ja bym nie ryzykował, PKP lubi robić psikusy
ja proponuję żeby ludzie którzy będą jechać na zlot a już byli wcześniej, jechali w zlotowych koszulkach, w Olsztynie na dworcu łatwo będzie się w ten sposób odnaleźć
no ba;) ja odkopałem już nawet pierwszozlotowy identyfikator, jeszcze z zieloną smyczką
U mnie prawdopodobnie będzie to wyglądać tak:
Łódź -> Olsztyn: http://img248.imageshack.us/img248/174/tamt.jpg
Olsztyn -> Łódź: http://img195.imageshack.us/img195/9541/powrt.jpg
Chyba, że ktoś z Łodzi lub okolic będzie jechał samochodem i będzie tak uprzejmy i mnie ze sobą weźmie, to plany się zmienią
EDIT: Na stronie HotZlotu, połączenie Olsztyn -> Łódź jest z przesiadką z Wawie (tak rozumiem). Problem w tym, że pociąg Olsztyn -> Warszawa został przesunięty na godzinę 13:13, dlatego nie zdąża się na pociąg Warszawa -> Łódź. Połączenie, które podaliście jest już NIESTETY nieaktualne (tak samo prawdopodobnie połączenia do Katowic, Lublina i Krakowa)
Musieli to połączenie zmienić w ostatnich dniach bo jeszcze w ubiegły piątek wszystko raz jeszcze sprawdzaliśmy. Zaraz zaktualizujemy listę - dzięki za info. Bardzo dużo połączeń się pozmieniało - część powrotów będzie z przesiadką w Toruniu (Lublin, Łódź) albo Iławie (Kraków*). Niestety dojazdy są dużo później. Pojawiło się za to dogodne, bezpośrednie połączenie powrotne do Katowic.
* - do Krakowa jest też z przesiadką w Warszawie ale jest na nią tylko 7 minut więc nie zalecamy.
– Dodane 16.07.2009 (Cz) 21:57 –
Już się wyjaśniło - połączenie z Warszawy jest teraz po prostu prawie 40 min wcześniej (pierwotnie odjazd był 06:40, teraz 06:02)… PKP jak widać strasznie namieszała z połączeniami… Zmiana jest także w połączeniu z Katowic do Olsztyna… Zaraz zaktualizujemy sekcję Dojazd na stronie HotZlotu - bardzo przepraszamy za to zamieszanie ale to nie nasza wina…
wigrus znów wracamy razem?? :lol:
Ja się narazie powrotem nie zajmowałem jak narazie. Ważne żeby dojechać a potem to już jakoś będzie
McD , pewno tak
Patrzyłem wczoraj powrót, a tu sru przesiadka w Toruniu, w tym nieszczęsnym Toruniu
Co do tego autobusu z Hrubieszowa, przez Lublin do Rynu to kobieta w informacji nie umiała mi odpowiedzieć co, gdzie, jak. Jedynie powiedziała, że odjeżdza z Ruskiej, a na Ruskiej żadnej rozpiski, czy jakiegokolwiek rozkładu tego autobusu. Także radzę jednak pociągiem pomykać na impreze
BTW, McDracullo , czego nie masz w sigu podanych swoich 4 twardzieli?
Bo za mało miejsca na literki Zresztą twardziele nie są najważniejsze (bo nie dają kopa w Pi ani 3dsmarkach :P).
A ten autobus to jakiej firmy? PKS czy jakieś coś innego? Bo u mnie w Ciechocinku jest tak, że nie raz kierowcy potrafią zerwać rozkład innej firmy… Informacji nie mamy bo to nie dworzec tylko przystanek
planując powrót natknąłem się na jedną niewiadomą, zostaje dzień dłużej mniej więcej o której się zakończy, czy podobnie jak oficjalne zakończenie ok godziny 11 ??
zaznaczam że szukałem w FAQ i innych źródłach, ale nie znalazłem
#-o :lol: w Agendzie nie szukałem #-o
zobaczyłem powrót i no niestety nie wygląda za ciekawe, chyba trzeba będzie się wyrwać o 7 bez śniadanka wyjechać i coś zjeść w Olsztynie
pks z Ryn do Olsztyna
pkp z Olsztyna
:?
a nie lepiej pojechać tym:
ja tak będę wracał, przecież z zielonej na pewno ktoś cie odbierze do Nowej soli aż tak daleko nie ma
ale nie pomyślałem można jechać tym o 10 autobusem bo patrzałem że autobus z Rynu przyjeżdżać do Olsztyna o 13.48 a odjazd jest o 13.24 kurcze trochę mało racjonalnie myślę :lol:
wiadomo z zielonej to już nie problem,
I zdążysz zjeść śniadanie
Witam, w tym roku planuje podróż samochodem z Chrzanowa. Wszystkich zainteresowanych chcących jechać ze mną chciałem poinformować, że mam jeszcze 2 wolne miejsca.
Jak narazie jedzie ze mną krk007, madafaker.
Koszty paliwa dzielimy pomiędzy wszystkich podróżujących. W samochodzie nie toleruje palenia papierosów ani picia alkoholu.
Wyjazd z Chrzanowa woj. małopolskie
Jeśli są osoby którym odpowiadają moje warunki możecie śmiało słać mi na priva informację oraz ewentualne pytania.
Pozdrowienia
ło dobry plan obmyśliliście z tym powrotem dla niezDarka,
nie ukrywam że oczekuję na udaną rejestrację otwartą, wpłatę, po czym zlot z wami no i najprawdopodobniej właśnie przedłużenie integracji o dodatkowy jeden dzień, dlatego też szukałem połączeń z Rynu do Olsztyna i z Olsztyna do Poznania (docelowo - Świebodzin, przez Zbąszynek), czyli bardzo podobna trasa jaką ma do pokonania niezDarek, z tym że nasze drogi rozjadą się w Zbąszynku chyba ; ) no i pozytywnie mnie zaskoczyliście z rozwiązaniem że w razie jakbym się już tam znalazł to załapię się jeszcze na wspólne śniadanie
bart_ PW poszło…możesz śmiało jedno miejsce dla mnie zaklepać…
ja również tym połączeniem będę podróżował
polecam również zapoznać się ze stronką
http://pkp.boleslawiec.pl/info/
są tu informacje o promocjach w pkp nie wiem czy wszystkie aktualne ale w kasie można się zapytać
Polecam również zapoznać się ze stroną
są tu linki do stron z promocjami pkp i wiem, że wszystkie są aktualne, więc w kasie nie trzeba pytać
(konkretnie chodzi o linki do: http://www.intercity.pl/?page=promocje oraz http://www.pr.pkp.pl/aktualne-oferty.html)
Pytanie 0 ile osób z okolic Torunia było by chętnych na podróż ze mną samochodem? W pojeździe obowiązuje zakaz palenia i spożywania alkoholu na przednim siedzeniu.