Z tej rozpiski wynika, że tak. Przy autobusach PKS proponuję skontaktować się przewoźnikiem dla upewnienia oraz przede wszystkim aby zorientować jak jest z wcześniejszą rezerwacją miejsca (w końcu to autobus - nie jest tak pojemny jak pociąg).
Nie tyle miasta co raczej miasteczka O ile dobrze pamiętam to przystanek (dworca tam nie ma ) jest tuż pod Zamkiem, praktycznie przy wejściu. Nie zgubisz się
Poważnie? O nim właśnie cały czas piszę i o nim pisał też piotrekplay Na ten (i tylko ten) autobus zwracamy uwagę w sekcji Dojazd (jest to kurs m.in. przez Chełm i Lublin) bo jest to jedyne tak dogodne połączenie PKS.
Skoro wszyscy tak czytają to co już 5 razy zostało napisane w wątku zlotowym lub na stronie zlotowej to podkreślę:
To autobus, a nie pociąg - ma dużo mniejszą liczbę miejsc. Skontaktujcie się więc z wyprzedzeniem z przewoźnikiem aby ustalić jakie są możliwości rezerwacji miejsca bądź wcześniejszego wykupienia biletu aby nie okazało się, że kierowca Was nie wpuści bo nie ma miejsc.
Dokładnie tak. Na liście rozwijanej przystanków o nazwie Ryn trzeba wybrać pozycję “Ryn, gmina Ryn, powiat Giżycki, województwo Warmińsko-Mazurskie, miasto”
I tradycyjnie już zakończę, że wszystkie niezbędne informacje są na oficjalnej stronie HotZlotu w sekcji Dojazd: http://hotzlot.pl/Dojazd.aspx
Lubię bardzo jeździć pociągiem i jakoś 8 i pół godziny siedzieć w autobusie mi się nie widzi. I tak ostatni autobus do Lbn mam o 22, więc od 22:30 do tej 2 będe musiał gdzieś przesiedzieć noi zobaczę jeszcze ilu kolegom uda się zarejestrować.
Krogulec ma rację. Jak dobrze kojarzę (przejeżdżałem przez Ryn, lecz jakiś czas temu) to przystanek jest dosyć blisko a jakby co mona się spytać mieszkańców - z pewnością wskażą drogę.
Może i ten autobus jest korzystny, ale ja tak myśle, że lepiej by było spotkać się z ludźmi z Warszawy i Krakowa i pojechać jednym pociągiem i przy okazji pogadać o różnych rzeczach
Także dzięki Krogulec za info i dobre rady
Piotrek_20 , pytasz się kogoś i Cie podwozi o tej pierwszej czy coś. Szkoda czasu na czekanie bez celu. Ktoś tam ze znajomych ma samochód i chyba mógłby Cie podwieźć
2 nawet :)Obym w tym roku nie korzystał z Twoich usług pasażerskich
Krogulec , też prawda, że nie wiedziałem o tym połączeniu. Zresztą nic już nie pisze, zastanowie sie jeszcze raz a dobrze w swoim zaciszu i w razie potrzeby skrobne wam maila
Jak się uda mi zarejestrować już za 5 dni to bede jechal pociagiem z Bydgoszczy
ale jest szansa ze pojade samochodem (zalezy od samochodu ;P) wiec bede mógl kogos zabrać z Bydzi lub z okolic czy także po drodze z lekkim nawet zjechaniem z drogi ale jeszcze dam znać
Dzięki za zwrócenie uwagi - nie wiem jak to się stało, że tego nie zauważyliśmy… Swoją drogą nie wiem jak to możliwe, że bezpośredni pociąg pospieszny dojeżdża na miejsce później niż ten sam pociąg po drodze z przesiadką na osobowy