć, że jako organizatorzy tej imprezy jesteśmy pod olbrzymim naciskiem :wink:

Zależy nam po prostu na tym aby każdy uczestnik pojawił się dlatego, że jest stałym, aktywnym użytkownikiem dobrychprogramów (czy też TechIT lub Gamikaze), chce być na Zlocie i będzie autentycznie zainteresowany atrakcjami spotkania (sesje techniczne, rozgrywki w gry, dyskusje o tematach technologicznych :wink: itd.). Wbrew pozorom 200 miejsc, biorąc pod uwagę olbrzymią oglądalność samych tylko DP, to nie jest wcale tak dużo i zajmowanie miejsc przez “drugie połówki”, które Zlotem są zazwyczaj zainteresowane mniej bądź wcale, byłoby nieuczciwe wobec użytkowników, którzy naprawdę chcieliby w Zlocie uczestniczyć, a nie starczy dla nich miejsc. Dlatego w tym roku generalnie odradzamy taką opcję i nie planujemy pokoi koedukacyjnych - co zresztą wyraźnie zaznaczamy w FAQ na stronie Zlotu. Panie gorąco zapraszamy ale bez swoich chłopaków/mężów :wink: Pary zaś zapraszamy do Drejka w innym terminie :wink:

Mam nadzieję, że dla wszystkich jasne są powody, którymi się kierujemy i ograniczenia, które nas do tego zmuszają.

Piszę o tym nie tylko ze względu na powyższy post ale również z powodu coraz większej liczby pytań na ten temat jakie spływają do nas mailowo.

…i bardzo dobrze! zabieranie drugiej połówki która jest niezainteresowana zlotem jest nie uczciwe. Bierzcie przykład z Krogulca, który rok temu nie zabrał żony choć opowiadał nam że bardzo chciała przyjechać;)

W tym roku “truje” mi jeszcze bardziej :stuck_out_tongue: Trzeba być twardym :wink:

Mam pytanie dot. zaproszeń na Zlot a mianowicie w jaki sposób wyłoniliście 50 najaktywniejszych czytelników?? zrobił to za was jakiś specjalny program czy tym zajął się ktoś z redakcji??

Nie było obiektywnego, bezdusznego systemu :wink: Były różne czynniki (związane z aktywnością), które braliśmy pod uwagę - jednym z podstawowych była ilość postów. Nie mógł to być jednak jedyny wskaźnik aktywności choćby z racji tego, że niektórzy Czytelnicy udzielają się bardzo w komentarzach do publikacji na dp, a mniej na forum. Wszystko więc trzeba brać pod uwagę. Na pewno niedoskonałości “systemu” nie pozwoliły nam na wyłonienie w 100% najbardziej “zasłużonych” - myślę jednak, że nie ma to większego znaczenia - zakładam, że najbardziej zainteresowani vortalowicze bez problemu się zarejestrują.

To może ja ją wezmę ze sobą?

Moja druga połówka to nie jest, więc wszystko będzie sie zgadzało.

Poznamy sie (czytaj zintegrujemy), porozmawiamy na “tematy technologiczne” itp…

I wszyscy będą zadowoleni :mrgreen:

hahaha

naskrobiesz sobie :d

:mrgreen:

Krogulec , to jak rozwiążecie “problem” pokoi? Może Zrobilibyśmy listę uczestników zlotu, wybralibyśmy kogoś kto by się zajął kontaktem z wszystkimi uczestnikami. Albo założyć temat, a w nim propozycje userów np. kto by z kim chciał mieszkać w pokoju. Bo co innego? Znów będzie tak jak to było na 1 zlocie, jak mówisz:

Teraz mając listę, idzie delikwent :stuck_out_tongue: do recepcji, dzień dobry taki i taki jestem, oo pokój 103, jestem X, pokój 105.

W sumie to mógłbym się zająć tą sprawą, jeżeli byście zaakceptowali to. :slight_smile: