No cóż - jeśli ludzie blokują reklamy (z których przecież jest finansowany zlot), to i o samym zlocie nie muszą wiedzieć.
to teraz pozostaje nam czekanie na kolejne aktualności i niusy odnośnie zlotu na vortalu :>
Z newsami musimy na razie trochę się wstrzymać, niemniej wszystko jest na dobrej drodze
Chciałbym też korzystając z okazji poprosić Was o pomoc w poszukiwaniu starych komputerów (ZX Spectrum, Atari, Amiga, Macintosh, PC/XT i AT itp.) z których chcielibyśmy podczas kolejnego Zlotu zrobić wystawę (w tym roku raczej się już nie uda). Coś takiego zorganizowaliśmy na szybko podczas I zlotu i chcielibyśmy rozwinąć ten pomysł.
Szczegóły czego szukamy w ogłoszeniu na naszym forum. Bardzo prosimy sprawdźcie czy jakiś “złom” nie zalega Wam na strychach, w piwnicach, szafach itp. Popytajcie rodzinę, znajomych… Z góry dziękujemy za pomoc
Mam Atari XE oraz Amstrada CPC 464. Obydwa na chodzie, można spokojnie wypasione demko odpalić
Będę pamiętał que_pasa tylko żeby było jasne chcielibyśmy taki sprzęt kupić, a nie wypożyczać (a Twoją intencją było jak rozumiem to drugie). Uprzedzając ewentualne pytania powodów jest kilka: podczas Zlotu sprzęt może ktoś uszkodzić (a wypożyczany może mieć szczególną, sentymentalną wartość dla właściciela ), będziemy potrzebować go dużo wcześniej aby wszystko skompletować, sprawdzić i przygotować (nie będziemy przecież wypożyczać czyjegoś sprzętu na np. 5 miesięcy), unikamy mnóstwa problemów logistycznych (zabezpieczanie, pakowanie i odsyłanie sprzętu), mamy pewność co do tego czy dany model będziemy mieli na wystawę i czy jest sprawny (przy I zlocie nie wszystkie komputery udało się odpalić, część nie miało potrzebnego wyposażenia) itd.
Mimo wszystko dzięki za propozycję
Bardzo dobry pomysł z wystawą komputerów lat 90-tych
Przepraszam, jeżeli już na ten tamat coś było, ale czy wiadomo chociaż orientacyjnie kiedy będzie można rejestrować się na tegoroczny zlot? Nie chciałbym przegapić, bo rok temu nie zdąrzyłem z rejestracją
Raczej chodzi nam o komputery z lat 80-tych, ewentualnie z początku 90-tych
Orientacyjnie już zapowiadaliśmy - rejestrację planujemy uruchomić w pierwszej połowie lipca.
Jak chcecie to mogę wam oddać jakiegoś Pentiuma starego Nie wie czy gdzieś nie mam do niego płyty głównej nawet
Nie wiem czy tak nowoczesny sprzęt was interesuje
@up
Ja też bym znalazł jakieś stare mobo z 98roku
a mialem fajna amige to opchnalem za 4 browary ahhh…
Krogulec@
Nie wiem, czy było by możliwe puszczenie paru demek z demosceny (Amiga, Pc lub C64). Było by to ciekawym urozmaiceniem.
Pozdrawiam
Krogulec, sporo sprzętu jaki potrzebujesz jest na allegro. Ceny w niektórych przypadkach są spore ale może uda Ci się trafić coś w dobrej cenie.
Z wątku o HotZlocie zrobił się wątek o sprzęcie. Przenieście tą dyskusję we właściwe miejsce:
Bardzo się cieszę na myśl o III zlocie. Oby tylko udało się zarejestrować!
Mam nadzieję, iż będzie mi dane spotkać Was ponownie. W życiu różnie bywa i na drugi zlot jechać nie mogłem, ale na III Zlot za przyzwoleniem WIELKICH BRACI pojechać pragnę…
pozdrawiam
:lol:
WIem, ze mam byc cierpliwy i jestem codziennie cierpliwy. Jednak udziela mi sie bliskosc terminu i zapytam otwarcie kiedy nastapi odslona tajemnic zwiazanych z hotzlotem.
Myślę, że jeszcze trzeba będzie poczekać około tygodnia ale nie chcę na sztywno się deklarować ponieważ dopinamy jeszcze kilka rzeczy, które nie od nas tylko zależą…
Krogulec - Mistrz wymijających odpowiedzi
Czekamy (nie) cierpliwie …
Ma zadatki na polityka
Niezla liczbe glosow moglby zebrac ale tak zle Krogulcowi nie mozna zyczyc :lol: