HotZlot 2009 - wątek ogólny

No cóż - jeśli ludzie blokują reklamy (z których przecież jest finansowany zlot), to i o samym zlocie nie muszą wiedzieć.

to teraz pozostaje nam czekanie na kolejne aktualności i niusy odnośnie zlotu na vortalu :>

Z newsami musimy na razie trochę się wstrzymać, niemniej wszystko jest na dobrej drodze :wink:

Chciałbym też korzystając z okazji poprosić Was o pomoc w poszukiwaniu starych komputerów (ZX Spectrum, Atari, Amiga, Macintosh, PC/XT i AT itp.) z których chcielibyśmy podczas kolejnego Zlotu zrobić wystawę (w tym roku raczej się już nie uda). Coś takiego zorganizowaliśmy na szybko podczas I zlotu i chcielibyśmy rozwinąć ten pomysł.

Szczegóły czego szukamy w ogłoszeniu na naszym forum. Bardzo prosimy sprawdźcie czy jakiś “złom” nie zalega Wam na strychach, w piwnicach, szafach itp. Popytajcie rodzinę, znajomych… Z góry dziękujemy za pomoc :slight_smile:

Mam Atari XE oraz Amstrada CPC 464. Obydwa na chodzie, można spokojnie wypasione demko odpalić :wink:

Będę pamiętał que_pasa tylko żeby było jasne chcielibyśmy taki sprzęt kupić, a nie wypożyczać (a Twoją intencją było jak rozumiem to drugie). Uprzedzając ewentualne pytania powodów jest kilka: podczas Zlotu sprzęt może ktoś uszkodzić (a wypożyczany może mieć szczególną, sentymentalną wartość dla właściciela :wink: ), będziemy potrzebować go dużo wcześniej aby wszystko skompletować, sprawdzić i przygotować (nie będziemy przecież wypożyczać czyjegoś sprzętu na np. 5 miesięcy), unikamy mnóstwa problemów logistycznych (zabezpieczanie, pakowanie i odsyłanie sprzętu), mamy pewność co do tego czy dany model będziemy mieli na wystawę i czy jest sprawny (przy I zlocie nie wszystkie komputery udało się odpalić, część nie miało potrzebnego wyposażenia) itd.

Mimo wszystko dzięki za propozycję :wink:

Bardzo dobry pomysł z wystawą komputerów lat 90-tych :slight_smile:

Przepraszam, jeżeli już na ten tamat coś było, ale czy wiadomo chociaż orientacyjnie kiedy będzie można rejestrować się na tegoroczny zlot? Nie chciałbym przegapić, bo rok temu nie zdąrzyłem z rejestracją :frowning:

Raczej chodzi nam o komputery z lat 80-tych, ewentualnie z początku 90-tych :wink:

Orientacyjnie już zapowiadaliśmy - rejestrację planujemy uruchomić w pierwszej połowie lipca.

Jak chcecie to mogę wam oddać jakiegoś Pentiuma starego :wink: Nie wie czy gdzieś nie mam do niego płyty głównej nawet :wink: Nie wiem czy tak nowoczesny sprzęt was interesuje :stuck_out_tongue_winking_eye:

@up

Ja też bym znalazł jakieś stare mobo z 98roku

a mialem fajna amige to opchnalem za 4 browary ahhh…

Krogulec@

Nie wiem, czy było by możliwe puszczenie paru demek z demosceny (Amiga, Pc lub C64). Było by to ciekawym urozmaiceniem.

Pozdrawiam

Krogulec, sporo sprzętu jaki potrzebujesz jest na allegro. Ceny w niektórych przypadkach są spore ale może uda Ci się trafić coś w dobrej cenie.

Z wątku o HotZlocie zrobił się wątek o sprzęcie. Przenieście tą dyskusję we właściwe miejsce:

Redakcja DP kupi stare komputery!

Bardzo się cieszę na myśl o III zlocie. Oby tylko udało się zarejestrować!

:slight_smile:

:slight_smile:

Mam nadzieję, iż będzie mi dane spotkać Was ponownie. W życiu różnie bywa i na drugi zlot jechać nie mogłem, ale na III Zlot za przyzwoleniem WIELKICH BRACI pojechać pragnę…:wink:

pozdrawiam

:lol:

WIem, ze mam byc cierpliwy i jestem codziennie cierpliwy. Jednak udziela mi sie bliskosc terminu i zapytam otwarcie kiedy nastapi odslona tajemnic zwiazanych z hotzlotem.

Myślę, że jeszcze trzeba będzie poczekać około tygodnia ale nie chcę na sztywno się deklarować ponieważ dopinamy jeszcze kilka rzeczy, które nie od nas tylko zależą…

Krogulec - Mistrz wymijających odpowiedzi :stuck_out_tongue: :wink:

Czekamy (nie) cierpliwie …

Ma zadatki na polityka :smiley:

Niezla liczbe glosow moglby zebrac :smiley: ale tak zle Krogulcowi nie mozna zyczyc :lol: