HotZlot 2009 - wątek ogólny

Cale szczescie, ze coraz wiecej hoteli ma takie podejscie - bo nie ma nic gorszego niz spac w pokoju pachnacym niczym popielniczka. Jestem palacy ale nie przepadam za paleniem w miejscu w ktorym mam spac lub jesc.

super:) trzeba poczekać na szczegóły, ale brzmi interesująco.

Powiem tak. Mimo, że nie palę to wolałbym być w pokoju z palącymi spoko ziomkami, albo koleżankami najlepiej :smiley: niż z niepalącymi zamulaczami. :wink: Chociaż po browarze chyba każdy się rozluźnia. =D>

albo zasypia :lol:

Wiele osób się niecierpliwi stąd jesteśmy zmuszeni zdradzić kolejne informacje :wink:

Na 99,9% rejestracja dla osób, które otrzymają zaproszenia zostanie uruchomiona w poniedziałek 13 lipca i potrwa do niedzieli 20 lipca. Rejestracja publiczna zostanie otwarta 21 lipca i potrwa do wyczerpania puli miejsc. Taki jest plan o ile nie wyniknie nic niespodziewanego.

Oficjalną stronę tegorocznego HotZlotu ze wszystkimi niezbędnymi informacjami planujemy uruchomić do niedzieli (być może stanie się to już w piątek ale nie jesteśmy w stanie tego na 100% zadeklarować).

Co do sesji lightning talks - czas na nie planujemy w tzw. rozszerzonym programie Zlotu tj. konkretnie w niedzielę po 12:00. Jak już pisałem wcześniej w tym roku będzie możliwość przedłużenia za niewielką opłatą (70 zł*) pobytu o 1 dzień do poniedziałku 31 sierpnia. Niestety w programie podstawowym (piątek-niedziela do 12:00) nie byliśmy w stanie ich zmieścić poza tym to mimo wszystko eksperyment więc chcielibyśmy aby wykłady te były przeprowadzane w węższym i możliwie najbardziej zgranym gronie, tak aby prelegenci się nie stresowali :stuck_out_tongue:

Zachęcamy przy tym wszystkich którzy będą się rejestrować do skorzystania z możliwości przedłużenia Zlotu - będzie to część mniej oficjalna, już bez partnerów, w bardziej kameralnym gronie, z dużo większą dozą integracji :wink: i z możliwością na spokojnie skorzystania z atrakcji hotelu itp. Jeżeli ktoś ma możliwość - gorąco polecamy!

*- pokój 2 os. ze śniadaniem w tym okresie kosztuje normalnie 410 zł.

Edit:

Z rozpędu pomyliłem się z datami. Poprawnie powinno być tak:

Rejestracja dla osób, które otrzymają zaproszenia zostanie uruchomiona w poniedziałek 13 lipca i potrwa do niedzieli 19 lipca. Rejestracja publiczna zostanie otwarta 20 lipca (w poniedziałek) i potrwa do wyczerpania puli miejsc

No to czekamy do 21 lipca :slight_smile:

A truniej jakiś będzię ?? Ja cały czas proponuje COD4

Polecam poczytać oraz ewentualnie zabrać głos tutaj: forum.Gamikaze.pl

Stres jest dobry, rozwija. Jeszcze ze cztery zloty i Lisek nauczy się walczyć ze stresem. “I będzie fajnie.” :wink:

1. Które to osoby dostana zaproszone? na czym to polega ich wyróżnienie ?

2. w ostatnim artykule pisaliscie ze bede jakieś wplaty do rejestracji by nie okazało sie ze owa osoba jednak nie przyjedzie - jaki to bedzie koszt?

3. mam nadzieje że w końcu bede uczestnikiem zlotu i napewno przedłuże go o ten jeden dzionek :slight_smile:

1. Dotąd zawsze było tak, że zapraszane były osoby pozytywnie wyróżniające się na forum lub/oraz w komentarzach na vortalu.

2. W dwóch poprzednich latach była to kwota 50 zł.

1. no to szanse zerowe ze się na to załapie ;/ a szkoda

2. dziękuje to tylko czekać na rejestracje pozostaje…

To zdecydowanie odpada z dwóch zasadniczych powodów. Po pierwsze podczas rozgrywek chcemy promować bezpłatne gry (taki był zamysł już przy I zlocie i chcemy się go trzymać). Po drugie jeżeli rozgrywki będą w jakąś popularną, turniejową grę (taką jak COD4) to może się okazać, że trafi się jedna, dwie czy więcej osób grających “zawodowo” i inni gracze nie będą mieli szans. Tymczasem założenie jest takie, że ma to być zabawa, a nie klasyczne rozgrywki dla “zawodowych” graczy. W kwestii wyboru gry na rozgrywki najlepiej faktycznie dyskutować we wskazanym wątku na forum Gamikaze.

Dla Liska nie planujemy w tym roku sesji :stuck_out_tongue:

Ciężko w prosty sposób odpowiedzieć na to pytanie ponieważ lista osób jest tworzona na podstawie wielu kryteriów. Zapraszani są przede wszystkim najstarsi i/lub najbardziej aktywni czytelnicy (nie tylko na forum ale także w komentarzach) wszystkich trzech portali (naturalnie zdecydowaną większość stanowią czytelnicy DP), aktywni uczestnicy poprzednich Zlotów, osoby, które w jakiś sposób się wyróżniają np. aktywnie zgłaszając propozycje newsów czy stale wspomagające nas w zakresie informowania o nowych wersjach programów, a także moderatorzy, współpracownicy. Każda kandydatura jest oceniana indywidualnie. Nie zapraszamy osób co do których wiemy, że nie mają ukończonych 18 lat (aby nie sprawiać przykrości), a także takich które w jakiś sposób mocno “podpadły” np. które zarejestrowały się na I lub II Zlot ale nie przyjechały nie racząc nas nawet o tym poinformować abyśmy mogli choćby w ostatniej chwili zaprosić kogoś innego czy też z innej beczki - np. jedna osoba nie znalazła się na liście ze względu na blokowanie reklam (i to bez żenady przyznając się do tego przy okazji dyskusji, że serwis utrzymuje się z reklam i takie blokowanie prowadzi w prostej linii do tego, że będziemy mogli zwinąć manatki) - w takiej sytuacji uważamy, że nie zasługuje na takie wyróżnienie. To naturalnie bardzo wielki skrót kryteriów jakimi się kierujemy.

Pisaliśmy o tym wyraźnie - 50 zł tak jak w poprzednich latach. Opłata ta ma potwierdzić, że ktoś faktycznie planuje przyjechać, a nie zarejestrował się np. dla żartu albo dla “rezerwacji” miejsca na wszelki wypadek. Warto podkreślić, że faktyczny koszt udziału każdej osoby jest wielokrotnie wyższy*, a nie zgłoszony z odpowiednim wyprzedzeniem brak przyjazdu naraża nas na bezsensowne koszty (trzeba zapłacić za m.in. nocleg, wyżywienie, ubezpieczenie mimo, że osoba nie przyjechała).

* - udział w podstawowym programie Zlotu (od piątku 28 sierpnia do niedzieli 30 sierpnia) odejmować będzie noclegi w 2-osobowych luksusowych pokojach, pełne wyżywienie (śniadania, obiady, kolacje), przerwy kawowe, udział w imprezie integracyjnej (grill + piwo), ubezpieczenie, możliwość skorzystania z bezpłatnego autokaru zlotowego z Olsztyna, komplet gadżetów zlotowych, dostęp do wszystkich atrakcji obiektu (basen, sauny, jacuzzi itp.) i wiele, wiele innych… W ramach programu rozszerzonego (od niedzieli 30 sierpnia do poniedziałku 31 sierpnia) za dopłatą 70 zł gwarantować będziemy już “tylko” :wink: nocleg ze śniadaniem oraz przerwę kawową pomiędzy sesjami lightning talks - obiad i kolacja (plus ewentualne piwo) już we własnym zakresie (niekoniecznie zresztą w hotelowej restauracji :wink: ).

Jeżeli tylko będziesz pilnować daty rozpoczęcia publicznej rejestracji i szybko się zarejestrujesz to na pewno będziesz :wink:

Buuuuu! Miałem nadzieję na start nowych DP przed zlotem i na zapowiedź kolejnego wcielenia na zlocie. :stuck_out_tongue_winking_eye:

To pierwsze tak, to drugie odpada :stuck_out_tongue:

Aście wsiedli na chłopaka, zejdzie z niego bo mu pewno duszno :wink:

A ja mam tez takie drobne pytanie. Nie wiem, może przegapiłem temat (jak tak to przepraszam), ale czy i jak coś z jakim wyprzedzeniem będzie temat w stylu “Organizacja dojazdu”? jak się nie mylę coś podobnego było w tamtym roku.

Tak, będzie zaraz po zamknięciu rejestracji na zlot

Zapewne wszystko będzie zawarte, tak jak w ubiegłym roku na

Coś na wzór: HotZlot 2008 - Jak dojechać ?

13 lipca to poniedziałek, zgadza się, ale 20 lipca to poniedziałek. Nie zrozumiałem czegoś? :slight_smile:

Masz rację. Przepraszam wszystkich zainteresowanych - mój błąd - takie są skutki pisania po nocach… :confused:

Rejestracja dla zaproszonych osób:

od poniedziałku 13 lipca do niedzieli 19 lipca.

Rejestracja publiczna:

od poniedziałku 20 lipca do wyczerpania puli wolnych miejsc

Wszystko będzie potwierdzone jeszcze w oficjalnym newsie zapowiadającym rychłe otwarcie rejestracji oraz na stronie Zlotu.